Hamsiile tinute in soare baga turistii in spital
Hamsiile tinute in soare baga turistii in spital
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestFoamea sau pofta îi determină pe turiştii prezenţi pe litoral să aglomereze terasele din staţiuni. Chiar dacă produsele sunt ţinute în soare ore în şir, cum este cazul terasei Clătita Uriaşă din Satul de Vacanţă, pofticioşii aleg să-şi cumpere hamsii la 4 lei suta de grame fără a se gândi însă şi la consecinţe. Cât despre controalele Direcţiei Sanitar Veterinară Constanţa şi pentru Siguranţa Alimentelor, menţionăm că trei inspectori au demarat mai multe controale în staţiunea Mamaia, unde au constatat existenţa unui număr mare de alimente păstrate în stare necorespunzătoare. "Nu există însă nici o prevedere de lege prin care să fie controlate doar anumite produse, adică nu se amendează doar hamsiile", a declarat, pentru "Replica", Gheorghe Dincă, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Cert este că numărul copiilor ajunşi cu febră şi diaree la spital, după ce au consumat aceste produse, a crescut la 5-6 cazuri pe zi, precizează ambulanţierii. De cealaltă parte, medicii spun că: "Ideal ar fi ca aceste produse să fie cumpărate numai din supermarket-uri special amenajate şi dotate cu sisteme de refrigerare. Peştele fiind un aliment foarte perisabil, în combinaţie cu temperaturile ridicate de afară agravează starea generală a pacientului, care ulterior este diagnosticat cu gastroenterocolită acută cu deshidratare, febră, vărsături şi scaune diareice. Nu poţi să mănânci ceva dacă este ţinut la soare", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News