REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Handicapaţi, transformaţi în sclavi şi obligaţi să cerşească

Handicapaţi, transformaţi în sclavi şi obligaţi să cerşească

Replica API 15 noiembrie 2012 | 00:00 145

Infractorii care traficau persoane, arestate

Infractorii care traficau persoane, arestate

Şapte persoane, ce fac obiectul unui mandat european de arestare emis de către Parchetul din Milano, Italia, pentru comiterea infracţiunilor de criminalitate organizată transfrontalieră, trafic de persoane şi sclavie, fapte pedepsite de Codul Penal italian cu până la 20 de ani de închisoare, au fost depistate de oamenii legii constănţeni, la data de 14 noiembrie a.c. Mai exact, aceştia, în perioada octombrie 2011 - septembrie 2012, recrutau persoane fără venituri, cu handicap fizic din România, îi duceau în Milano, în vederea practicării cerşetoriei, împotriva voinţei lor.

Membrii grupării dispuneau de vehicule, bani şi case, erau violenţi cu victimele, ameninţându-le şi agresându-le pentru a le determina să cerşească în folosul lor. Totodată, le obligau să trăiască în locuinţe improprii şi fără a li se asigura condiţii minime de subzistenţă, respectiv hrană şi apă. Suspecţii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, ce a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, în cursul zilei de 15 noiembrie a.c., urmând să fie prezentaţi la Curtea de Apel Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile. În plus, având în vedere semnalările emise de autorităţile italiene, procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat Curţii de Apel Constanţa, arestarea preventivă pe o perioadă de 5 zile, în vederea predării, a persoanelor solicitate Şaban Ainur, Pomac Kemal, Şaban Acî, Suliman Kemal, Şaban Cazaca, Halit Geilan şi Iusein Burduşanca, cetăţeni români. Din actele transmise de autorităţile judiciare italiene rezultă că persoanele sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi trafic de persoane, întrucât în perioada octombrie 2011 - septembrie 2012, au recrutat persoane fără venituri, cu handicap fizic din România pe care le-au adus în Italia - Milano, obligându-le să practice cerşetoria, iar sumele de bani astfel obţinute erau însuşite de membrii organizaţiei din care făceau parte. Cauza penală a fost înaintată Curţii de Apel Constanţa, spre competentă soluţionare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218