REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Hans Klemm: „Atât timp cât voi fi ambasador, mă voi implica în lupta României împotriva corupţiei”

Hans Klemm: „Atât timp cât voi fi ambasador, mă voi implica în lupta României împotriva corupţiei”

Replica API 1 iunie 2016 | 00:19 233

Ambasadorul SUA, prezent la Universitatea Ovidius din Constanţa

Ambasadorul SUA, prezent la Universitatea Ovidius din Constanţa

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a venit marţi, 31 mai, la Universitatea Ovidius din Constanţa, pentru a ţine un discurs despre problemele legate de relaţiile dintre America şi România, dar şi despre priorităţile sale în cadrul mandatului. Acesta a vorbit despre importanţa consolidării relaţiilor dintre America şi România, despre statutul economic al ţării noastre, despre potenţiale schimburi culturale, despre criza imigranţilor şi capacitatea României de a primi cota admisă de refugiaţi şi altele. Klemm a purtat un dialog liber cu mai mulţi studenţi şi profesori ai universităţii, răspunzându-le la întrebări.

Ambasadorul a prezentat pe scurt cele 3 puncte cheie pe care le are în vederea îmbunătăţirilor relaţiilor dintre ţările noastre: „Vrem să întărim relaţiile dintre ţările noastre. Eu am 3 priorităţi ca ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, şi anume să promovez securitatea, democraţia şi prosperitatea. Ambele ţări s-au confruntat cu ameninţări cibernetice, iar noi avem o puternică colaborare între militari şi aparatul legislativ şi încercăm să asigurăm securitatea din acest punct de vedere.

Noi nu contestăm democraţia României, dar toate democraţiile evoluează constant, iar România a dus o luptă intensă împotriva corupţiei. Noi ne-am oferit sprijinul în arealul legislativ şi vă asigur că atât cât voi vi ambasador, mă voi implica în lupta României împotriva corupţiei”, a declarat Hans Klemm.

De asemenea, ambasadorul și-a exprimat intenția de a promova prosperitatea și schimbul de bunuri și servicii între țările noastre. El a vorbit despre posibilitatea ca unele companii din SUA să investească în România și să creeze locuri de muncă. De asemenea, acesta a vorbit cu rectorul universității, Sorin Rugină, despre viitoare schimburi de experiență între universitățile celor două țări. Klemm a subliniat importanța faptului că România și America trebuie să rămână unite și să continue să lucreze împreună:

”Noi suntem parteneri strategici. Trebuie să continuăm să lucrăm împreună, chiar dacă o facem într-o lume nesigură. Din acest motiv, este cu atât mai important să întărim legăturile dintre țările noastre”, a spus Klemm. Ambasadorul a apreciat faptul că România adăpostește resurse substanțiale în mai multe domenii, precum și mulți oameni talentați, dar că problema pentru care continuăm să ne situăm la categoria economiei de graniță se datorează administrației publice și corupției: ”Aveți multe piețe de lucru unde e foarte greu să angajezi oameni specializați în domeniu.

Asta se datorează administrației publice și problemei pe care corupția a constituit-o de-a lungul timpului. De aceea sunt inspirat de inițiativa premierului Cioloș de a schimba cumva administrația publică”, a precizat ambasadorul. Cât despre problematica refugiaților, Klemm consideră că România are capacitatea de a primi pe teritoriul ei cota admisă de refugiați: ”Asta depinde de fiecare țară. Dar eu cred că România este capabilă să absoarbă refugiații care au fost repartizați până acum”, a adăugat Hans Klemm.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614