REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

HAOS în intersecţii! Şoferii constănţeni nu îşi mai numără secundele

HAOS în intersecţii! Şoferii constănţeni nu îşi mai numără secundele

Replica API 1 noiembrie 2016 | 00:04 273

Tic-Tac... au dispărut temporizatoarele semafoarelor din Constanţa!

Tic-Tac... au dispărut temporizatoarele semafoarelor din Constanţa!

Unde au dispărut temporizatoarele semafoarelor din Constanţa? Asta se întreabă şoferii constănţeni. Încă de vineri, 28 octombrie a.c., mai mulţi şoferi constănţeni au sesizat faptul că la semafoarele din unele intersecţii din oraş nu mai există temporizatoarele!

„Unde sunt secundarele? Îmi este puţin ciudat acum să nu mai pot vedea câte secunde mai am de “roşu”, însă ne obişnuim şi cu asta”, a declarat unul dintre şoferii constănţeni. Se pare că acest lucru nu pare atât de deranjant pentru unii, aşa cum este pentru alţii. Părerile sunt împărţite, astfel, unii şoferi consideră că este mai bine fără temporizatoarele aflate la intersecţiile semaforizate. „Consider că este mai bine fără secundare. Probabil ideea a venit în urma faptului că unii dintre şoferii constănţeni, grăbiţi, forţează semafrul pe culoarea verde la “3,2,1”, iar cei care circul din celălalt sens de mers, pornesc mai devreme decât ar trebui... undeva la 3 secunde de Roşu. Ar fi o măsură de siguranţă”, a declarat alt şofer din Constanţa. Temporizatoarele au fost date jos de la semafoarele situate în intersecţia de la Gară şi Tomis III. Acestea sunt două dintre intersecţiile care au fost atinse de această modificare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana, unul dintre motivele pentru care s-a renunţat la aceste temporizatoare este o defecţiune a plăcii de bază. Aceasta s-ar fi stricat din cauza ploilor abundende. Acesta a mai declarat pentru „Replica” de Constanţa că nu se ştie dacă temporizatoarele vor fi puse la loc sau se va adopta stilul intersecţiilor fără temporizatoare din Bucureşti.

Un alt șofer constănțean ține să ne precizeze faptul că, în urmă cu câțiva ani, a făcut un accident rutier în intersecția din zona Capitol din Constanța, tocmai din cauza temporizatoarelor. „Deși secundarul indica “verde”, în favoarea mea, un alt șofer a pornit pe „roșu”, cu câteva secunde înainte de a se face „verde” pentru el! Din fericire, impactul nu a fost grav, însă așa ceva nu ar trebui să se mai întâmple. Deși am trecut prin astfel de accident, nu sunt de acord să adoptăm modelul rutier din București! Ne-am obișnuit și consider că este mult mai bine să vedem câte secunde mai avem să pornim, sau câte secunde de verde mai avem să putem trece.”, a declarat Ionuț, un alt șofer din Constanța.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614