REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Haos la Dinamo! Au fost tăiate salariile, mâncarea și benzina

Haos la Dinamo! Au fost tăiate salariile, mâncarea și benzina

Replica API 12 noiembrie 2019 | 00:00 337

Dinamoviștii continuă să scadă costuri până la limita ridicolului: s-a împuținat numărul persoanelor care au voie să mănânce la Săftica, nu mai e decontată benzina, angajații care nu mai aveau bani deloc au primit câte o mie de lei, în condițiile în care salariile nu le-au fost plătite de două luni.

Dinamo se descurcă mai bine pe teren decât în contabilitate, chiar dacă echipa lui Uhrin încă se află în zona de play-out. Starea economică a clubului e cu mult mai proastă decât sunt rezultatele din Liga 1.

Directorul general Bogdan Bălănescu a mai aplicat o tăiere a costurilor, încă un episod de „răzuire” a bugetului dintr-o serie întreagă pe care a pornit-o Negoiță în momentul în care a preluat clubul.

Ce le-a transmis Bălănescu oamenilor din club:

Nu vor mai fi decontați bani de benzină pentru niciun angajat, nici măcar pentru jucători

La Săftica se mai gătește doar pentru jucători, oficialii nu mai au dreptul să mănânce în cantonament

În deplasările cu avionul mai au locuri doar fotbaliștii și staff-ul tehnic. Alți conducători din delegație trebuie să se descurce ca să ajungă la destinație

Tot în deplasări, în hoteluri au mesele plătite numai jucătorii și staff-ul tehnic, nu și alți membri ai conducerii.

Ajustările apar într-un moment în care jucătorii și ceilalți angajați erau oricum disperați. Vineri se vor împlini două luni de când nu au mai fost achitate salariile. Se descurcă tot mai greu și fotbaliștii, fiindcă puțini au înregistrat până acum venituri care să le permită să folosească luni la rând ceea ce au acumulat.

Aproape toți jucătorii din lotul lui Dinamo trăiesc din salarii, depind de plata la timp a drepturilor. Fundașii laterali Ciobotariu și Corbu ar trebui să încaseze câte 2.500 de euro lunar. Nu câștigă câte 20.000 de euro pe lună, ca Gnohere, încât să-și permită, pe baza rezervelor, să aștepte plățile pe care clubul le operează, în ultima vreme, mereu cu întârziere.

Și mai rău e pentru personalul auxiliar: masori, oameni din birouri, îngrijitori ai terenurilor de la Săftica. Nici ei nu au primit salariile și o duceau cu mult mai rău decât o duc jucătorii. Pentru a-i ajuta să mai rabde o vreme, conducerea le-a achitat un mărunțiș, o bucățică din totalul sumelor, câte o mie de lei de fiecare angajat.

„E o situație grea, dar încercăm să ne vedem de treabă, să respectăm ceea ce ne cere Mister Uhrin. Eu trag cât pot de tare în antrenamente și în meciuri fiindcă am obiective personale, sper să impresionez și să prind un transfer la un club mai bun, din alt campionat. Pentru asta muncesc” - Deian Sorescu, mijlocaș Dinamo

„Poate colegii se descurcă, eu, nu”

Jucătorii lui Dinamo au început să protesteze din cauza situației în care-i obligă clubul să trăiască.

Laurențiu Corbu a transmis un mesaj la GSP Live: „Situația financiară e aceeași în continuare. Pe 15 se vor face două luni de când nu am primit banii. Vă dați seama că e foarte dificil, suntem câțiva jucători cu salarii foarte mici, ne e foarte greu să ne descurcăm. E un subiect foarte delicat... Poate alți jucători din lot nu gândesc ca mine, dar eu am un salariu mic, nu am o stabilitate care să-mi permită să trăiesc fără să încasez salariul”.

Corbu are 2.500 de euro lunar. Cel mai bine plătiți sunt Fabbrini, cu 16.000 de euro lunar, și Dan Nistor, cu 14.000 de euro. Italianul a venit în august și a jucat doar patru meciuri, după care s-a accidentat și încă se mai află în recuperare.

„Nu pot fi păcăliți!”

Problema „câinilor” e să reziste de la o lună la alta până când conducerea se hotărăște să le vireze salariile. Să fie păcăliți și să nu-și mai primească banii e aproape imposibil, s-ar putea petrece așa ceva doar dacă Dinamo ar intra în faliment. Conducerea nu mai are nici insolvența la dispoziție, fiindcă a trecut deja de curând printr-un proces de reorganizare.

Incapacitatea de plată ar atrage direct falimentul de data asta. Jucătorii au, oricum, dreptul să depună memorii dacă salariile întârzie mai mult de 90 de zile.

Într-un asemenea caz, clubul ar risca sancțiuni sportive dacă tot nu ar plăti: depunctarea, neprogramarea la meciuri, excluderea din campionat. Așa s-ar ajunge tot la faliment, din moment ce excluderea din competiții ar anula veniturile pe care se bazează Negoiță.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Uite o sa vindem casa,tot,ca sa le platim salarii de sute de mii euro pe luna unor boscheti,ca nu mai au bani ptr ferrariuri si aston martinuri,ruginesc in garaje. Muriti ba!La munca!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367