REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

HAOS la Direcţia de Urbanism! Constanţa NU mai are arhitect şef de două zile

HAOS la Direcţia de Urbanism! Constanţa NU mai are arhitect şef de două zile

Replica API 5 noiembrie 2020 | 23:50 7004

Primăria Constanţa a rămas fără arhitect şef, după ce Radu Vânturache și-a dat demisia. Și nu pe 23 octombrie, așa cum s-a vehiculat anterior, ci chiar luni, 2 noiembrie, după plecarea definitivă a lui Făgădău de la cârma urbei. Deocamdată, nu are cine să semneze documentele, așa că edilul Vergil Chițac are o misiune grea: trebuie să găsească o persoană potrivită și aptă să semneze autorizațiile.

Înainte de alegeri, chiar și după, primarul Vergil Chițac a anunţat că va face schimbări drastice în organigrama instituţiei, dacă va fi cazul și dacă va constatata că unii funcționari nu și-au făcut treaba… sau au făcut-o prost. Iată că sunt persoane care au renunţat singure la funcţii, cum ar fi arhitectul şef al oraşului, Radu Vânturache. Deși se zvonea că și-a dat demisia la jumătatea lunii octombrie, iată că, în realitate, acesta a renunțat la funcția de arhitect șef luni, 2 noiembrie. Adică, imediat după ce Făgădău a plecat definitiv din Primărie. Așa se face că activitatea Direcției de Urbanism e într-un oarecare... suspans. Momentan, edilul trebuie să se gândească la o soluție și la persoana potrivită care să semneze autorizațiile.

Ce zice primarul Vergil Chiţac!

”Și-a dat demisia ieri sau alaltăieri. Nu-i blocată activitatea, sunt în curs de evaluare a consecințelor, trebuie să găsesc pe cineva care să poată semna autorizațiile. S-au dat înainte 100 de autorizații, acum așteaptă alte 100”, spune edilul Vergil Chițac.

De precizat faptul că, potrivit legii, Agenția Națională a Funcționarilor Publici trebuie să organizeze concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiei publice de conducere vacante de arhitect şef al municipiului Constanța. Postul urmează să fie scos la concurs.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si-a dat demisia din functia de arhitect sef, dar din cea de sef serviciu strategii urbane, nu? adica... tot la banul public...
5
0
Aduceti din Madagascar un arhitect sef asa cum trebuie,sau din Poarta Alba, unul de grand slem.
3
0
Haos a facut mizeria asta cu privire dubioasa! Restul este dupa haos. Pana la noi ordine, rahatul asta pensat si corupt, trebuie sa plateasca pentru toate mizeriile pe care le-a facut in acest oras. Vizibile de la o posta! Esti un nenorocit infect, domnule fost arhitect sef! Tu nu ai copii, bai animalule?
3
0
si s-au terminat arhitectii? Te bufneste rasul cand citesti titluri de genul asta.
4
4
Mare scofala, ca parca pana acum am avut arhitect la municipiu! La cum arata orasul si cum au fost avizate noile constructii in oras, denota faptul ca seful de la urbanism a fost lipsit de profesionalism.
5
1
Un idiot! Ala era arhitec? Si sef? Un oparit!
14
2
Bine ca am scapat de Cap de Pwla ! Acum trebuie sa dea scocoteala zdeanta ! Toate spagile luate confiscate !
13
3
Sa l puna pe Vatamaniuc. Mare arhitect
3
2
Consiliul Local nou ales si primarul nou ales trebuie sa depuna plangeri penale impotriva vechiului consiliu local a lui fagabou si vanturache. daca nu o face inseamna ca sunt complici cu ei. Masonii din Constanta se agita ca sa nu se intample nimic sa scape astia cu ce au furat.
11
4
domn Chitac, hai mai arunca din retarzii aia care te inconjoara: Varcolache cap de guma, Nita vreaudirector CtBus, Encica limba, Dinescu Roxoana putinjurista, aprozarista, cadastrista mana lunga a lui Dospi, Merla cantatoarea de fonduri, zana mormintelor, soso de sub masa, craciunita casatoriilor si deceselor etc, plosnite de zeci de ani
14
3
unul din voi nu a suflat o vorba n pupa lui! lasitatea romaneasca e proverbiala, dupa ce omul moare, e dat pe liber etc, sar toti dulaii si l musca de c...
5
9
Poza cu spermatozoidu asta! Ne sta inimia! Sa plateasca si abuzul psihic facut in acesti ani! Oameni au murit din cauza lui!!!
11
2
Nu este inca chemat la Dna rusine.....
11
2
Scoateti va rog poza asta cu capatzana asta de pwla...imi provoaca discomfort.
15
2
Domnule primar, Emil Mereuta de la Adm creselor si gradinitelor este un mare spagar, ar trebui detasat la Poarta Alba pe functia de fetita. Are experienta.
13
3
Dati afara ciuma pesedista, inclusiv habarnista Tzenea oplosita de citeva luni, atirnatoare la Constanta dupa ce a fugit de la Bukale.
16
2
titlul ar fi trebuit sa sune cam asa : Constanta are de doua zile un arhitect sef la puscarie .
20
2
Sa-si dea demisia toti sefii din primarie. Vrem oameni noi cu verticalitate si cu raspundere fata de cetateni si orasul Constanta.
14
1
intrebarea care se pune este daca va raspunde in fata legii?
19
1
Daca va uitati pe site-ul primariei nici documentele sedintelor din cadrul comisiei de urbanism nu mai sunt publicate pe site-ul primariei. Inainte se scanau documentele si se publicau. Acum din Martie nimic public, totul ascuns...si apoi se vad doar semnaturile finale pe acte
10
2
O functie publica se ocupa repede prin transfer sau detasare de la o alta institutie publica. Altfel este necesara organizarea consursului la ANFP. Asta este legislatia. Poate fi numit si din interiorul institutiei prin dispozitie pentru 6 luni NUMAI DACA exista o persoana care intruneste conditiile legale de studii si vechime. Aceste conditii sunt valabile si la tranfer sau detasare.
8
0
Dati afara ciuma psd ista BADESCU LAURENTIU si DORCEA ALEXANDRU scursuri umane psd iste care au distrus bugetul ambulantei cu hotiile lor. Reparatii de sute de milioane iar masinile nu merg. Nu svem cu ce lucra din cauza analfabetului lingau DORCEA ALEXANDRU Dati afara acesti sobolani psd isti care acum ling clantele la pnl ca sa ramana in functii spunand ca da oricat Dle Bourceanu nu uita ce ia facut Badescu sotiei in 2017 cand a dato afara spunand ca e inffractoare
14
1
ce jigodie este acest chitzac...! deja comanescu i-a zis cine va fi noul arhitect al orasului , calota...
7
20
bine ca nu il condamna pentru incompetenta selectiva
12
2
Stati linistiti! Tot arhitect ramane, nu moare de foame. Spre deosebire de majoritatea postacilor de mai jos si de mai sus, niste coate goale carora nu le-a placut scoala si care vor ramane niste anonimi ascunsi in spatele tastaturii.
13
27
Dar ce, pana acum Constanta a avut arhitect?
29
0
AHaha ce titulu de kaca. Haos? este de 8 ani in Constanta haos, mai iesiti si voi prin oras...
18
0
stai linistit ca ce are Chitac in echipa acum, e cu mult peste ce avea de oferit USR Cta..cocargeanu jobless, ochiulet teren sortiv, cacagheorghe masonul, samd
10
7
Nu-l lasati sa scape asa usor,constantenii au votat si impotriva deciziilor luate de acest individ.
25
2
De ce sa fie haos in Directia de Urbanism al Primariei.Cumva numai sunt arhitecti?Duca-se de unde a venit,dar sa-si politele .
24
0
VREM DREPTATE, ACEST IMPOSTOR JUDECAT, SA PLATEASCA TOT. PRIMARIA CONSTANTA, PARTE VATAMATA
35
2
oricum Nu avea.daca pui femeia de serviciu sa.ti dea avize,iese mai bine decit tigania dn cta,cu avize de la spagari.sau din statiuni.blocuri mirlanesti policlinice,unul hais,unul csa,unul mare,altulmic.Ba,arhitectii melcilor,invatati cevA la arhitengura sau este facuta la ff,spritzul haret,precum medicii si judecatorii?aveti doctorate la asamzisul colegiu de aparare,securistii academicieni,sau asa sinteti voi,prostani si spagari?
20
2
Che testa di minchia .... cornuto
6
2
Porcul acela a ,,rupt'' spatiul verde in Constanta.
31
3
Ce cap de porc are
25
2
Unii vorbeau de un arhitect tot din Bucuresti, recomandat de PNL central, ca ar fi favorit.
13
1
sa inteleg ca lumea nu mai stie la cine sa dea shpaga?
32
2
Prostul asta de V probeaza apoteotic ce banuiam toti: E MAI PROST DECAT PREVEDE LEGEA. In ID, genul lui ar trebui trecut ca Nedeterminat. Masculin sigur nu e. In fine, chiar si demis, chiar si iertat de noul Primar, nu va scapa de ce a facut. Inca mai exista CITIZENS. Im one of them so help me God.
17
6
Agentia nationala a functionarilor publici este un alt experiment nefericit facut de UE pentru binele Romaniei. In nici o alta tara europeana nu exita asa ceva. Cum e posibil ca orice functionar public sa dea concurs la aceasta agentie indiferent de domeniul de activitate? De unde cunoaste necesitatile in orice domeniu si cum examineaza o mana de oameni mii de viitori functionari de la primarii, centrale nucleare, agenii de mediu, resurse minerale, deseuri nucleare, medicamente, energie, ape, etc. Se promoveaza coruptia si traficul de influenta.
17
9

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369