REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

HAOS la ședința CJC! Se pune limită la alocarea banilor pentru cazurile medicale DISPERATE

HAOS la ședința CJC! Se pune limită la alocarea banilor pentru cazurile medicale DISPERATE

Replica API 4 aprilie 2018 | 00:16 529

Viața unui om nu se poate calcula în lei!

În Săptămâna Mare dinainte de Paștele ortodox, Consiliul Județean Constanța s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a dezbate mai multe puncte de pe ordinea de zi. Dacă săptămâna trecuta, la ședința ordinară, proiectul privind acordarea mai multor ajutoare financiare pentru mai multe persoane bolnave a fost motiv de ceartă în rândul consilierilor, iată că nemulțumiri există și la ședința de miercuri, 4 aprilie.

Este normal să exite un prag fixat pentru ajutoare și niște condiții, însă odată ce ai oferit speranță unor constănțeni cu o stare de sănătate precară, nu o poți stinge peste noapte. Plafonul ajutorului a fost stabilit la 50.000 lei, astfel că mai toate proiectele nu au mai fost introduse pe ordinea de zi. Nici măcar cel pentru care vicepreședintele CJC, Daniel Learciu, milita la ultima ședință. Un alt criteriu este legat de venitul familiei. Potrivit acestuia dacă venitul pe cap de membru de familie este mai mare decât 1.500 lei nu se încadrează. Liberalii au cerut 15 minute pauză pentru a dezbate înainte să voteze, dar nu sunt de acord cu aceste criterii. Au venit cu patru amendamente: neplafonarea la 50.000 lei, plafonarea venitului mediu pe cap de membru la venitul mediu net pe economie, să nu dețină mai mult de 1 ha de teren extravilan, dar sa nu dețină alt teren intravilan înafară de locuința proprie. Claudiu Palaz a punctat că nu este de acord cu neplafonarea: "Dacă vreți să fim bărbați puternici, să ne asumăm ce este nevoie". Gheorghe Donțu a punctat clar un aspect: "Nu trebuie să transformăm Consiliul Județean în instituție de binefacere. Nimeni nu va cuantifica viața unui om, dar trebuie să plafonăm sumele. Sunt de acord cu venitul pe membru de familie, dar nu să lăsăm neplafonat proiectul".

Consilierii locali au votat amendamentele propuse de PNL, cu excepția scoaterii plafonului de 50.000 lei.

Click pe imagini pentru a vizualiza criteriile înainte de amendamente:

Desigur, oamenilor li se putea acorda un ajutor pentru a nu le stinge speranța, iar concomitent să fie îndrumați către diverse acțiuni caritabile pentru strângeri de fonduri.

La ședința de miercuri Horia Țuțuianu și Daniel Learciu au fost absenți. Vicele Learciu a lipsit din cauza unor probleme persoanle.

După ce s-au încheiat disputele și s-au votat amendamentele și proiectul prin care sunt stabilite criteriile pentru acordarea ajutorului financiar, au fost votate și trei cazuri sociale. Mai precis, ordinea de zi a fost suplimentată punctual cu trei persoane cărora le-a fost acordat ajutorul: Virgil-Tiberiu Enciu, Mircea Stan și Daniela Gherghelaș. Pe lângă aceștia, alte 6 cazuri au fost respinse pe motiv că nu se încadrează în criteriile aprobate în ședință, ele nefiind introduse pe ordinea de zi. Consilierii PNL au punctat că după trecerea amendamentelor, mai erau cazuri eligibile să fie pe ordinea de zi.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce nu se ia in calcul punerea limitei salariilor si pensiilor nesimtite ale lor?, nu va este rusine, ati gasit unde sa faceti economie, veti fi blestematii cu familii cu tot, jucati-va cu focul
5
2
De ce la articolul cu fagadau nu se poate comenta ??? Uuuuuuu
6
1
Aiurea , acum ceva vreme , secaturile din PSD-ALDE-PNL-PDL , au dat fix ajutor de 50 000 lei , unui comisar -sef de la Medgidia , pentru repararea ficatului , paradit de votca ingerata fara limita ...
7
0
Sa vina sa i puna camasa de forta la ala care se joaca cu votul si isi bate joc de bolnavi apropo spitalul militar tot asa este plin de gandaci si medici spagari de curatenie nici vorba instrumente facaturi si medicamente
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218