REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

HAOS total pe MARILE BULEVARDE din Constanţa. Video!

HAOS total pe MARILE BULEVARDE din Constanţa. Video!

Replica API 22 martie 2021 | 12:18 3604

Conducătorii auto din Constanța s-au săturat până peste cap de cozile interminabile formate zilnic pe marile bulevarde din oraş. La orele de vârf, aceştia pierd ore întregi în trafic, devenind nervoşi şi chiar agresivi. Zilele acestea, timpul pierdut a culminat şi cu vremea care i-a dat peste cap pe şoferii constănţeni. Pe bulevardul Soveja, pe Lăpuşneanu, cozile interminabile au întins nervii la maxim. Problema nu este de ieri, de azi, ci de ani de zile.

În trafic, prinşi în cozi interminabile

În fiecare zi, constănţenii îşi “dau întâlnire” pe marile bulevarde din Constanţa fie dimineaţă, fie în jurul orei 17:00. Din cauza pandemiei de coronavirus, dar și din motive diverse, aceştia preferă să circule cu autoturismele personale, motiv pentru care la orele de vârf aceştia se aliniază în trafic, în şir indian, zeci de minute. Ce-i drept, nici mijloacele de transport în comun nu-i prea ajută pe constănţeni, fiind şi acestea extrem de aglomerate. Singura soluţie a şoferilor rămâne, astfel, răbdarea. Imaginile, surprinse în trafic de reporterii Replica, vorbesc de la sine despre îmbulzeala de maşini de pe arterele principale din municipiu.

“Pierdem ore în şir în trafic”

Conducătorii auto semnalează frecvent acestă problemă şi speră ca în viitor, odată cu marea reabilitare a bulevardelor, situaţiile de acest fel să dispară. “Pierdem timp cu carul în traficul de prin oraş. Şi chiar dacă am vrea să lăsăm autoturismele personale în parcare, nu putem. Fugim de aglomeraţia din trafic şi ne lovim de cea din mijloacele de transport. Bulevardele sunt sufocate de maşini parcate, sunt şoferi care nu ştiu să conducă, acţionează haotic. Se creează ambuteiaje la semafoare, în sensurile giratorii, pe străduţe. Ne-am săturat, dar nu avem de ales. Stăm în trafic. Asta e situaţia”, a explicat un conducător auto pentru Replica.

Va începe reabilitarea marilor bulevarde

În primăvara acestui an urmează să înceapă lucrările pentru modernizarea infrastructurii între Gara CFR şi staţiunea Mamaia. Înainte să plece definitiv de la Primăria Constanţa, Decebal Făgădău a emis autorizaţia de construcţie pentru organizarea șantierului. 20 de milioane de euro, fonduri europene, au fost puși la bătaie pentru proiectul care va schimba complet fața bulevardului 1 Decembrie şi bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. A fost semnat contractul în februarie anul trecut cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. Practic, de la intersecţia de la Gară şi până la intrarea în staţiunea Mamaia se schimbă complet tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 de metri pătraţi de asfalt, peste 44.000 de metri pătraţi de trotuare, 8 kilometri de piste de biciclete și 11 kilometri de benzi de circulaţie dedicate transportului public.

Probleme şi pe Varianta Constanţei

Amintim că şi pe Aurel Vlaicu este aceeaşi problemă. Bulevardul Aurel Vlaicu, cunoscut și ca Varianta Constanței, ar fi trebuit să reprezinte o alternativă rapidă pentru șoferii care doreau să evite traficul aglomerat din oraș. În ultima vreme, situația s-a cam „sucit”, iar șoferii au ajuns să stea la cozi interminabile zeci de minute în șir. Nu doar șoferii sunt prinși în trafic pe Aurel Vlaicu. Mijloacele de transport în comun au și ele de suferit, circulând cu întârziere.

VIDEO:

Citeşte şi:

ȘOFERII s-au SĂTURAT de COZILE INTERMINABILE de pe AUREL VLAICU. Video!

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu propun un studiu tehnic si de fezabilitare pe pizda matii. Daca e prea larga sa apeleze la circiul de stat din Bucuresti
0
0
Eu am opel. merge foarte bine
1
4
In constanta Nimeni nu munceste Toti sint la plimbare
6
0
eu propun sa punem o taxa la pizda matii pentru fiecare poola care intra in ea, cu siguranta vom strange bani multi la buget si daca taxa va fi mare, vor fi si poole mai putine si nici nu se vor mai naste dobitoci ca tine!!! si ca aia care ti-ai dat manute verzi!!
4
8
Aurel Vlaicu se blocheaza pentru ca Mazare a lut spaga si a lasat toate hipermarketurile sa-si faca giratoriu, in calea aia ferata iti rupi masina de parca nimeni nu au vazut vreodata cum arata o trecere abordabila cu 50 kmh
4
0
Acum este bine,stati sa vina pastele si sa nu fie carantina in Constanta.
6
1
Ascultati manele si va trec nervii in trafic garantat. Manele rulz
4
8
Cand v-ati cumprat cate 2 sau 3 masini de familie v-ati gandit si la situatia asta ? Practic infrastructura ezte depasita....s-a umplut paharul , cum se spune.
16
2
Prt toti cei de jos . Masina nu e o obligatie , e o cheltuiala , statul in idiotenia lor au scos taxele auto prt inmatriculare second hand , oamenii au inmatriculat foarte multe auto sh , am devenit cosul de gunoi al Europei . Constanta a fost conceputa prt 50000 -70000 autoturizme , acum sunt 140000 , vara mai vin cateva mii . Unde sa punem atatea masini ? Singura solutie pe termen lung este marirea taxelor , dezcurajarea proprietarilor sa detina cate 2, 3 masini Inspectii ITP corecte ,sunt foarte multe aranjate
20
15
De cand au pus piste de biciclete si sens unic, este si mai aglomerat, dar ei dau vina pe masini ca sunt multe...Si in continuare, iar vor sa faca piste si sensuri unice. Mor de ras!
12
15
si primarul asta de cacat vrea sa faca piste de biciclete unde si cati mergem cu bicicletetele ce temperaturi avem noi in tara sa putem folosi ba boule fa autogarile le periferie,si fa parcari ai in fata primariei terenul din fata fost BCR unde poti face parcare etajata in fata la liceul Eminescu pe terenul lasat in paragina si pe marginea lor poti sa plantezi si cate un pom
27
6
Si mai vreti si piste pentru biciclete, unde dracului vrei tu banda speciala pentru transportul in comun cand orasul nu a fost proiectat pentru asa ceva si sau construit blocuri cu multe etaje, cu spatii comerciale la parter fara locuri de parcare, unde crezi ca se pot realiza?
25
9
Lasati auto acasa sariti pe biciclete si cai Fratilor Constanta nu poate sa suporte atatea masini asta e clar ne ducem si mai rau O solutie pe termen scurt marirea taxelor reducerea numarului de autoturisme. Investitii masive in transport in comun benzi unice prt transport in comun
21
25

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614