REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

HAOSUL de pe Brătianu, din sensul giratoriu de la Cora, în atenţia experţilor

HAOSUL de pe Brătianu, din sensul giratoriu de la Cora, în atenţia experţilor

Replica API 19 aprilie 2016 | 12:01 538

foto: evenimente-constanta.ro

După ce în urmă cu ceva timp mai mulţi constănţeni s-au plâns cu privire la faptul că trecerile pentru pietoni de pe bulevardul I.C. Brătianu sunt amplasate greşit şi pietonii stau gură cască, acum autorităţile locale s-au decis să ia măsuri. Primăria Constanţa are în desfăşurare un proiect prin care doreşte să mute mai multe treceri pentru pietoni pentru fluidizarea traficului. „Se vor muta toate trecerile de pe bulevard şi în special cele de la sensul giratoriu de la Cora Brătianu, pentru a se mării capacitatea în zonă.

Avem acest plan în discuţie de mai multe luni cu experţi şi cu Poliţia Rutieă şi se analizează”, a declarat inginerul Claudiu Rădulescu, directorul tehnic al SCConfort Urban SRL. Nemulţumirile în această zonă sunt cu privire la cei care traversează carosabilul prin loc permis, aici fiind vorba despre cei care apar brusc pe trecere, despre cei care nu se asigură, vorbesc la telefon, se mişcă încet, cât şi altele. Spre exemplu, pe pagina de Facebook „Şoferi model vs pericole în trafic”, un şofer a spus: „La Cora Bratianu situaţia e tot mai grea pentru şoferi pe zi ce trece. E mult mai uşor să treci de intersecţie (de sens) decât de trecerea de pietoni.

Azi (5 aprilie – n.r.) mi-au trebuit mai mult de 2 minute jumătate să trec de trecere, (mie şi celor care erau în rând cu mine) şi totul din cauza pietonilor. Unii gesticulau la telefon, alţii făceau glume, alţii se răzgândeau la jumătate… Şi uite aşa coada era deja de sus, de pe pod. Şoferii claxonează, pietonii înjură şi gesticulează. Oricât nu ne-ar place, trebuie spus lucrul ăsta.

Şoferii sunt puşi între ciocan şi nicovală în această situaţie”. Mulţi dintre cei care au cititi mesajul au fost de acord cu el, precizând că soluţia cea mai bună ar fi, aşa cum era în trecut, trecere de pietoni semaforizată. „Trecerea de pietoni semaforizată este cea mai bună soluţie. Drept exemplu avem din anii precedenţi trecerea din satul de vacanţă spre staţiune. Ani la rând a funcţionat perfect semaforizarea. Pietonii asteptai şi mai apoi treceau toţi”, este una dintre păreri.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218