REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Harborside, COMPLEXUL FANTOMĂ de pe Traian: ce se mai întâmplă cu mall-ul care a ISTERIZAT Constanţa

Harborside, COMPLEXUL FANTOMĂ de pe Traian: ce se mai întâmplă cu mall-ul care a ISTERIZAT Constanţa

Replica API 7 noiembrie 2016 | 23:45 939

Un eşec grandios

Un eşec grandios

Ce se mai aude despre terenul pe care trebuia să se construiască un grandios complex rezidenţial în Constanţa? Conform proiectului, acesta ar fi trebuit să fie un complex de lux alcătuit dintr-un hotel de 4 stele, un Shopping Mall, două clădiri de birouri, o zonă de divertisment, un istitut de artă contemporanp şi o parcare subterană.

Harborside, complexul de lux situat pe strada Traian din Constanţa, a rămas o enigmă! Situat pe valea portului, acesta ar fi fost unul dintre cele mai importante proiecte la nivel local. Ar fi fost! Asta pentru că a rămas la stadiul de proiect şi construcţie la început de drum... şi nimic mai mult. Dorm maidanezii şi oamenii străzii chiar într-una din cele 200 de camere ale hotelului de 4 stele ce trebuia să se ridice pe acest teren. Doar gardul de jur împrejur şi panoul ne mai amintesc ce trebuia să se ridice acolo. Pe panoul situat la marginea terenului, încă se mai află informaţii despre proiect. Primăria Municipiului Constanţa a emis o autorizare de construire în data de 16.03.2010 cu un termen de execuţie a lucrărilor de 48 de luni. Data începerii proiectului este în luna martie a anului 2008, cu finalizare în martie 2014. Suntem în 2016 şi nu s-a construit nimic din ce promitea acest panou. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana, se pare că lucrările au fost sistate. Complexul ar fi fost o colaborare între englezi, spanioli şi evrei. „Investitorii vroiau să facă un mall. În primă instanţă, Primăria Constanţa le-a dat obligativitatea să facă piloni de oţel. Au făcut pilonii de oţel, însă şi-au dat seama că erau cheltuieli foarte mari. A venit criza în 2009 şi nu au mai făcut nimic”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Liviu Tramudana. Întrebat dacă acest teren a intrat în posesia altui investitor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa ne-a spus că nu s-a mai cerut nici un fel de autorizaţie de construire pe terenul respectiv. Amintim că, la momentul demarării acestui proiect, s-a iscat o întreagă tevatură legată de alunecările de teren din zonă şi înclinarea blocurilor vecine, oamenii fiind, pe de o parte, revoltaţi de situaţie şi îngrijoraţi, iar de cealaltă parte – „alimentaţi” cu informaţii îngrijorătoare, venite din partea fostei conduceri a Inspectoratului de Stat în Construcţii Constanţa, reprezentată, la acea vreme, de actualul senator Christian Gigi Chiru.

Vom reveni.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367