REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Hârburile abandonate, „accesoriile” cartierelor de la malul mării

Hârburile abandonate, „accesoriile” cartierelor de la malul mării

Replica API 12 septembrie 2016 | 01:04 217

Maşinile nimănui

Maşinile nimănui

O principală problemă cu care se confruntă constănţenii este lipsa unui număr suficient de locuri de parcare. Sătui să tot sesizeze administraţia locală, locuitorii oraşului de la malul mării sunt nevoiţi să se adapteze situaţiei. Însă, totul devine şi mai iritant când multe dintre locurile şi aşa puţine sunt ocupate de autoturisme abandonate de proprietari.

Un exemplu concret este cazul unei maşini abandonate pe Aleea Zmeurei din municipiu. Cunoscută ca o zonă „sufocată” de autoturismele parcate, locuitorii susţin că nu mai există locuri disponibile pentru nou-veniţi, chiar dacă unele dintre ele sunt ocupate de maşini lăsate în paragină. Potrivit legii nr. 42/2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, agenţii constatatori din aparatul propriu al consiliului local, împuterniciţi de primar, precum şi agenţii aparţinând organelor de poliţie vor întocmi procese-verbale de constatare. În termen de 30 de zile de la întocmirea procesului-verbal de constatare organele de poliţie efectuează cercetări pentru identificarea proprietarului sau, după caz, a deţinătorului legal al vehiculului. Dacă în termen de 30 de zile de la data anunţului proprietarul sau deţinătorul legal nu se prezintă în vederea ridicării vehiculului, acesta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicat, liber de orice sarcini, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificat prin vânzare, în condiţiile legii, sau predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor, în funcţie de starea vehiculului.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614