REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

HĂRMĂLAIE şi CERŞETORIE. Cum sunt întâmpinaţi turiştii care ajung în Gara Constanţa

HĂRMĂLAIE şi CERŞETORIE. Cum sunt întâmpinaţi turiştii care ajung în Gara Constanţa

Replica API 14 august 2019 | 00:00 863

Unde e Poliţia Locală?

Unde e Poliţia Locală?

Mii de turişti ajung anual pe litoral, mulţi dintre ei cu trenul, aşa că prima imagine de la malul mării este, pentru aceştia, Gara Constanţa! Nu este cea mai frumoasă imagine, iar acest lucru a fost relatat şi cu alte ocazii. Însă, revenim, cu speranţa că autorităţile vor încerca să facă ceva, altminteri vom rămâne, definitiv, cu eticheta de „oraşul murdar, oraşul cerşetorilor, oraşul taximetriştilor care încearcă să ia pielea de pe turişti”.

Înjurături, mizerie, urlete, certuri - cu aceste situații îi primim pe cei care sunt pregătiți să-și cheltuie banii petrecându-și vacanța pe litoral. Marți, 13 august a.c., în fața Gării întâlnim un om vârstnic, în cârje, îmbrăcat în haine ponosite şi groase, care cere bani oricărui trecător. Tot în fața Gării, întâlnim o femeie de etnie rromă care ține un copil în brațe și, de asemenea, cerșește: “Haide, dă pentru copil ceva, să iau și eu o pâine, o sticlă de apă. Dă-mi te rog, să-ți dea Dumnezeu sănătate”. Mergând mai departe de aceste persoane, întâlnim grupuri de bărbați care înjură și se uită insistent la fetele care trec prin zonă. Totul devine un adevărat haos, plin de urlete și nerușinare. Un bucureștean care a călătorit până în orașul nostru, pentru un sejur de cinci zile, simte deja un regret pentru venirea lui: “Am venit pentru a găsi liniște. Am totuși niște bani frumoși de cheltuit pentru aici, fără ca măcar să fiu convins că ar merita”. Pe partea autogării, situația este cam aceeași, doar că aici nu se aude doar vocea cerșetorilor, ci și vocea puternică a conducătorilor auto care te-ar lua în cursă chiar dacă tu n-ai nici o treabă cu ce se întâmplă. “Vaaalu, Murfatlaaar, Poarta Aaalbă, Medgidiiiaaa, haideți domnișoară, urcați, că nu mai stăm mult și plecăm. Cinci minute, toată lumea, haideți!”. Apoi din nou: “Plecăm în două minute, grabiți-vă! Vaalu, Murfatlar, repede că plecăm, haideți, vă rog”. Dacă până și noi, Constănțenii, ne îngrozim de ce vedem, turiștii ce să mai zică?

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai jegoa oras mare din tara...si e pe cale sa devina si mai jegos, cand o sa piarda fagadau alegerile si o sa intre cipanii la putere...sa vedeti atunci jaf si cirodeala.
4
1
Cum este Fagadau asa este si orasul.Ce pretentii aveti de la Fagadau ? Uitati-va la fata lui si este destul.Tiganiada.
3
1
Politia locala nu exista la Constanta! Fagadau va pierde alegerile din cauza asta
5
1
Unde sunt politistii?
8
0
Mai conteaza cand avem cluburi si resturante?Daca avem un petic de asfalt ca pe afara sa ne punem masinile mult prea luxoase pt orasul asta trist?Mai conteaza 2 cersetori cand avem cerestori de nivel politic?avem parveniti la conducerea orasului de 30 de ani!Avem fite si pretentii sa fie Veuve Clicquot rece si ospatarul bine instruit si sub noi pute jegul,mental,decizional si la propriu
12
0
Si Mangalia care e orasel mic,intampina turistii in gara cu indivizi cu moace dubioase care face pe taximetristii sau ragaie ca au camera de inchiriat. Mai mult ca sigur ca indivizii astia au si sarcina de a fila si a gasi eventuale victime pantru furt si altele. Cum se stie de cand orasul,nimeni si nimic nu-i opreste.
7
2
Va spun eu unde e politia locala. In parcare, pe locul destinat persoanelor cu handicap, ceea ce este absolut normal, si stau si protejeaza toti tiganii agresivi care te iau cum cobori din tren. Daca te duci la locul de handicapati, unde stau gardienii frumos in masina si le sesizezi un lucru, te indruma sa dai telefon la sediul lor de gardieni locali si sa faci o sesizare ca sa poata interveni.
12
3
ca sa nu mai spunem de taximetristi care nu iau decat curse de Mamaia, altfel sunt "ocupati"
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102