REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Hârșova, cu un pas mai aproape de RACORDAREA la rețeaua de gaze!

Hârșova, cu un pas mai aproape de RACORDAREA la rețeaua de gaze!

Replica API 15 iunie 2019 | 00:00 876

Autoritățile locale au primit avizul de principiu din partea TRANSGAZ SA cu privire la racordarea localității Hârșova la rețeaua de gaze, după ce, luna trecută, Consiliul Local Hârșova a votat punerea la dispoziție a terenurilor proprietate publică pentru realizarea proiectului.

„Pentru o informare corectă a cetățenilor, având în vedere insistența cu care un anumit individ, care s-a dovedit incapabil de a face aceste demersuri în trecut, contestă acum eficiența demersurilor și eforturilor pe care le face în prezent autoritatea locală, pentru racordarea orașului nostru la rețeaua de gaze, vă comunic faptul că am realizat încă un pas important în acest demers, demarat de mine, încă din anul 2016”, a transmis primarul Viorel Ionescu.

„Astăzi, (joi, 13 iunie a.c.) am primit avizul de principiu din partea TRANSGAZ, după ce Consiliul Local a aprobat, luna trecută, punerea la dispoziție a terenurilor proprietate publică ocupate de obiectivele sistemului de distribuţie a gazelor naturale pe toată durata concesiunii.

În perioada următoare se va elabora studiul de fundamentare a deciziei de concesiune, ce va fi supus aprobării consiliului local, împreună cu propunerea de demarare a procedurii de concesionare a serviciului de utilitate publică de distribuire a gazelor naturale, iar autoritatea publică locală va întocmi documentația de atribuire, va organiza și desfășura licitația publică deschisă în vederea semnării contractului de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale.

În termen de 30 zile de la semnarea contractului de concesiune, concedentul va transmite la ANRE un exemplar original al contractului de concesiune, obligația de a solicita de la ANRE toate autorizațiile și licențele necesare pentru desfășurarea activităților de distribuție și furnizare a gazelor revenind concesionarului”, a mai precizat primarul Viorel Ionescu.

Procedura este una de durată, a mai subliniat edilul. Dar cu fiecare pas, este mai aproape de punerea în practică. „Este, într-adevăr, o procedură de durată, ce presupune și multă muncă. Dacă ar fi fost atât de simplu pe cât scriu unii, până în prezent ar fi trebuit să fim racordați deja, dar...la teorie toată lumea se pricepe! Și mai ales la critici!”, a mai arătat primarul.

click pe imagini!

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218