REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

HARTA DE ZGOMOT A CONSTANŢEI: NU EXISTĂ ZONE LINIŞTITE !

HARTA DE ZGOMOT A CONSTANŢEI: NU EXISTĂ ZONE LINIŞTITE !

Replica API 27 iulie 2018 | 00:07 275

DOCUMENT

DOCUMENT

A fost publicată harta de zgomot pe anul 2018. Astfel, potrivit adresei nr. 108300/29.06.2018 a Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene a Primăriei Municipiului Constanța, în prezent, nu sunt declarate zone liniștite pe teritoriul municipiului nostru.

Datele de intrare și prelucrarea acestora s-a realizat de către Municipiului Constanța prin contract de servicii cu firma Enviro Consult – nr. 66369/19.04.2018 - având ca obiect “Realizare hărți strategice de zgomot pentru municipiul Constanța, cartierul Palazu Mare și stațiunea Mamaia”. Scopul prezentului raport este acela de a prezenta o evaluare a rezultatelor obținute prin cartarea de zgomot pentru fiecare hartă strategică de zgomot în parte pentru: trafic rutier şi zone industriale. Astfel, din analiza hărților strategice de zgomot pentru traficul rutier, se observă depășiri ale valorilor maxime permise - 70 dB(A), pentru zi şi noapte, pe următoarele artere: bulevardul I.C. Bratianu, strada Termele Romane, Dezrobirii, bulevardul Aurel Vlaicu, strada Cumpenei, strada Gării, bulevardul Ferdinand, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, Şoseaua Mangaliei, Tomis, Mircea cel Bătrân, bulevardul 1 Mai, strada I.G. Duca, Soveja şi bulevardul Mamaia. De asemenea, în harta de zgomot privind traficul rutier în regim de noapte se observă depășiri ale valorilor maxime permise - 60 dB(A), pe următoarele artere: I.C. Bratianu, Termele Romane, Str. Dezrobirii, Bd. Aurel Vlaicu, Str. Cumpenei, Str. Gării, Bd. Ferdinand, Bd. Alexandru Lăpușneanu, Șos. Mangaliei, Bd. Tomis, Str. Mircea cel Bătrân, Bd. 1 Mai, Str. I.G. Duca, Str. Soveja şi Bd. Mamaia.

Expunerea populației și a clădirilor cu caracter special la zgomotul provocat de traficul rutier

Din analiza rezultatelor obținute se observă că există un număr de 8105 persoane expuse la un nivel de zgomot peste limita de 70 dB(A) pentru indicatorul Lzsn, respectiv 10238 persoane expuse la un nivel de peste 60 dB(A) pentru indicatorul Lnoapte. În ceea ce privește numărul de clădiri cu caracter special expuse la niveluri peste limitele legale se observă că există 14 astfel de clădiri expuse la niveluri de peste 70 dB(A) pentru Lzsn (zi şi noapte) și există 13 clădiri cu caracter special expuse la niveluri de peste 60 dB(A) pentru Lnoapte.

Zone liniștite în municipiul Constanța

Potrivit aceleiaşi adrese a Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene a Primăriei Municipiului Constanța, în prezent, nu sunt declarate zone liniștite pe teritoriul municipiului Constanța. Cu toate acestea, există trei parcuri cu suprafața mai mare de 4,5 ha, care pot fi considerate zone liniștite: Parcul Tăbăcăriei, Parcul Primăriei și Parcul Poarta 6.

L.C.

VEZI RAPORTUL AICI!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
1323 si ce o sa faceti? Iesiti in strada cu furci si coase? O noua mineriada ? Ce dracu sunteti asa prosti ,nu ati fost la putere si ati facut cacatul praf cu beshescu,boc ,ciolos bubosu sau mai vechi ciorbea,constantinescu,Vasile,isarescuSunteti doar niste partzuri in vant.
1
0
De serviciu. Ma baiete nu va mai apuca 2020. Voi cu fagadaul vostru v-ati bagat picioarele din prima zi de mandat, de-aici a pornit revolta oamenilor. Sper sa primiti ce meritati.
3
1
Pe baza acesteia se poate merge in instanta.
0
1
nu zice nimeni sa nu critici, dar daca toata ziua M.e psd ,ciuma rosie ,hotii ,samd se pare ca si cei susnumiti si-au cam bagat picioarele si poate si mai adanc de acum in colo, iar 2020 este departe, asa ca legea fizicii 3 se aplica, actiune si reactiune, s-ar putea Constanta sa se transforme intr-o groapa de gunoi numai buna pentru gunoaiele care tot posteaza trivial contra psd alde! Si mai vine si iarna ,zapada, caldura, noile taxe 2019 , autorizatii ha,ha,ha !
4
2
In parcuri se circula cu masina si nimeni nu este tras la raspundere.
1
0
Lacomiea ciumei rosii nu are limite . Au distrus Constanta si pot sa spun chiar judetu . Sa nu uitam ca ciumati conduc judetu care nu arata bine . Delasarea cetatenilor este o alta vina ca nu au iesit la vot in ziua alegerilor . Astazi vedem dezastru .
2
2
Deci ca sa ne odihnim noaptea trebuie sa dormim in parc.
7
0
Care parc ??
7
0
Cand este ziua in care ar trebui sa mergeti la sectiile de votare , va este lene sa stai la rand sa nu mai plangeti despre cum va trateaza ciumati . Va lasati soarta in mainele ciumatilor si a asistatilor social . Asistati social au tot interesul sa mearga la vot pentru ca ciumati le mai arunca cate un os de ros tot din bani nostri .
9
0
Este liniste in primarie ce conteaza restu orasului ..banuiesc ca la primarie se stropesc imprejurimile de insecte muste tantari etc ...ce conteaza restu orasului . fagadau esti o mizerie .
7
2
...care parcuri...in tot orasul este o mizerie crunta...nu ati plantat nici o floare...scuarul de pe bd Mamaia arata a islaz comunal...in Mamaia balariile iti intra in gura...la fel si tantarii...copacii care au mai ramas sunt plini de cuiburi de ciori si de ciori...zgomotul este infernal peste tot...Constanta este un oras abandonat ...elevul Mascariciului habar nu are pe ce lume traieste...este inconjurat de doi viceanalfabeti si impreuna nu fac nimic pentru oras...
17
1
Care parc ? Bine ca mai avem o bucatica din Parcu Tabacariei. Cum de a decazut Constanta , la nivel de civilizatie si frumos , fata de orasele " surori " : Timisoara , Oradea , Arad sau Cluj ?? A devenit un oras gri Constanta , la propriu si figurat .
17
1
ce gluma buna...vrei sa zici mall-ul din fostul parc al Tabacariei. Moarte in chinuri ii doresc lui Mazare.
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218