REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Harta drumurilor din Constanţa şi Tulcea care pot rămâne înzăpezite iarna aceasta în cazul unor precipitaţii abundente

Harta drumurilor din Constanţa şi Tulcea care pot rămâne înzăpezite iarna aceasta în cazul unor precipitaţii abundente

Replica API 27 octombrie 2012 | 00:00 188

În timp ce premierul Victor Ponta i-a cerut vineri ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, să facă tot posibilul pentru a reduce costurile deszăpezirii, afirmând că "zăpada din România nu este mai grea decât în alte ţări", iar ministrului Finanţelor, Florin Georgescu, i-a solicitat să aloce resursele necesare la rectificarea bugetară, Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri, din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania au publicat o hartă cu drumurile publice din judeţele Tulcea şi Constanţa care sunt în pericol să se blocheze iarna aceasta, în cazul unor precipitaţii abundente. Premierul Ponta a făcut această remarcă în contextul în care presa a scris că deszăpezirea unui kilometru de drum în România costă de cinci-şase ori mai mult decât în unele state scandinave.

"D-le ministru, când se încheie toate licitaţiile, vă rog să văd şi eu cât costă deszăpezirea în România şi să mi se explice clar că zăpada din România nu e mai grea decât zăpada din alte ţări, că trebuie să plătim mai mult ca să o dăm deoparte. În acelaşi timp, 'bietul Minister de Finanţe' trebuie să ne spună mâine la rectificare că avem resursele necesare alocate", a afirmat Victor Ponta, într-o videoconferinţă cu prefecţii. Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, i-a răspuns că toate contractele cu firmele care se vor ocupa de deszăpezire sunt în curs de derulare şi a admis că în România costul pe kilometru este "uşor mai ridicat decât în alte ţări". "Asta cu preţurile înţeleg că aşa, la o primă strigare, sunt cu 30% mai mici decât anul trecut. Părerea mea e că poate le mai discutaţi. Înţeleg că aţi discutat problema de a nu mai plăti pentru utilaje că stau degeaba", a afirmat premierul. Silaghi i-a răspuns că ministerul nu mai plăteşte "pentru 24 ore de staţionare, ci opt ore de staţionare''. ''E o situaţie de licitaţie", a arătat ministrul. "Dumneavoastră sunteţi mulţumit că aţi redus faţă de ceea ce făceau ăia de dinainte, dar eu nu sunt mulţumit. Suntem mai mult decât ar trebui să fie (preţurile - n.r.). Dacă am redus cu 30% doar pentru că s-a scris în presă şi am făcut presiune, înseamnă că mai e loc. O să vă rog să-mi arătaţi şi mie exact cum stau lucrurile", i-a solicitat premierul. El le-a mai cerut autorităţilor responsabile să pregătească din timp utilajele pentru deszăpezire, ca să nu fie nevoiţi oamenii "să dea cu lopata". "E important modul în care fiecare autoritate locală se va implica, dar povestea că trebuie să dea oamenii cu lopata e o poveste. Sunt situaţii în care de aia suntem stat, de aia încasăm taxe şi impozite, avem o mulţime de autorităţi, instituţii, şefi, adjuncţi de şefi, ca să nu le spunem oamenilor ca să dea ei cu lopata. Or să dea şi ei, dar nu pot să dea cu lopata doi metri de zăpadă sau să deszăpezească un drum de 50 km. Asta intră în atribuţia noastră, a statului", a adăugat Victor Ponta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614