REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Hărţuire sexuală: Academia de la Hollywood lansează o anchetă împotriva preşedintelui său John Bailey

Hărţuire sexuală: Academia de la Hollywood lansează o anchetă împotriva preşedintelui său John Bailey

Replica API 17 martie 2018 | 00:00 127

John Bailey

John Bailey, preşedintele Academiei artelor şi ştiinţelor cinematografice care decernează prestigioasele premii Oscar, face obiectul unei anchete interne în urma a trei acuzaţii de hărţuire sexuală lansate împotriva sa, au relevat vineri mass-media americane citate de AFP.

Postul de televiziune CBS şi publicaţia de specialitate Variety, citând surse apropiate dosarului, au relevat că Academia a primit săptămâna aceasta trei acuzaţii la adresa lui John Bailey şi a decis să deschidă o anchetă.

Contactată de AFP, Academia s-a limitat să răspundă că "tratează plângerile în mod confidenţial pentru a proteja toate părţile implicate.

Regizorul de imagine John Bailey a fost ales în august 2017 preşedintele Academiei de la Hollywood.

Cariera lui John Bailey, în vârstă de 75 de ani, include filme celebre precum 'Ordinary People' (1980), 'Groundhog Day' (1993), sau 'As Good As It Gets' (1997). Bailey i-a succedat la preşedinţie lui Cheryl Boone Isaacs, care a părăsit postul după patru ani de mandat.

Cu prilejul dejunului din februarie, care a reunit artiştii nominalizaţi la premiile Oscar de anul acesta, Bailey a declarat că Academia se "reinventează" şi că va lua atitudine în faţa abuzurilor care până acum au fost ţinute sub preş, făcând aluzie la cazul Harvey Weinstein.

Producătorul american, acuzat de hărţuire sexuală şi viol de numeroase actriţe printre care Gwyneth Paltrow, Léa Seydoux sauu Angelina Jolie, a fost exclus din Academie, iar instituţia cinematografică americană a anunţat introducerea unui nou cod de conduită pentru a contracara hărţuirea sexuală pe platourile de filmare.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma apuca de CoAIE
1
0
multe femei sunt disponibile dar daca nu le intrei,cum sa stii asta,jidovii astia vor sa reintroduca matriarhatul,asa cum este la ei,daca mama-i jidanca si progenitura,si inca la moldoveni ,copilul se numeste asofiei,amariei,amitroaiei,a....,tatal fiind necunoscut,nici macar de mama
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367