REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Harvey Keitel: „Hollywoodul trebuie să se reformeze“

Harvey Keitel: „Hollywoodul trebuie să se reformeze“

Replica API 4 decembrie 2019 | 00:00 452

Harvey Keitel

Hollywoodul "trebuie să se reformeze" pentru a regăsi un suflu creativ, a declarat actorul american Harvey Keitel pentru AFP, înainte de una dintre rarele proiecţii ale lungmetrajului "The Irishman", difuzat luni seară la Festivalul Internaţional de Film de la Marrakech.

"Hollywoodul este o creaţie grozavă. Când eram tânăr, credeam că trebuie distrus. Dar nu mai cred acest lucru acum, cred că el trebuie să fie reformat", a declarat actorul în timpul unui interviu la care au participat mai mulţi jurnalişti.

După părerea starului american, "ceea ce a fost realizat (de Hollywood) este senzaţional. Însă există o pierdere a integrităţii: a existat o vreme când marile studiouri promovau arta şi când industria cinematografică încerca să găsească noi tineri regizori". "Acest lucru a dispărut repede", a adăugat Harvey Keitel, care interpretează un rol secundar în cel mai recent film regizat de Martin Scorsese, "The Irishman".

Această epopee cinematografică de aproape trei ore şi jumătate a fost prezentată în cadrul unei proiecţii speciale la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului de la Marrakech.

Spectatorii reuniţi luni seară într-o sală arhiplină din oraşul marocan au profitat astfel de una dintre rarele ocazii pentru a viziona acest film, care este rezervat abonaţilor platformei Netflix şi a cărui distribuire limitată în cinematografe i-a nemulţumit pe cinefilii din lumea întreagă.

În timp ce Martin Scorsese îi imploră pe spectatori să nu vizioneze această peliculă pe smartphone-uri, Harvey Keitel a reamintit în acelaşi interviu că regizorul american "nu ar fi putut să facă 'The Irishman' fără bunăvoinţa producătorilor de la Netflix: nimeni nu îl voia".

"Să vezi cinematografe închizându-se este un lucru care ne face pe toţi să ne întristăm, dar eu am considerat mereu că trebuie să evoluăm odată cu epoca în care trăim", a adăugat Harvey Keitel, care a împlinit recent vârsta de 80 de ani.

El a mai spus că nu a încercat niciodată să lucreze "cu regizori foarte cunoscuţi": "Am căutat mereu experienţa cuvintelor (...), o experienţă de viaţă care îmi dă impresia că învăţ ceva despre cine sunt eu, unde mă duc şi cum să ajung acolo".

Harvey Keitel a reamintit că a acceptat rolul principal din "Reservoir Dogs" (1992), lungmetrajul de debut al regizorului Quentin Tarantino, pe care l-a sprijinit pentru a găsi finanţarea necesară realizării acelei pelicule. El a filmat şi cu regizoarea australiană Jane Campion ("The Piano") şi cu regizorul francez Bertrand Tavernier ("La mort en direct").

Idealul său de autenticitate datează din anii 1950 de pe Broadway, din Epoca de Aur a showbizului american, în care străluceau Elia Kazan, Arthur Miller şi Tennessee Williams, atunci când "existau oameni însufleţiţi de nevoia de a fi oneşti pe scenă".

"Voiam să fim autentici, era lucrul cel mai important, nu era vorba despre a nu fi comercial, întrucât cu toţii ne dorim să trăim bine, ci despre a nu fi mercantil. Acesta este spiritul care nu trebuie să se piardă".

"În perioada actuală, există încă autenticitate? Da. Am putea oare avea parte de mai multă? Eu spun că da", a adăugat starul american.

Singurul lui regret este acela că nu şi-a "finalizat studiile şi că şi-a început viaţa în marina americană", chiar dacă această "mare experienţă" i-a permis să îşi întărească fizicul şi psihicul.

"Eu provin dintr-un mediu foarte modest (...) aveam 16 ani, voiam să devin cineva" şi, alături de doi prieteni "am decis să ne înrolăm în Marină pentru a deveni eroi", a reamintit Harvey Keitel, fiul unui cuplu româno-polonez de imigranţi evrei.

Actorul american a lucrat apoi "din greu" şi a avut "parte de multă şansă, un lucru indispensabil şi care nu poate fi cumpărat", a mai spus artistul. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614