REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Harvey Weinstein, transportat la un spital newyorkez din cauza unor palpitaţii cardiace

Harvey Weinstein, transportat la un spital newyorkez din cauza unor palpitaţii cardiace

Replica API 26 februarie 2020 | 00:00 296

Harvey Weinstein

Producătorul de film Harvey Weinstein, găsit vinovat luni în instanţă pentru comiterea a două infracţiuni sexuale, inclusiv pentru viol de gradul trei, a fost transportat la un spital din New York pentru a primi îngrijiri medicale din cauza unor palpitaţii cardiace, urmând să fie apoi transferat la închisoarea din Rikers Island, relatează marţi EFE, citată de Agerpres.

Potrivit mass-media locale, avocata lui Weinstein, Donna Rotunno, a declarat luni seară că producătorul a fost dus la Hospital Bellevue şi plasat sub observaţie pentru hipertensiune arterială şi palpitaţii cardiace. Nu se ştie clar dacă Weinstein a petrecut noaptea acolo sau dacă a fost transferat ulterior în infirmeria închisorii din Rikers Island.

Harvey Weinstein, 67 de ani, a fost găsit vinovat în procesul său la două dintre cele cinci capete de acuzare imputate de Procuratură: pentru act sexual criminal de gradul întâi, ce atrage o pedeapsă cuprinsă între 5 şi 25 ani de închisoare, pentru că a forţat-o pe asistenta de producţie Mimi Haley în 2006 să practice sex oral; şi pentru viol de gradul trei, pedepsit cu maximum patru ani de închisoare, comis asupra actriţei aspirante Jessica Mann în 2013.

În aşteptarea pronunţării de pe 11 martie, Weinstein riscă maximum 29 de ani de închisoare după verdictul completului de judecată în acest proces "istoric" desfăşurat la New York şi care a fost posibil datorită valului de denunţuri declanşate de mişcarea feministă MeToo, ale cărei reprezentante au aplaudat luni curajul "supravieţuitoarelor".

Deşi a fost găsit vinovat de aceste infracţiuni, Weinstein a evitat pedeapsa maximă pe care o implicau acuzaţiile de agresiune sexuală şi comportament de "prădător sexual" legate de violul prezumtiv asupra actriţei Annabella Sciorra în 1993, şi 25 de ani de închisoare pentru viol de gradul întâi împotriva actriţei Jessica Mann - în total trei delicte grave, pentru care a fost disculpat.

Harvey Weinstein, odinioară considerat cel mai puternic om de la Hollywood şi care s-a prezentat la proces cu ajutorul unui mergător, fiind operat recent la coloană, a ascultat verdictul cu stoicism, deşi avocatul său Arthur Aidala a declarat jurnaliştilor că l-a auzit pe clientul său spunând neîncrezător: "Dar sunt nevinovat, cum se poate întâmpla acest lucru în Statele Unite?".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218