REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Haşotti nici nu vrea să audă de uninominalul propus de PSD: " PNL e împotriva acestui sistem dăunător"

Haşotti nici nu vrea să audă de uninominalul propus de PSD: " PNL e împotriva acestui sistem dăunător"

Replica API 7 iunie 2013 | 00:00 182

Liberalii nu vor introducerea sistemului de vot uninominal, a declarat liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti. Declaraţia a venit după ce, pe nepusă masă, Biroul Politic al PSD a decis, la ultima şedinţă, că va susţine introducerea votului uninominal pur. Puiu Haşotti a afirmat că social- democraţii ar trebuie să înţeleagă că sistemul uninominal pur a fost declarat neconstituţional şi că PNL nu este de acord cu el pentru că nu-l avantajează.

"PDL a atacat la Curtea Constituţională legea privind uninominalul pur. Nu ştiu de ce mai discutăm! PNL e împotriva acestui sistem absolut dăunător. Avem puterea de a-i convinge de la PSD. Când CCR a spus că Legea uninominalului pur nu este constituţională nu înţeleg de ce mai discutăm", a declarat Haşotti. Liderul senatorilor liberali a adăugat că introducerea votului uninominal este "una dintre marile greşeli politice ale clasei politice din ultimii ani". Pe nepusă masă, Biroul Politic al PSD a decis, luni, că va susţine introducerea votului uninominal pur. "S-a decis în BPN că vom merge în continuare cu Legea Ponta-Antonescu la ambele Camere, cu 290 de deputaţi şi 100 de senatori, cu uninominal pe ambele Camere", a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan. Aşa cum a remarcat şi deputatul social-democrat Miron Mitrea, sistemul de vot uninominal pur avantajează PSD. "Toată lumea ştie că pentru PSD uninominalul pur este foarte bun. Eu vă spun direct: eu mă gândesc la poziţia propriului partid. (...) Ca pesedist, îmi convine!", a precizat Miron Mitrea.

Sursa:EVZ.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218