REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Haşotti: Vosganian, în opinia mea, nu este vinovat, dar pentru a nu se crea un deficit de imagine a demisionat

Haşotti: Vosganian, în opinia mea, nu este vinovat, dar pentru a nu se crea un deficit de imagine a demisionat

Replica API 8 octombrie 2013 | 00:00 101

Vezi cum comentează senatorul PNL coabitarea cu PSD

Vezi cum comentează senatorul PNL coabitarea cu PSD

Puiu Haşotti, liderul grupului parlamentar PNL din Senat, a catalogat demisa lui Varujan Vosganian drept "un gest politic responsabil", iar în maxim două sptămâni postul de ministru al Economiei va fi ocpuat tot de un liberal. "Varujan Vosganian şi-a înaintat demisia de onoare premierului şi i-a fost acceptată. Este un gest politic responsabil, în ciuda faptului că Varujan Vosganian, în opinia mea, nu este vinovat, dar pentru a nu se crea un deficit de imagine a găsit de cuviinţă să demisioneze", a declarat, pentru "Replica", Puiu Haşotti.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi dimineaţă că are deja o listă cu trei propuneri pentru funcţia de ministru al Economiei. "Mă gândesc de ieri (luni -n.r.). Am chiar mai multe nume. Dimineaţă ajunsesem la vreo trei", a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă s-a gândit la următorul ministru al Economiei. Interimatul la Ministerul Economiei va fi asigurat de Daniel Chiţoiu. "În aproximativ două sptămâni, postul va fi ocupat de un coleg din Partidul Naţional Liberal", a spus Haşotti.

Haşotti: În opinia mea, domnul Dragnea nu are de ce să-şi dea demisia

Întrebat dacă exemplul lui Vosganian ar fi indicat de urmat de vicepremierul Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul în care este acuzat că ar fi fraudat referendumul din 2012, Haşotti a spus că este cu totul şi cu totul altă situaţie. "La domnul Dragnea este ceea ce făcea când nu era ministru. Deci este altă lege, nu este vorba despre chestiuni ministeriale. În altă ordine de idei, domnul Dragnea a fost trimis în judecată, nu este condamnat cum a fost Relu Fenechiu (fostul ministru al Transporturilor -n.r.). Este cu totul altă situaţie. În opinia mea, domnul Dragnea nu are de ce să-şi dea demisia. Sunt două situaţii diferite: Varujan este acuzat pentru ceea ce chipurile a făcut în timpul cât era ministru, iar Dragnea este acuzat de ceea ce a făcut când nu era ministru, era preşedinte de Consiliu Judeţean şi este cu totul altceva", a explicat vicepreşedintele executiv al PNL, Puiu Haşotti.

"Domnul Băsescu înţelege coabitarea ca toată lumea să-i asculte ordinele"

Liderul grupului parlamentar PNL din Senat, Puiu Haşotti, a apreciat pactul de coabitare cu PSD drept o relaţie "corectă", iar pactul cu Băsescu "este o iluzie". "Ieri a fost o şedinţă USL, la care am participat, iar lucrurile, timp de două ore şi jumătate, s-au desfăşurat corect, cu calm. S-au discutat proiecte de Guvern, Codul Rutier, despre colaborarea grupurilor parlamentare. Despre pactul de coabitare cu Băsescu, vă spun doar că am aflat aseară că face parte din MCV. Ar fi trebuit ca preşedintele să ne fi spus chestia asta de aproape un an. După părerea mea, în ciuda acestui pact cu MCV, coabitarea cu Băsescu este o iluzie. Singurul care a coabitat cu Băsescu este Emil Boc. Domnul Băsescu înţelege coabitarea ca toată lumea să-i asculte ordinele", a explicat Haşotti cum stau lucrurile în cazul pactului de coabitare. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că "pactul de coabitare a mers bine o vreme, şi-a făcut fiecare dintre părţi nişte interese", după care s-a schimbat situaţia, iar alcătuirea unei comisii de mediere pentru acest subiect este un "caraghioslâc".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369