REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Hellen, tânăra din Constanţa care se luptă cu 83 de artişti la Eurovision 2017

Hellen, tânăra din Constanţa care se luptă cu 83 de artişti la Eurovision 2017

Replica API 26 ianuarie 2017 | 00:01 515

Raluca Elena Țifrea

Cântăreața Hellen, pe numele real Raluca Elena Țifrea, participă pentru prima oară la concursul internațional de muzică Eurovision. Constănțeanca se află în competiție cu 83 de artiști, iar încrederea pe care o are și talentul desăvârșit sunt principalele trăsături cu care merge la concurs. Tânăra de 24 de ani participă cu piesa „Never Let Go”, care prezintă un alt stil față de single-urile lansate anterior, „Fire” și „Nu este prea târziu”.

Piesa „Never Let Go” a strâns în doar două zile peste 1.000 de vizualizări pe Youtube, iar aprecierile nu au întârziat să apară. Versurile au fost scrie de către Hellen, iar muzica, orchestracția au fost făcute alături de cunoscutul Vali Rotari de la trupa Foișorul de Foc. Constănțeanca se luptă cu artiști consacrați, precum Lora, Mihai Trăistariu sau Tavi Colen. „Piesa este făcută de mine, cu versurile scrise de mine. Instrumentalul este făcut de Vali Rotari, membru al trupei Foișorul de Foc, cu care am mai colaborat și în trecut”, a spus Hellen pentru Replica. Pasiunea pentru muzică o are încă de la vârste fragede, când nu rata nici o ocazie să urce pe scenă și să se exprime liber.

„Vreau să mă duc acolo, să mă afirm. Am o piesă în care am pus fiecare părticică din sufletul meu și din mine și din tot ceea ce reprezintă muzica pentru mine. Așteptări de la Eurovision, am. Ca oricare dintre cei 83 de concurenți, îmi doresc să reprezint România la Kiev. Eu mă duc acolo să dau tot ce am și tot ce pot, și o să vedem rezultatele”, a adăugat constănțeanca.

Artista vede participarea ca pe o rampă de lansare și o ocazie bună de a cânta live în fața unor oameni importanți din industria muzicală românească și cu puțin noroc, să o vadă o întreagă lume. Hellen a absolvit cursurile Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, apoi a fost studentă la Academia de Studii Economice din București. Selecţia Naţională Eurovision România a atras 84 de piese în cursa pentru un bilet spre scena din Kiev. 27-29 ianuarie: juriul va audia concurenții în studioul TVR, condiție obligatorie pentru participarea la concurs.

În premieră, înregistrările audițiilor vor fi difuzate într-o serie de emisiuni la TVR. Semifinala Selecţiei va avea loc duminică, 26 februarie 2017, în studioul TVR, iar Finala pe 5 martie. Câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot. Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Eurovision romanasii nostri s-au dus de-ampulea cu piese de trei parale . Atata au putut ! Fatuca asta o fi geniala , ca precum vad , si-a agatat carligele de rufe la gat . Rufele or fi la spalat , sau sunt pe ea ?
0
1
este tare daca poate sa faca atati ARtisti se vede dupa gurita !
1
1
Ne-a facut praf tot satul! Intr-o seara! Am reclamatii de la neveste!
1
2
TVR, sa-ti fie rusine!
4
1
Tu ai fost la concurs? De facut laba la urs.
7
1
Si ce bai Gore esti gelos? Du-te si fa-ti o laba.
5
5
Pana acuma s a luptat cu impresarul in pat.
3
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367