REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Helmuth Duckadam, operat la Spitalul Judeţean Constanţa. Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ o oră

Helmuth Duckadam, operat la Spitalul Judeţean Constanţa. Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ o oră

Replica API 7 septembrie 2012 | 00:00 120

Internat de urgenţă -vezi video

Internat de urgenţă -vezi video

Renumitul Helmuth Duckadam a ajuns joi seara în atenţia medicilor specialişti de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Fostul portar de fotbal al României, supranumit "Eroul de la Sevilla", în vârstă de 53 de ani, a fost internat de urgenţă pe Secţia de Chirurgie Cardiovasculară, unde a fost supus unei întervenţii chirurgicale. Medicii spun că Duckadam a suferit o intervenţie chirurgicală la artera brahială a braţului drept, dar că este în afara oricărui pericol. Menţionăm că Helmuth Duckadam se afla în vacanţă la mare. Joi seară, acesta se plimba cu fetiţa lui, de 4 ani, pe faleza din Constanţa. A vrut să o ridice pe micuţă pe umeri şi a simţit o durere puternică la braţul drept.

"Domnul Duckadam s-a prezentat joi seara, ora 22.00, la Urgenţa Spitalului Judeţean cu fenomene de insuficienţă arterială acută la nivelul membrului superior drept. A fost internat pe Secţia de Chirurgie Cardiovasculară şi în urma unor investigaţii imagistice a fost supus vineri dimineaţa unei intervenţii chirurgicale, pentru dezobstrucţie la nivelul arterei brahiale. Operaţia a durat aproximativ o oră. Doctorul Marius Militaru a efectuat operaţia, o reuşită, pacientul este cooperant, dar va mai rămâne sub supravegherea medicală", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, dr. Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Judeţean. Facem precizarea că Hetmuth Duckadam a mai suferit în urmă cu câţiva ani o intervenţie chirurgicală similară la acelaşi braţ, la Timişoara. Managerul celei mai mari unităţi sanitare de la malul mării, dr. Dănuţ Căpăţână, susţine că intervenţia chirurgicală nu a fost una dificilă, iar pacientul urmează să fie externat. "Starea de sănătatea a pacientul este foarte bună şi dacă nu apar complicaţii mâine (sâmbătă -n.r.) urmează să fie externat. A suferit o intervenţie la artera brahială a braţului drept", ne-a explicat dr. Căpăţână.

Duckadam: Sunt puţin ameţit după operaţie, dar mă simt bine

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului de Urgenţă Constanţa, dr. Marius Militaru, a declarat că fostul portar ar fi putut să-şi piardă braţul drept, dacă operaţia nu s-ar fi efectuat la timp. "S-a format un cheag de sânge, care în jurul orei 22.00, în cadrul unui microtraumatism, a fost aruncat la nivelul arterei de la nivelul cotului. Am intervenit chiar la nivelul arterei brahiale, printr-o incizie de 4 centimetri, la nivelul cotului, şi am îndepărtat cheagurile de sânge de pe toate arterele bifurcaţiei: brahială, ulnară şi radială", a declarat dr. Militaru. Helmuth Duckadam se declară mulţumit după intervenţia suferită la Constanţa: "Sunt puţin ameţit după operaţie, dar mă simt bine. Le mulţumesc doctorilor, care au făcut treabă bună. Eram ieri (joi -n.r.) pe faleză şi am încercat să o iau pe cea mică în braţe. Fiind destul de grea, m-am forţat puţin, am simţit o durere şi faptul că nu mai am puls la mâna dreaptă. Un cheag de sânge mi-a blocat antebraţul. Am chemat ambulanţa şi am ajuns la spital. Este mâna aceea cu probleme care mi-a adus şi multe satisfacţii, dar şi multe necazuri. Cu toate că puteam să plec şi la Bucureşti am rămas să mă tratez la Constanţa, pentru că am avut încredere în medicii. N-o să mai stau mult aici, o să mă întorc la Bucureşti".

Viaţa după cariera de fotbalist

Facem precizarea că după încheierea activităţii de fotbalist, Duckadam s-a angajat la Poliţia de Frontieră în localitatea de naştere, Semlac, din judeţul Arad. A ocupat funcţia de maior în cadrul Poliţiei. S-a pensionat însă pe caz de boală. În anul 2003, fostul portar a câştigat Loteria vizelor, primind dreptul de a emigra legal în Statele Unite ale Americii, şi s-a stabilit alături de prima soţie, Ildiko, şi de fiica lor, Brigitte, în oraşul Phoenix, Arizona, în toamna aceluiaşi an, dar a revenit după doar un an în ţară. În anul 2004, a devinit membru al Partidului Noua Generaţie, fiind ales ca vicepreşedinte al PNG şi preşedinte al Filialei judeţene Arad. La data de 25 martie 2008, Duckadam a fost decorat de către preşedintele României, Traian Băsescu, cu Ordinul "Meritul Sportiv" pentru rolul avut în câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua, în 1986, iar momentan este directorul de imagine al Clubului Steaua Bucureşti.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614