REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Hemoroizii - cauze şi tratament

Hemoroizii - cauze şi tratament

Replica API 1 mai 2014 | 00:00 392

Hemoroizii sunt dilataţii venoase localizate la nivelul canalului anal, responsabile pentru durere, sângerări şi un disconfort permanent. Aceştia evoluează în timp, devin astfel din ce în ce mai mari şi se vizualizează ca perniţe roşii-violacee la nivelul orificiului anal. La Ovidius Clinical Hospital se folosesc tehnici moderne pentru tratamentul acestora, cele mai noi în domeniu, nedureroase, tratamentul efectuându-se etapizat. În general, predispoziţia pentru astfel de afecţiuni este moştenită dar se observă în ultima perioadă o creştere a incidenţei lor pusă pe seama unui stil de viaţă necorespunzător.

"Suferinţa bolnavilor este mare atunci când vorbim de hemoroizi pentru că majoritatea persoanelor se prezintă la medic destul de târziu şi asta se întâmplă pentru că se simt ruşinaţi de tipul acesta de afecţiuni. Consecinţele pot fi grave pentru că pot ajunge în stadii evolutive destul de avansate, prezentând numeroase complicaţii, mai ales sângerări", spune dr. Andrei Cristian Ionescu, medic primar chirurg, doctor în ştiinţe medicale, specialist în proctologie la Ovidius Clinical Hospital. Pentru a combate corect boala hemoroidală trebuie să ştim care sunt cauzele care îi determină apariţia: "O parte din bolile segmentului terminal al tubului digestiv, adică din regiunea ano-perianală, le putem preveni sau le putem încetini evoluţia prin combaterea sedentarismului şi a statului pe scaun un timp îndelungat, prin exerciţii fizice şi printr-o alimentaţie adecvată. Trebuie să combatem constipaţia, să consumăm 2-3 litri de lichide zilnic precum şi fibre alimentare (legume, fructe, cereale, musli, paine neagra/ integrală)", ne sfătuieşte dr. Andrei Cristian Ionescu. De asemenea, sunt cunoscute efectele dăunătoare ale eforturilor fizice intense, excesive asupra hemoroizilor iar bauturile alcoolice şi fumatul sunt de evitat pentru că pot contribui la congestia pelvină agravantă. Cel mai frecvent pacienţii se prezintă la medic pentru dureri localizate şi sângerări sau apariţia unei aşa-zise umflături sau tumefacţii în zona ano-perianala, iar de cele mai multe ori, cauza o reprezină hemoroizii. Cel mai bine este să fie preîntâmpinată evoluţia bolii şi să ne prezentăm la medic de la primele simptome, când afectiunea este mai uşor de tratat. "Este clar că tratamentul chirurgical clasic este depăşit şi implică internare, anestezie generala sau de conducere şi o intervenţie chirurgicală care uneori poate lăsa anumite sechele. La Ovidius Clinical Hospital, pentru că în tratamentul hemoroizilor se folosesc tehnici moderne, pe parcursul tratamentului bolnavul îşi poate desfăşura normal activitatea cotidiană. În funcţie de stadiul evolutiv al hemoroizilor tratamentul poate dura 2-3 şedinţe sau 10-14, până la vindecarea completă", a adăugat dr. Ionescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614