REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Henri Coandă, în top 5 european al aeroporturilor cu cea mai mare creștere a traficului aerian în primele 10 luni

Henri Coandă, în top 5 european al aeroporturilor cu cea mai mare creștere a traficului aerian în primele 10 luni

Replica API 9 decembrie 2017 | 00:00 253

Aeroportul Internațional Henri Coandă București a fost clasat de către Airports Council International - Europe în top 5 european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în primele zece luni ale anului 2017, informează Compania Națională Aeroporturi București, scrie AGERPRES.

Conform clasamentului publicat joi, la categoria aeroporturilor cu 10-25 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coandă, care a avut o creștere de 16,7% a traficului aerian, a ocupat locul cinci.

"Aeroportul Internațional Henri Coandă București s-a înscris pe un trend de creștere consistentă, surclasând aeroporturi precum: Lisabona, Berlin, Bruxelles, Atena, Milano, Praga sau Budapesta. Pentru atingerea potențialului maxim de creștere, am impus ca priorități eficientizarea activității, reconfigurarea investițiilor și deblocarea rapidă a strategiei de dezvoltare a aeroportului, cu o continuă preocupare pentru siguranță și securitate. Am reușit, în timp record, să optimizăm serviciile oferite pasagerilor și să extindem capacitățile de procesare, astfel încât tranzitarea Aeroportului Henri Coandă să fie cât mai rapidă și mai confortabilă", a declarat directorul general al CNAB, Bogdan Mîndrescu.

Conform comunicatului, conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București a dispus în acest an o serie de măsuri operative care au redus timpul de așteptare al pasagerilor la controlul documentelor. Astfel, capacitatea de procesare a pasagerilor Aeroportului Henri Coandă la ghișeele de control a crescut cu aproape 50% pe ambele fluxuri, de intrare și de ieșire din țară, iar timpul de așteptare la controlul documentelor a scăzut de peste 10 ori (în prezent fiind de 2-5 minute).

De asemenea, pentru reducerea timpului de așteptare la controlul de securitate pe fluxul de plecări, a fost dispusă optimizarea controlului pasagerilor și bagajelor de mână, la Aeroportul Henri Coandă. Au fost amplasate paturi de role la toate liniile de control de securitate, au fost instalate sisteme de recuperare a tăvilor folosite pentru controlul bagajelor de mână și au fost amplasate stații de lucru pentru controlul secundar al acestor bagaje.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102