REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Hernia de disc – simptome care trebuie să te alerteze

Hernia de disc – simptome care trebuie să te alerteze

Replica API 12 mai 2020 | 00:00 814

Hernia de disc poate fi responsabilă pentru o durere de spate violentă. Într-adevăr, multe dureri de spate pot fi cauzate de această leziune a discului intervertebral. Dar cum putem recunoaște un disc herniat și ce simptome ar trebui să ne atragă atenția?

Ce trebuie să știm despre hernia de disc

Pentru a înțelege mecanismul herniei de disc, trebuie să știm că vertebrele care constituie coloana noastră vertebrală sunt separate unele de altele prin structuri mici, care joacă un rol de amortizoare: discurile intervertebrale. Aceste discuri conțin un nucleu (nucleul) care, dacă presiunile sunt excesive, își poate părăsi carcasa și poate veni să comprime rădăcinile nervoase vecine. În acest caz, există o hernie de disc, aceasta din urmă implicând în principal vertebrele lombare, adică partea inferioară a spatelui, scrie ziarmedical.ro.

Posibile simptome ale herniei de disc

Durerea

Într-adevăr, atunci când nucleul comprimă nervii, generează durere semnificativă la nivelul respectiv.

Tulburări senzoriale

Dacă hernia comprimă nervul sciatic, provoacă amorțeală sau furnici la nivelul piciorului, precum și dureri în partea din spate a coapsei și de-a lungul piciorului până la degete. Aceste tulburări senzoriale și această durere constituie al doilea semn de avertizare al herniei de disc.

Slăbirea mușchilor

Un alt semn de avertizare notabil este slăbiciunea musculară, mai ales cea a mușchii membrelor inferioare, care ne face nesiguri pe mișcările noastre.

Incontinența urinară și probleme cu reținerea scaunelor

Alte semne de care trebui să ținem seama sunt: incontinența urinară sau dificultatea reținerii scaunelor, în funcție de rădăcinile nervoase comprimate. Practic, din cauza presiunii discurilor asupra nervilor, ajungem în imposibilitatea de a controla mușchii care ajută la eliminarea urinei și a scaunelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367