REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Hidroelectrica nu va mai fi listată în acest an; Ministerul Energiei schimbă procedura de privatizare

Hidroelectrica nu va mai fi listată în acest an; Ministerul Energiei schimbă procedura de privatizare

Replica API 9 mai 2017 | 00:00 210

Ministerul Energiei pregătește o hotărâre de Guvern prin care va schimba procedura de listare la bursă a Hidroelectrica, astfel încât banii să rămână la bugetul de stat, ceea ce va însemna că procesul nu va mai avea loc în acest an, a declarat, luni, Andreea Lambru, președintele Consiliului de Supraveghere al producătorului de energie, în cadrul unei conferințe de presă.

"Actualul Consiliu de Supraveghere va susține procedura de listare la bursă, dar există un comitet format din mai multe instituții care se ocupă de listarea la bursă și de un consorțiu cu care Hidroelectrica are contract", a spus Lambru.

În opinia sa, este preferabilă metoda de listare prin care banii merg la bugetul de stat, adică listarea directă a unui pachet de 15% din acțiunile deținute de Ministerul Energiei. Potrivit actualei metode de listare a Hidroelectrica, aprobată de Guvern în 2013, adică prin majorare de capital, fondurile ar fi urmat să rămână în bugetul companiei.

"Vă răspund din punctul meu de vedere și ținând cont de faptul că nu am un mandat din partea Ministerului Energiei: este preferabilă vânzarea directă de acțiuni. Hidroelectrica în momentul de față are suficienți bani pentru investiții. Mai mult de atât nu cred că putem investi pe anul în curs, nu vom putea cheltui nici banii pe care îi avem, drept urmare este mai binevenit (ca fondurile să meargă — n.r.) la bugetul de stat", a subliniat președintele CS.

Întrebată dacă, în aceste condiții, mai vede posibilă listarea companiei în acest an, Lambru a răspuns: "Nu, fiind vorba de reluarea unei proceduri, de schimbare a unei hotărâri de Guvern. Este vorba de o hotărâre de Guvern pe care Ministerul Energiei și consorțiul o elaborează. În momentul acela putem discuta de reluarea procedurii de listare în noile condiții".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367