REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Hipocrat: Mai multe categorii profesionale din sănătate nu vor beneficia de creştere salarială în martie

Hipocrat: Mai multe categorii profesionale din sănătate nu vor beneficia de creştere salarială în martie

Replica API 1 februarie 2018 | 00:00 449

Mai multe categorii profesionale din domeniul sănătăţii nu vor beneficia în martie de creştere salarială, respectiv farmaciştii, biologii, chimiştii, infirmierii, brancardierii, îngrijitoarele şi personalul Tesa, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de Sindicatul din Sănătate Hipocrat, adresată ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, scrie Agerpres.

În acest document, sindicaliştii îi prezintă ministrului Sănătăţii o listă cu probleme cu care se confruntă personalul medical şi a căror rezolvare trenează.

"Corelaţia dintre salarizare şi finanţare este dezechilibrată. Mai exact, aşa cum am prezentat într-o serie de întâlniri avute la Ministerul Sănătăţii, în mandatul domnului Florian Bodog, valoarea prognozată de contract pentru anul 2018 este insuficientă, fapt care va atrage după sine o funcţionare incorectă a celor mai multe unităţi sanitare din sistemul de sănătate. Este absolut vitală clarificarea programului de lucru al medicilor şi a plăţii timpului de lucru efectuat peste norma de bază. Medicina şcolară necesită o abordare diferită după o serie de ajustări care o fac, pe alocuri, nefuncţională", potrivit scrisorii deschise.

De asemenea, se vorbeşte despre creşterea tarifelor pe caz rezolvat, aceasta fiind o temă care preocupă întregul sistem de sănătate, în contextul în care toţi factorii care determină un tarif s-au schimbat, precum cursul euro, rata inflaţiei, dar şi creşterea salariilor.

"Într-o presiune constantă a deficitului de sânge, cu campanii şi apeluri către populaţie, este nevoie urgentă de o politică de organizare şi de funcţionare a centrelor de transfuzie sanguină prin actualizarea normelor şi prin normarea personalului. Atragem atenţia asupra necesităţii de a rezolva inechităţile provenite din plata concediului de odihnă pentru personalul integrat. Avem un fond de nemulţumire a unor categorii profesionale care, începând cu luna martie, nu vor beneficia de creştere salarială: farmacişti, biologi, chimişti, infirmieri, brancardieri, îngrijitoare, personal Tesa", precizează federaţia Hipocrat.

Sindicaliştii spun că aşteaptă o explicaţie cu privire la acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă tuturor salariaţilor din sistem, începând cu 1 martie 2018, în baza unui nou regulament de acordare a acestuia, dar şi o discuţie aplicată privind salarizarea direcţiilor de Sănătate Publică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614