REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Hold-up în stil românesc! După Media Galaxy, „MASCAŢII” au golit şi magazinul de pe Tomis

Hold-up în stil românesc! După Media Galaxy, „MASCAŢII” au golit şi magazinul de pe Tomis

Replica API 1 martie 2017 | 09:45 756

Sute de telefoane mobile

Sute de telefoane mobile

Sursa foto: libertatea.ro

Hold-up în stil românesc! Se pare că indivizii din alte judeţe au pus ochii pe urbea de la malul mării, văzând în ea un loc tocmai bun de a da „atacuri”. Astfel, după ce magazinul Media Galaxy din Centrul Comercial Tom a fost călcat de hoţi, iată că acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu magazinul Telekom de pe bulevardul Tomis, de la Poşta Mare. Au intrat cu feţele acoperite, cu mănuşi pe mâini şi au golit rafturile. Oamenii legii din Constanţa au declanşat cercetările şi au efectuat percheziţii în Iaşi şi Galaţi. Suspecţii au ajuns după gratii.

În urma cercetărilor, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Constanţa i-au identificat şi reţinut pe George Ştefan Ceauşu, în vârstă de 33 de ani, Sorin Marius Cazacu, în vârstă de 31 de ani, Cosmin Viorel Ursu, în vârstă de 33 de ani şi Eugen Bobârnac, în vârstă de 37 de ani, ei fiind suspectaţi că ar fi participat la un jaf ca-n filme. Mai exact, în noaptea de 13 spre 14.12.2016, George Ştefan Ceauşu şi Sorin Marius Cazacu, ambii din municipiul Galaţi, ar fi sustras din magazinul Telekom din zona Poştei Mari, din municipiul Constanţa, 142 de telefoane mobile, pe care, ulterior, le-ar fi înmânat celorlalţi doi bărbaţi, ambii din municipiul Iaşi, pentru a le valorifica. Ei au mers pe metoda Hold-up am putea spune, în sensul că au pătruns înarmaţi, cu feţele acoperite şi au acţionat în doar câteva minute. În cauză, poliţiştii constănţeni cu sprijinul celor din cadrul I.P.J. Iaşi şi I.P.J. Galaţi, au efectuat trei percheziţii la domiciliile bărbaţilor, în urma cărora au identificat şi ridicat în vederea confiscării mai multe telefoane mobile, medii electronice de stocare, unelte pretabile a fi folosite pentru pătrunderea prin efracţie, înscrisuri şi alte bunuri cu valoarea probatorie. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Constanţa. Cei în cauză au fost reţinuţi pe bază de ordonanţe, fiind introduşi în C.R.A.P. al I.P.J. Constanţa, iar la data de 28.02.2017 au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Situaţii trase la indigo la Centrul Comercial Tom şi la RDS

Amintim şi faptul că, în noaptea de 4 spre 5.12.2016, Marian Duruincu, alături de alte patru persoane, Mustafa Nuridin, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Medgidia, Marica Petre Lucian, în vârstă de 30 de ani, din localitatea Gura Cîlnăului – judeţul Buzău şi Luţă Marin, în vârstă de 48 de ani, din localitatea Schitu – judeţul Olt, ar fi sutras mai multe telefoane mobile dintr-o societate comercială din municipiul Constanţa, fiind vorba de Media Galaxy. Mai exact, ei au forţat uşa din spate a magazinului, pe care au spart-o. Au furat telefoane de ultimă generaţie precum Iphone 7 şi Samsung Galaxy S7. Apoi, în noaptea de 16 spre 17.12.2016, în baza datelor obţinute conform cărora suspecţii pregăteau comiterea unei fapte similare pe raza judeţului Argeş, poliţişttii din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa – Biroul Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Braşov şi Poliţiei municipiului Piteşti, precum şi cu poliţişti ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a acestora, în timp ce încercau să pătrundă prin efracţie în incinta unui magazin din municipiul Piteşti. O situaţie similară a fost înregistrată la data de 11.08.2016, atunci când, în urma cercetărilor efectuate în cazul unui furt dintr-o societate comercială (RDS&RCS) şi delapidare, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au identificat trei bărbaţi, bănuiţi de comiterea faptelor, oamenii legii punând în aplicare trei mandate de percheziţie la locuinţele acestora. Astfel, în perioada iunie-august 2016, un bărbat în vârstă de 30 de ani, în calitate de gestionar, împreună cu agentul de pază şi-ar fi însuşit aproximativ 200 telefoane mobile de diferite mărci şi alte bunuri, din magazia aparţinând societăţii comerciale, pe care le-ar fi valorificat prin intermediul unei case de amanet. Aceştia au avut şi un complice. Este vorba despre Titi Ionuţ Iana, Cristian Tuluc şi Constantin Iosif Popescu.

Citeşte şi: Autorii jafului de pe Tomis, ARESTAŢI!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-i punem co-presedinti la PSD. Si sa le dam la toti o 'suspendare'.Se 'descurca' ei cumva si fara sapun, ca doar sunt fruntasi PSD
1
0
Daca s-a aflat in toata tara ca la Cta nu sunt camere de supraveghere pe strazi or sa inceapa sa ne atace si ziua. Macar dk acesti oameni cares certati cu legea actuala ar afla adresele politicienilor, meletenilor, directorilor si iar vizita pt o cafea ?!?
1
0
sa tinem cont de pericolul social si daca paguba e mai mica de 2oo.ooo euro sa le dea un avertisment
2
0
SA-I IERTAM !
3
0
Eu doar atat le-as face: Brazilian Inmate Receives Jelly Arms by Way of Stick. Cautati pe Google exact acest sir de cuvinte.
3
0
Foarte bine! Ce le-as mai rupe dintii astora care ,,se descurca "! La bulau cu ei.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218