REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Holocaustul și drepturile omului, în viziunea elevilor de la Liceul Traian

Holocaustul și drepturile omului, în viziunea elevilor de la Liceul Traian

Replica API 7 octombrie 2017 | 00:00 477

Luni, 9 octombrie, în Liceul Teoretic „Traian” vor fi organizate manifestări dedicate Zilei Holocaustului în România. Astfel, aria curiculară „Om și Societate” și cercul „Ziua Internațională a Drepturilor Omului” vor desfășura activități care au ca scop informarea elevilor asupra tragicelor evenimente petrecute în Al Doilea Război Mondial.

Astfel, în cadrul liceului va avea loc un simpozion cu tema „Încălcarea dreptului la viață”, cu participarea profesorilor de istorie și religie, întrunire care v-a ocaziona și proiectarea unor filme tematice documentare. Vor participa elevi din clasele a VIII-a, a X-a G, a XI-a F și a XII-a F. Totodată, va avea loc o dezbatere pe tema „Holocaustul și problema drepturilor omului”, la care sunt invitați să participe profesori, specialiști și psihologi. Aceștia urmează să analizeze Holocaustul din perspectiva drepturilor fundamentale la viață și demnitate umană, încălcate brutal de către agresorii naziști.

O expoziție tematică comemorativă denumită „Holocaustul – tragedie a umanității”, realizată de prof. bibl. Angelica Crețu și elevii clasei a X-a G va fi amplasată în luna octombrie în cadrul Liceului „Traian”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce kkt cauta popii acolo? suntem in evul mediu? spala cpiii la creier, e nevoie de idioti
1
2
Cat primesti pentru comentarii?
1
1
Pune mina si citeste istoria si mai incet cu lozincile astea comuniste.De ce nu se discuta despre holocaustul asupra populatiei romanesti de catre bolsevici.
3
0
Sa legi Holocaustul - care reprezinta o imensa tragedie in istoria omenirii - de drepturile omului - reglementate juridic international , ceva mai tarziu , este o mare ineptie ! La ,,Traian'' , se practica de ani multi , asemenea duceri in derizoriu , a unor fapte istorice tragice ... Ca idee , ce-ar putea sa spuna , de pilda , berbecii in sutana , despre exterminarea evreilor , cand tocmai ei erau in fruntea maselor de legionari care masacrau ,,jidani'' in anii de trista amintire ? Poate le dati elevilor sa urmareasca video , marsurile scursurilor societatii , legionari si preoti ...
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369