REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Hong Kong: Coronavirus - Autorităţile închid şcolile până la jumătatea lui martie şi prelungesc măsura muncii de la domiciliu

Hong Kong: Coronavirus - Autorităţile închid şcolile până la jumătatea lui martie şi prelungesc măsura muncii de la domiciliu

Replica API 14 februarie 2020 | 00:00 411

Autorităţile din Hong Kong au anunţat că şcolile rămân închise până pe 16 martie, invocând nevoia de "distanţare socială" în contextul epidemiei locale cu noul coronavirus cu care se confruntă oraşul şi care a infectat zeci de mii de persoane în China continentală, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Teritoriul Hong Kong intenţionează să lanseze un program de învăţare online pe perioada închiderii şcolilor, a precizat joi secretarul de stat pentru Educaţie, Kevin Yeung.

"Suspendarea cursurilor şcolare nu înseamnă suspendarea procesului de învăţare", a spus Yeung, adăugând că măsura nu este o prelungire a vacanţei de Anul Nou Chinezesc.

Autorităţile din domeniul Educaţiei au extins iniţial vacanţa cu prilejul Anului Nou Chinezesc la sfârşitul lunii ianuarie pentru a ''proteja sănătatea elevilor'', limitând expunerea potenţială la virus în ''medii aglomerate''.

Măsuri similare pentru prelungirea ''regimului special de muncă'' în cazul funcţionarilor publici până pe 23 februarie au fost anunţate joi de un purtător de cuvânt guvernamental.

Şcolile şi instituţiile guvernamentale ar fi trebuit să revină la programele obişnuite pe 17 februarie.

Şefa guvernului din Hong Kong, Carrie Lam, a făcut în ultimele săptămâni un apel către sectorul privat pentru a facilita posibilitatea muncii de la domiciliu în această ''perioadă dificilă''.

Companii importante precum HSBC şi Hang Seng Bank au implementat scheme de lucru pentru a-i ajuta pe salariaţi să-şi continue activitatea fără să fie nevoiţi să vină la birou.

În Hong Kong, un oraş cu o populaţie de 7,4 milioane de locuitori, au fost confirmate 50 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, iar o persoană a decedat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218