REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Horațiu Cherecheș, prim-solist la Oleg Danovski: Lucrăm în condiții inumane! Pute...

Horațiu Cherecheș, prim-solist la Oleg Danovski: Lucrăm în condiții inumane! Pute...

Replica API 12 octombrie 2018 | 14:56 621

Prim-solistul companiei "Oleg Danovski", Horațiu Cherecheș, a ajuns la limita răbdării. Acesta a vorbit, pe pagina sa de facebook, despre condițiile în care sunt nevoiți să lucreze artiștii, despre faptul că nu sunt plătiți, dar și despre posibilitatea ca această companie să fie desființată.

”Am făcut Artă pentru Constanța și în intreaga Românie și sunt mândru că am reprezentat an de an arta coregrafică în străinătate. Și asta am continuat aici, la Constanța, în spiritul Maestului Oleg Danovski SENIOR. Din nefericire, se pare că viitorul acestei companii de balet, celebră, atât în țară, cât și în străînătate, stă în PIXUL unui ministru (George Ivașcu) care nu își asumă rectificarea de buget pentru instituțiile de cultură. Am apelat la dansatori extraordinari care au acceptat să facă ARTĂ pentru România, când ar fi putut să danseze pe bani mult mai mulți în alte țări din lume. Cum poți să le spui că au venit în august și PROBABIL o să primească bani în noiembrie sau chiar în decembrie? Cine este de vină? Și cine este de vină trebuie să își asume acest fapt! NOI FACEM (BALETUL) spectacole cu săli pline și suntem puși la "zid" că această companie de balet are prea mulți colaboratori (12 angajați balerini (români) și 25 de colaboratori în proporție de 90 la sută străini....Japonia, Australia, Spania, Brazilia, Anglia, Italia, Franța) . Eu știu un singur lucru, dacă această companie se desființează (o să aveți pe vecie acestă mizerie) Eu mor de gât cu voi! De la cap la coadă! Precizez, dragii mei....Lucrăm în condiții inumane! Sala de balet (cea mai bună de altfel din Constanța pentru profesioniști) pute......pute de mucegai și in ea lucrează străinii menționați mai sus alături de români. Mai nou, fac și pe portarul.......eu deschid, eu închid! În consecință, pixul ministrului s-a uscat! Să va bată Dumnezeu dacă desființați artă dansului la Constanța!”, a postat Horațiu Cherecheș.

La rândul ei, Daniela Vlădescu, managerul Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” spune:

”Eu întreb cine este GEORGE IVAȘCU(actor....respect.....și atât)...dacă te depășește funcția, pleacă.....nu e o rușine să rămâi OM? Pe bune? Acela care nu își asumă nimic? Acela care nu face (semnează) nimic? Acela care intră în minister pe ușa din spate, pe la ghena de gunoi? Cine este George Ivașcu? Băi, fraților, noi avem nevoie de oameni competenți! Care își asumă!”, a mai completat artistul.

„Vă rog să cumpărați, fiecare dintre dumneavoastră, măcar un bilet de 15 lei la spectacolele noastre din lunile octombrie, noiembrie, decembrie. Nu știu și nu vreau să cerșesc, dar este singura posibilitate ca orașul Constanța să nu piardă o instituție de tradiție a spectacolului muzical coregrafic și să nu piardă și dreptul la cultură. Oameni minunați au susținut cu pasiune și talent această instituție. Nu există în lume un oraș mare, bogat și cu oameni frumoși, care să nu aibă instituții de spectacol muzical. Meritați accesul la cultură!“, a scris Daniela Vlădescu, pe pagina ei de facebook.

”În această situatie, nu neobisnuită pentru TEATRUL nostru, dar fără precedent în gravitatea ei, nu mai așteptăm ajutor de la Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Istoria instituțiilor de spectacol din Constanța a fost tumultuoasă și nedreaptă, începând cu anul 2004.

De când am trecut în subordinea Ministetului Culturii, după ce am fost desființați în anul 2010 de către CJ Constanța, s-au succedat în functia de ministru al Culturii cel puțin 15 persoane.

Prima jumatate a anului 2017 am trăit cu spaima neputinței din pricina bugetului alocat, fără a se ține seama de realitatile teatrului nostru-organigrama necuviincios de mică și muncă infernală și de inaltă ținută(140-160 spectacole anual)”, a mai scris Vlădescu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fim solidari cu teatrul Constantean ducandu-ne la spectacole ! Vom lupta alaturi de voi .Succes ,dragi artisti talentati !
0
5
Constanteni! Trezirea! Ramanem fara.pic de cultura! Le vom lasa copiilor curve, tiganime, manelisti si infractori!!! Luptati pt oleg danovski ducandu va.la spectacole in masa!!! Protestati!!
1
1
Unde este primaria,primaru ???
1
1
Il invit sa vina sa lucreze in port. Aer curat, salin, salariu garantat la privati...
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102