rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Horia Constantinescu: CHIŢAC are aşteptări MARI de la oameni foarte MICI! Video

Horia Constantinescu, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța. Cum acesta a fost și director general al Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța până în septembrie anul trecut, iar recent s-a reîntors în PSD, automat au fost abordate și aceste subiecte.

Despre funcția pe care a avut-o în cadrul Primăriei

„Nu am pierdut postul, am demisionat din postul respectiv. Am considerat că așa cum a fost organizat concursul, bine sau rău, atâta timp cât nu l-am promovat nu mai exista nicio rațiune pentru a lucra în continuare acolo. Sunt convins că vor găsi o echipă de lucru, indiferent cum mi se va părea mie aceasta. Rezultatele activității noii echipe, fără mine, vor fi cele care vor demonstra că e mai bine sau nu. Eu eram detașat în Primăria Constanța, nu fugăream un plus salarial sau un bonus pentru mine. Mi-am dorit să fac parte din administrația publică constănțeană”, a spus Horia Constantinescu.

Ce s-a întâmplat, mai exact?

"Au fost situații și lucruri pe care eu am considerat necesar să le raportez atât primarului cât și unor instituții interesate de ceea ce se întâmplă acolo. După părerea mea, unele lucruri sunt, și astăzi, făcute de mântuială, pe banii constănțenilor. Ar fi trebuit luate măsuri mult mai drastice. De fapt, eu mergeam cu piciorul prea împins în accelerație. Se dorește un balet administrativ, în așa fel încât să se pară că fac lucruri bune și minunate când, de fapt, este ceea ce vedem", a spus Constantinescu.

Noutatea: v-ați întors în PSD...

"E mai puțin important cine pe cine a căutat. Cred eu că important este că refacerea echipei într-o direcție pe care și eu o înțeleg este mult mai importantă. Această formațiune politică, cea mai mare din România are multe de spus", este de părere Horia Constantinescu.

Candidatură la primărie?

"Mi se pare prematur pentru orice formațiune politică să ia o decizie la acest moment. Fiecare formațiune poate să analizeze o echipă de lucru pentru că nu este mai puțin importantă echipa consilierilor, echipa departamentelor de lucru ale primarului, deci, o mobilizare este obligatorie. Abia după aceea se va înscrie în listele de care vorbiți", potrivit lui Horia Constantinescu.

Ce a făcut Horia Constantinescu pentru Constanța?

"Mie mi s-a părut obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor pentru care Primăria Constanța a plătit niște amenzi substanțiale. Din păcate, administrația le-a decontat în condițiile în care amenzile erau luate în ultimii patru ani ai vechii administrații publice. Parcurile constănțene nu au sisteme irigații și este jenant că Parcul Tăbăcărie nu are apă, dar el poate asigura apa până la Mangalia și înapoi. Nu s-au găsit banii și implicarea necesară pentru implementarea acestor sisteme de irigații. Am lăsat aceste proiecte pe masa de la care am plecat. Am lăsat multe lucruri în desfășurare. Îmi începeam ziua de lucru la 4.30-05.00 dimineața pentru a vedea starea de curățenie a orașului și terminam târziu, noaptea. Mi-aș dori ca o parte din oamenii cu care am lucrat să se mobilizeze și să ducă la bun sfârșit proiectele. E mai puțin important dacă a fost ideea lui Horia, important este ca aceste proiecte să fie implementate și ca acest oraș să-și reia strălucirea pe care o merită", a spus Horia Constantinescu.

Cum arată orașul Constanța?

"Administrația locală încă nu a găsit echipa performantă pe care și-o dorește în interiorul Primăriei. Am arătat nu numai cu degetul, am pus și eu degetul pe numele față de care ar fi trebuit să se ia măsuri în sensul înlocuirii acestora. Lucrurile par mult mai diplomate decât mi-aș fi imaginat eu. Este unul din lucrurile care m-a condus spre demisie. Nu reușești să faci performanță cu oameni din categoria «las-o, mă, că merge și așa». Primăria este plină de astfel de oameni. Nu înțeleg raționamentul în care ei au fost menținuți în aceste funcții. Unii se duc la muncă să aibă de unde să plece", a mai spus Horia Constantinescu.

Horia, omul care a deranjat pe mulți…

"Cei patru ani în care am condus Comisariatul au arătat că fermitatea cu care am trecut prin orice fel de abatere, în județul Constanța. Deranjez pe cei care nu înțeleg că lucrurile trebuie făcute respectând legea și normalitatea. Da, pe aceștia voi continua să îi deranjez. și acum mă deplasez la o acțiune comună, cu alți colegi, tocmai pentru a transmite un semn de fermitate în piață", a explicat Horia Constantinescu.

Pe cine a deranjat Constantinescu?

"Eu nu duc acasă ranchiuni personale. Am deranjat colegii de la Confort Urban. Asfaltarea în Constanța lasă și azi de dorit. Multe dintre normative și standarde le-am descoperit împreună cu conducerea acestei companii, companie condusă de una dintre membrele din comisia mea de examinare, cea care m-a notat cu 2, pentru că relația dintre mine și conducerea Confort Urban era una deficitară. Nu am înțeles să recepționez drumuri înnegrite cu asfalt și eventual aduse la standardul la care ne așteptăm cu toții. Aducerea la nivel a capacelor cu strada este atribuția lor pentru că acolo unde reparase strada era întreg și acum este sub nivelul asfaltului. La Spații Verzi, mi-am asumat că jumătate din Constanța a fost astupată de bălării pentru că serviciul bifa recepții fără a face verificări. Același raționament a fost și cu Serviciul de Salubrizare. Societatea încasează nemeritat de mulți bani în raport cu curățenia. Am deranjat pe colegii care cu toate că unii nu au salariile foarte bune se duc la muncă, am deranjat pe cei care se duc la muncă ca să aibă de unde pleca, pe cei care semnează fără să se ducă să vadă în teren, am deranjat Cimitirul Municipal unde sunt locuri de veci de unde Primăria nu a încasat, am deranjat conducătorii de departamente ‘performanți’. Doamna Frigioiu m-a punctat cu nota 2. Am avut discuții și cu alți examinatori care mi-au spus că aș fi meritat mai multe puncte dar dânsa a interpretat baremul într-o manieră considerată de dânsa foarte bună. Nu pot comenta, iată că și comisia de contestație. Îmi doream să muncesc, nu m-am dus disperat după un bănuț în plus. Mare parte din venitul în plus l-am cheltuit pentru vopseaua a două fântâni arteziene. Dacă scădem banii cu care am contribuit la igienizarea Constanței, cu siguranță am luat mai mult de acasă decât am adus acasă", a spus Horia Constantinescu.

Regrete?

"Regret că nu am reușit să fac echipa pe care mi-am dorit-o. Este cunoscut că am arătat cu degetul vechea echipă și am vrut ca odată cu acestă schimbare, lucrurile să se întâmple așa cum mi-am imaginat. Din păcate, nu eu stabilesc viteza de deplasare", a spus şeful CJPC.

Relația cu primarul și viceprimarii

"Cu primarul cu siguranță am colaborat bine. Consider că și astăzi modul în care este educat și format îl face să evalueze oamenii după modul lui de a fi, lucru total greșit pentru că buna credință nu mai e de actualitate în secolul 21. Cu viceprimarul Ionuț Rusu, bine spre foarte bine. Am rămas în relații de prietenie. Domnul Cocargeanu, cu tot respectul, am convingerea că trebuie să-și poată dovedi lui că a înfăptuit ceva și mai apoi să dovedească cetățenilor. Bla-bla, în sensul că nu s-a făcut aia, nu s-a făcut aia, mi se par copilărești, comune mai multor formațiuni politice. S-au câștigat și alegeri arătând cu degetul spre alții, a spus Horia Constantinescu.

Despre USR

"Eu am folosit termenul de „adolescent întârziat”. Oamenii care ajung la o vârstă ar trebui să aibă o maturitate în gândire. Eu am propus un ron pe zi și dânșii au votat 4 roni pe oră pentru a arăta că au gândit mai bine ca mine. Acum se ceartă în oglindă. Nu ar trebui să se certe cu nimeni. Ei au votat 4 ron pe oră. Se ceartă pe ei înșiși. Degeaba fac teatrul asta jenant", a spus Constantinescu.

Să revenim puţin la ce aţi spus despre primar...

"Oamenii nu funcționează peste tot la fel. Dânsul are așteptări foarte mari de la niște oameni foarte mici, cu posibilități mult reduse, profesional. Eu i-am lăsat câte un raport pentru fiecare departament. Am comunicat permanent cu dânsul. Cred că eram cel mai obositor colaborator al dânsului. Așteptările pentru niște oameni disfuncționali administrativ sunt prea mari raportat la posibilitățile acestora", a spus Constantinescu.

Preluarea funcției la CJPC și colaborarea cu Portul

"Echipa este una funcțională, sunt colegi care ocupă locuri fruntașe la nivelul întregii țări. M-am bazat și mă bazez mereu pe ei. În Constanța noi luam măsuri draconice de suspendare ai unor retaileri și ne continuăm activitatea și în Portul Constanța, în Agigea. La absolut orice container ce conține mărfuri ce pot fi evaluate ce comisariat aceștia ne solicită. Această colaborare a dus la depistarea unor nereguli", a mai spus Constantinescu.

Politica la nivel național

"Consider că singura variantă de a scoate țara la lumină este ca toate formațiunile să înțeleagă că acolo unde numitorul este în comun avem cum să îl punem în valoare. Interesul ar trebui să fie unul general pentru a scoate țara la lumină. Trebuie să hrănim această țărișoară înfometată", a mai spus Constantinescu.

Video:

Liliana IONIȚĂ

vineri, 14 ianuarie 20224382
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Joi, 27 ianuarie, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea
GANDUL.RO
S-au măcelărit într-o vilă de lux de la munte! Fiul unui afacerist, înjunghiat în cap
mai mult...Interviuri
25 ian 00:05InterviuriLiviu Brăiloiu: PSD a pierdut Primăria şi CJ pe motiv de Ciumă Roșie! Video

Liviu Brăiloiu, fost senator, prefect și ministru, în prezent important om de afaceri, a făcut un pas înapoi de pe...3979

22 ian 00:04InterviuriDr. Constantin Dina: E PĂCAT ca SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE să nu REPORNEASCĂ, iar MEDICII să PLECE! Video3452
15 dec 18:31InterviuriStelian ION, în drum spre PRIMĂRIA Constanța: NU îmi e frică de CHIȚAC! VIDEO (II)3542
6 ian 20:24InterviuriTEO HIRA: A SCĂZUT INFRACȚIONALITATEA în Henri Coandă, de când am montat CAMERE de SUPRAVEGHERE. VIDEO

Directorul RAEDPP, Teo Hira, s-a aflat miercuri, 5 ianuarie, în studioul REPLICA, pentru a face o trecere în revistă...3242

15 dec 20:43InterviuriȘi USR-iștii vor ca PORTUL TOMIS să TREACĂ la PRIMĂRIE! VIDEO!3648
15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA2677
8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO

Deputatul PSD, Horia Țuțuianu, a fost prezent vineri, 7 ianuarie, în studioul Replica de Constanța, pentru o...4385

5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO3723
21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video5409
21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a fost prezent în studioul Replica, luni, 20 decembrie, în cadrul emisiunii...4232

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)3574
11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO8610
Vremea
-0.6°-0.6° - 1.5° joi, 27 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 71%
Vânt: 4.65 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/4946293334026
5/403043171836
joker3514524232
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 ian 00:00SportHandbal feminin: Victorie categorică pentru CSM Bucureşti, în campionat

CSM Bucureşti a surclasat-o pe HC Zalău cu scorul de 34-18 (18-7), miercuri, în Sala Polivalentă ''Ioan...198

27 ian 00:00SportFR de Baschet anunță că doar jucătorii nevaccinați vor fi testați înaintea meciurilor

Federația Română de Baschet a anunţat, miercuri seară, în urma unei şedinţe a Consiliului Director al forului,...112

27 ian 00:00SportPremier League: În ce condiții pot cere cluburile amânarea unui meci

Cluburile din prima divizie a campionatului de fotbal englez pot solicita amânarea unui meci doar dacă au minimum...119

27 ian 00:00SportDaniil Medvedev, calificare spectaculoasă în semifinale - A fost condus cu 2-0 la seturi și a salvat și o minge de meci

Daniil Medvedev a fost condus cu 2-0 la seturi și a fost nevoit să salveze și o minge de meci împotriva lui Felix...204

Local
27 ian 23:44LocalCNCAV: 18.873 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore

Un număr de 18.873 doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore,...228

27 ian 23:42LocalPoliția Română: Atenție la înșelăciunile prin metoda Accidentul

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității avertizează cetățenii să își ia măsuri de...347

27 ian 23:42LocalA început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani, în Constanța

596

27 ian 23:43LocalAvarie RAJA: Apă cu presiuni scăzute, în mai multe zone din Constanța și Năvodari

În cursul dimineții de 26 ianuarie 2022, s-a înregistrat o avarie pe unul din firele de aducțiune cu diametrul de...1106

27 ian 23:44LocalMașină arsă intenționat pe o stradă din municipiul Tulcea

În cursul nopții de marți spre miercuri, 25 spre 26 ianuarie a.c., salvatorii Detașamentului de Pompieri Tulcea au...300

27 ian 00:02LocalGuvernul pregătește scutirea de impozit a firmelor din HoReCa pentru 180 de zile

761

Politică
27 ian 22:55PoliticăFlorin Cîţu, despre Marcel Boloş: 'Bizar, eu nu i-am propus să fie ministru'

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, despre anunţul lui Marcel Boloş că a acceptat să preia...370

27 ian 22:55PoliticăFlorin Cîţu răspunde dur PSD: 'Pot să stea în opoziţie din nou'

Preşedintele PNL Florin Cîţu a răspuns, miercuri, acuzaţiilor PSD la adresa guvernărilor liberale pe tema crizei...363

27 ian 22:53PoliticăDacian Cioloș a luat foc după decizia CCR în cazul Dragu

398

27 ian 22:54PoliticăCamera Deputaţilor cumpără servicii de transport aerian pe rute naţionale pentru deputaţi

Camera Deputaţilor achiziţionează servicii de transport aerian pentru deputaţi şi secretari generali, curse...199

27 ian 22:52PoliticăVasile Dîncu: Nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus miercuri, înainte de ședința CSAT programată pentru ora 13.00, că "nu...234

27 ian 22:52PoliticăMircea Geoană dă alerta și acuză Rusia de politici agresive

351

Interviuri
15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA

Consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei, s-a aflat vineri, 14 ianuarie, în studioul REPLICA. Cu această...2677

8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO

Deputatul PSD, Horia Țuțuianu, a fost prezent vineri, 7 ianuarie, în studioul Replica de Constanța, pentru o...4385

5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

3723

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5409

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a fost prezent în studioul Replica, luni, 20 decembrie, în cadrul emisiunii...4232

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

3574

Monden
27 ian 01:47MondenJanet Jackson, dezvăluiri despre traumele din copilărie: „Michael îmi zicea scroafă!”

Janet Jackson a vorbit în premieră despre traumele din copilărie când fratele ei, Michael, îi spunea că e grasă...199

27 ian 00:00MondenBob Dylan a vândut grupului Sony întregul său catalog muzical înregistrat

Legendarul cântăreţ american Bob Dylan a vândut grupului Sony drepturile de autor aferente catalogului său muzical...143

27 ian 01:31MondenShilpa Shetty, achitată de acuzaţiile de obscenitate aduse după ce a fost sărutată de Richard Gere la o gală

177

27 ian 00:00MondenFiul lui Michael Madsen s-a sinucis la 26 de ani

Fiul actorului Michael Madsen, unul dintre actorii preferați ai regizorului Quentin Tarantino, s-a sinucis la 26 de...260

27 ian 00:00MondenMacalay Culkin s-a logodit în secret?

Au apărut zvonuri că Macalay Culkin s-a logodit în secret. Asta după ce iubita sa, Brenda Song, a fost surprinsă...171

27 ian 01:47MondenUnde s-a mutat Pamela Anderson după ce a divorțat de al cincilea soț

Pamela Anderson s-a mutat din Canada înapoi în California, SUA, după ce a dat divorț de al cincilea soț. Preferă...167

27 ian 00:00MondenDisneyland Paris sărbătoreşte 30 de ani de la inaugurare

Disneyland Paris sărbătoreşte anul acesta 30 de ani de la inaugurare şi, în plus faţă de noi spectacole şi...126

27 ian 00:00MondenCharlotte Casiraghi a deschis, călare, prezentarea pariziană a noii colecţii haute-couture a casei Chanel

Charlotte Casiraghi, membră a familiei princiare din Monaco, a deschis, călare, prezentarea noii colecţii...141

27 ian 00:03MondenElton John a fost testat pozitiv cu COVID-19

294

Mapamond
27 ian 01:18MapamondHackerii au atacat sistemul feroviar, pentru a împiedica Rusia să ajungă spre Ucraina

Un grup de hackeri pretinde că a perturbat transportul trupelor ruseşti spre Ucraina, prin Belarus, în urma...459

27 ian 01:19MapamondJoe Biden a cedat nervos și a înjurat un jurnalist

Preşedintele american Joe Biden a fost surprins insultând un reporter de la postul de televiziune Fox News la un...553

27 ian 01:16MapamondSUA au pregătit 8.500 de militari pentru a fi trimiși în Europa de Est

228

27 ian 01:16MapamondUE cere evitarea 'crizelor de nervi' în criza dintre Rusia şi Ucraina

Uniunea Europeană a cerut luni ''evitarea crizelor de nervi'' în criza dintre Rusia şi Ucraina şi a reacţiilor...319

27 ian 01:16MapamondPrimul semnal pozitiv de la Kiev. Ce se întâmplă cu personalul diplomatic al UE

Uniunea Europeană a anunţat, luni, menţinerea personalului diplomatic în Ucraina, distanţându-se de poziţiile...525

27 ian 01:17MapamondBoris Johnson, avertisment pentru Putin: 'Invadarea Ucrainei va fi dureroasă, violentă și sângeroasă'

498

Sănătate
27 ian 00:00SănătateDe ce testele antigen ies 'pozitive' la sucul de portocale, Coca Cola și Red Bull

Un videoclip în care o persoană toarnă suc dintr-o portocală pe un test antigen Covid-19, care apoi dă ceea ce pare...185

27 ian 00:00SănătateStudiu japonez: Omicron supravieţuieşte mai mult pe plastic şi pe piele decât variantele anterioare

Varianta Omicron a coronavirusului poate supravieţui mai mult decât versiunile anterioare pe suprafeţe de plastic şi...152

27 ian 00:00SănătateRafila anunță sfârșitul variantei Delta în România: „Va fi exclusiv Omicron“

147

27 ian 00:00SănătateDouă noi simptome Omicron "bizare" pe care le au cei mai ghinioniști infectați

Potrivit datelor strânse până acum de specialiști, Omicron provoacă o boală mai ușoară decât varianta Delta a...304

27 ian 00:00SănătateOMS: Lumea se află într-un moment critic al pandemiei de COVID

Lumea se află într-un „moment critic” al pandemiei de COVID-19, a afirmat directorul Organizaţiei Mondiale a...122

27 ian 00:00SănătateDate Euronews: Imunitatea naturală protejează mai eficient decât vaccinarea

Specialiștii au descoperit ceea ce antivacciniștii spuneau deja de luni bune. Imunitatea naturală protejează mai...158

27 ian 00:00SănătateRafila solicită prelungirea unui program româno-italian care permite operarea copiilor cu malformaţii cardiace

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a solicitat, marţi, prelungirea unui acord de cooperare româno-italian în...113

27 ian 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 este de 31,71%

Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate este de 31,71%, a informat marţi Ministerul Sănătăţii. "Într-un...121

27 ian 20:06SănătateCoronavirus: Ministrul Rafila nu vede rostul unei a patra doze de vaccin

447

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT