rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Horia Constantinescu: CHIŢAC are aşteptări MARI de la oameni foarte MICI! Video

Horia Constantinescu, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța. Cum acesta a fost și director general al Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța până în septembrie anul trecut, iar recent s-a reîntors în PSD, automat au fost abordate și aceste subiecte.

Despre funcția pe care a avut-o în cadrul Primăriei

„Nu am pierdut postul, am demisionat din postul respectiv. Am considerat că așa cum a fost organizat concursul, bine sau rău, atâta timp cât nu l-am promovat nu mai exista nicio rațiune pentru a lucra în continuare acolo. Sunt convins că vor găsi o echipă de lucru, indiferent cum mi se va părea mie aceasta. Rezultatele activității noii echipe, fără mine, vor fi cele care vor demonstra că e mai bine sau nu. Eu eram detașat în Primăria Constanța, nu fugăream un plus salarial sau un bonus pentru mine. Mi-am dorit să fac parte din administrația publică constănțeană”, a spus Horia Constantinescu.

Ce s-a întâmplat, mai exact?

"Au fost situații și lucruri pe care eu am considerat necesar să le raportez atât primarului cât și unor instituții interesate de ceea ce se întâmplă acolo. După părerea mea, unele lucruri sunt, și astăzi, făcute de mântuială, pe banii constănțenilor. Ar fi trebuit luate măsuri mult mai drastice. De fapt, eu mergeam cu piciorul prea împins în accelerație. Se dorește un balet administrativ, în așa fel încât să se pară că fac lucruri bune și minunate când, de fapt, este ceea ce vedem", a spus Constantinescu.

Noutatea: v-ați întors în PSD...

"E mai puțin important cine pe cine a căutat. Cred eu că important este că refacerea echipei într-o direcție pe care și eu o înțeleg este mult mai importantă. Această formațiune politică, cea mai mare din România are multe de spus", este de părere Horia Constantinescu.

Candidatură la primărie?

"Mi se pare prematur pentru orice formațiune politică să ia o decizie la acest moment. Fiecare formațiune poate să analizeze o echipă de lucru pentru că nu este mai puțin importantă echipa consilierilor, echipa departamentelor de lucru ale primarului, deci, o mobilizare este obligatorie. Abia după aceea se va înscrie în listele de care vorbiți", potrivit lui Horia Constantinescu.

Ce a făcut Horia Constantinescu pentru Constanța?

"Mie mi s-a părut obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor pentru care Primăria Constanța a plătit niște amenzi substanțiale. Din păcate, administrația le-a decontat în condițiile în care amenzile erau luate în ultimii patru ani ai vechii administrații publice. Parcurile constănțene nu au sisteme irigații și este jenant că Parcul Tăbăcărie nu are apă, dar el poate asigura apa până la Mangalia și înapoi. Nu s-au găsit banii și implicarea necesară pentru implementarea acestor sisteme de irigații. Am lăsat aceste proiecte pe masa de la care am plecat. Am lăsat multe lucruri în desfășurare. Îmi începeam ziua de lucru la 4.30-05.00 dimineața pentru a vedea starea de curățenie a orașului și terminam târziu, noaptea. Mi-aș dori ca o parte din oamenii cu care am lucrat să se mobilizeze și să ducă la bun sfârșit proiectele. E mai puțin important dacă a fost ideea lui Horia, important este ca aceste proiecte să fie implementate și ca acest oraș să-și reia strălucirea pe care o merită", a spus Horia Constantinescu.

Cum arată orașul Constanța?

"Administrația locală încă nu a găsit echipa performantă pe care și-o dorește în interiorul Primăriei. Am arătat nu numai cu degetul, am pus și eu degetul pe numele față de care ar fi trebuit să se ia măsuri în sensul înlocuirii acestora. Lucrurile par mult mai diplomate decât mi-aș fi imaginat eu. Este unul din lucrurile care m-a condus spre demisie. Nu reușești să faci performanță cu oameni din categoria «las-o, mă, că merge și așa». Primăria este plină de astfel de oameni. Nu înțeleg raționamentul în care ei au fost menținuți în aceste funcții. Unii se duc la muncă să aibă de unde să plece", a mai spus Horia Constantinescu.

Horia, omul care a deranjat pe mulți…

"Cei patru ani în care am condus Comisariatul au arătat că fermitatea cu care am trecut prin orice fel de abatere, în județul Constanța. Deranjez pe cei care nu înțeleg că lucrurile trebuie făcute respectând legea și normalitatea. Da, pe aceștia voi continua să îi deranjez. și acum mă deplasez la o acțiune comună, cu alți colegi, tocmai pentru a transmite un semn de fermitate în piață", a explicat Horia Constantinescu.

Pe cine a deranjat Constantinescu?

"Eu nu duc acasă ranchiuni personale. Am deranjat colegii de la Confort Urban. Asfaltarea în Constanța lasă și azi de dorit. Multe dintre normative și standarde le-am descoperit împreună cu conducerea acestei companii, companie condusă de una dintre membrele din comisia mea de examinare, cea care m-a notat cu 2, pentru că relația dintre mine și conducerea Confort Urban era una deficitară. Nu am înțeles să recepționez drumuri înnegrite cu asfalt și eventual aduse la standardul la care ne așteptăm cu toții. Aducerea la nivel a capacelor cu strada este atribuția lor pentru că acolo unde reparase strada era întreg și acum este sub nivelul asfaltului. La Spații Verzi, mi-am asumat că jumătate din Constanța a fost astupată de bălării pentru că serviciul bifa recepții fără a face verificări. Același raționament a fost și cu Serviciul de Salubrizare. Societatea încasează nemeritat de mulți bani în raport cu curățenia. Am deranjat pe colegii care cu toate că unii nu au salariile foarte bune se duc la muncă, am deranjat pe cei care se duc la muncă ca să aibă de unde pleca, pe cei care semnează fără să se ducă să vadă în teren, am deranjat Cimitirul Municipal unde sunt locuri de veci de unde Primăria nu a încasat, am deranjat conducătorii de departamente ‘performanți’. Doamna Frigioiu m-a punctat cu nota 2. Am avut discuții și cu alți examinatori care mi-au spus că aș fi meritat mai multe puncte dar dânsa a interpretat baremul într-o manieră considerată de dânsa foarte bună. Nu pot comenta, iată că și comisia de contestație. Îmi doream să muncesc, nu m-am dus disperat după un bănuț în plus. Mare parte din venitul în plus l-am cheltuit pentru vopseaua a două fântâni arteziene. Dacă scădem banii cu care am contribuit la igienizarea Constanței, cu siguranță am luat mai mult de acasă decât am adus acasă", a spus Horia Constantinescu.

Regrete?

"Regret că nu am reușit să fac echipa pe care mi-am dorit-o. Este cunoscut că am arătat cu degetul vechea echipă și am vrut ca odată cu acestă schimbare, lucrurile să se întâmple așa cum mi-am imaginat. Din păcate, nu eu stabilesc viteza de deplasare", a spus şeful CJPC.

Relația cu primarul și viceprimarii

"Cu primarul cu siguranță am colaborat bine. Consider că și astăzi modul în care este educat și format îl face să evalueze oamenii după modul lui de a fi, lucru total greșit pentru că buna credință nu mai e de actualitate în secolul 21. Cu viceprimarul Ionuț Rusu, bine spre foarte bine. Am rămas în relații de prietenie. Domnul Cocargeanu, cu tot respectul, am convingerea că trebuie să-și poată dovedi lui că a înfăptuit ceva și mai apoi să dovedească cetățenilor. Bla-bla, în sensul că nu s-a făcut aia, nu s-a făcut aia, mi se par copilărești, comune mai multor formațiuni politice. S-au câștigat și alegeri arătând cu degetul spre alții, a spus Horia Constantinescu.

Despre USR

"Eu am folosit termenul de „adolescent întârziat”. Oamenii care ajung la o vârstă ar trebui să aibă o maturitate în gândire. Eu am propus un ron pe zi și dânșii au votat 4 roni pe oră pentru a arăta că au gândit mai bine ca mine. Acum se ceartă în oglindă. Nu ar trebui să se certe cu nimeni. Ei au votat 4 ron pe oră. Se ceartă pe ei înșiși. Degeaba fac teatrul asta jenant", a spus Constantinescu.

Să revenim puţin la ce aţi spus despre primar...

"Oamenii nu funcționează peste tot la fel. Dânsul are așteptări foarte mari de la niște oameni foarte mici, cu posibilități mult reduse, profesional. Eu i-am lăsat câte un raport pentru fiecare departament. Am comunicat permanent cu dânsul. Cred că eram cel mai obositor colaborator al dânsului. Așteptările pentru niște oameni disfuncționali administrativ sunt prea mari raportat la posibilitățile acestora", a spus Constantinescu.

Preluarea funcției la CJPC și colaborarea cu Portul

"Echipa este una funcțională, sunt colegi care ocupă locuri fruntașe la nivelul întregii țări. M-am bazat și mă bazez mereu pe ei. În Constanța noi luam măsuri draconice de suspendare ai unor retaileri și ne continuăm activitatea și în Portul Constanța, în Agigea. La absolut orice container ce conține mărfuri ce pot fi evaluate ce comisariat aceștia ne solicită. Această colaborare a dus la depistarea unor nereguli", a mai spus Constantinescu.

Politica la nivel național

"Consider că singura variantă de a scoate țara la lumină este ca toate formațiunile să înțeleagă că acolo unde numitorul este în comun avem cum să îl punem în valoare. Interesul ar trebui să fie unul general pentru a scoate țara la lumină. Trebuie să hrănim această țărișoară înfometată", a mai spus Constantinescu.

Video:

Liliana IONIȚĂ

vineri, 14 ianuarie 20226062
GANDUL.RO
Gheorghe Dincă, dezvăluiri înfiorătoare din penitenciar: 'Am violat-o pe Alexandra! Am legat-o de pat și...'
mai mult...Interviuri
10 aug 00:03InterviuriViceprimarul Ionuț Rusu: Vor fi agenți sub acoperire în taxiuri și licențele vor fi retrase! Video

Viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu, a fost în studioul Replica, marţi, 9 august, pentru a discuta despre despre...3431

3 aug 00:23InterviuriCristina Dumitrache, deputat PSD: Terapia cu canabis este folosită în depresie, anxietăți, Parkinson! Video1708
28 iul 13:51InterviuriMircea Dobre, mesaj către Stroe: Dacă ești prea în vârstă și nu mai ai nervi de oțel, ieși la pensie și lasă-i pe alții. Video2747
23 iul 00:05InterviuriViceprimarul Constanței: Turiștii nu mai vin în Mamaia că, în afară de plajă, nu mai au ce să facă!

Viceprimarul Florin Cocargeanu (USR) a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri, 22 iulie, unde a vorbit...2871

20 iul 00:07InterviuriPrefectul Silviu Coșa: Pandemic vorbind, suntem în valul 6 de Covid! Video1362
1 iul 00:10InterviuriZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video4375
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3549

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video2815
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video4991
24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5341

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video4162
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO8427
Vremea
20.9°20.9° - 21.9° duminică, 14 august 2022
ConstanțaUmiditate: 72%
Vânt: 3.68 m/s
Presiune: 1007 milibari

Loto
6/4910286301133
5/401124382340
joker591622431
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 aug 00:00SportSimona Halep s-a calificat în finala turneului de tenis de la Toronto

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a învins-o în semifinalele turneului de tenis de la Toronto pe americanca Jessica...101

14 aug 23:20SportDavid Popovici este campion european: a stabilit un nou record mondial la 100 m liber, la CE de la Roma

David Popovici a devenit și campion european după ce a evoluat, sâmbătă, în finala probei de 100 m liber din...98

14 aug 23:29SportCanotaj: Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioane europene la Munchen, în proba de dublu vâsle

Sportivele române Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioane olimpice la Tokyo, au câştigat medaliile de aur,...201

14 aug 23:29SportDuel șoc la Cincinnati: Serena Williams - Emma Răducanu. Care va fi adversara Simonei Halep

Simona Halep, locul 15 WTA, şi Sorana Cîrstea, locul 38 mondial, şi-au aflat adversarele din primul tur la...403

Local
13 aug 12:39LocalCine se va ocupa de spectacolul de lumini de Ziua Marinei, la Constanța!

În weekendul prelungit cu ocazia Zilei Marinei, Constanța va beneficia și de un spectacol de lumini, culoare și...684

13 aug 00:03LocalImagini șocante de la accidentul din Ovidiu: A zburat cu mașina peste sensul giratoriu și a luat foc! Video

Un accident rutier a avut loc în cursul dimineții de vineri, 12 august a.c., în jurul orei 04:30, la ieșire de pe...5234

13 aug 21:03LocalFocuri de artificii vor aprinde cerul Constanței, de Ziua Marinei!

555

13 aug 19:31LocalScandalul dintre două familii din Henri Coandă a continuat cu bătăi și la instanță!

Două familii din Henri Coandă au ajuns în instanță, pe motiv că nu... se mai suportă, între ele fiind frecvente...1069

13 aug 21:00LocalTrei indivizi s-au supărat pe umbrelele de pe plajă, la Vama Veche! Video

Trei tineri care au ales să vină pe litoral au decis să arate cât de ”șmecheri” sunt ei, prin acțiuni...1680

13 aug 21:03LocalPeste 250 de pompieri, pregătiți să intervină, pe durata weekendului prelungit de Sfânta Maria

Peste 250 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța,...299

12 aug 00:04LocalVergil Chițac a luat stațiunea Mamaia la pas: Săptămâna viitoare mai am jumătate!

Primarul orașului Constanța, Vergil Chițac, în cursul zilei de vineri, 12 august a.c., a organizat o conferință de...5729

13 aug 21:03LocalCFR Călători modifică temporar mersul trenurilor

CFR Călători a anunţat vineri că modifică temporar mersul trenurilor. Cei care au cumpărat bilete pentru perioada...574

13 aug 21:04LocalJale în sudul litoralului! Rută ocolitoare pentru evitarea aglomerației

900

Politică
13 aug 00:00PoliticăPredoiu: Foarte multe din amendamentele primite s-au regăsit în proiectele de modificare a legilor Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, vineri, că foarte multe din amendamentele primite şi examinate...258

13 aug 00:00PoliticăDănuț Pop, președinte PER: 'Mugur Isărescu ne ia la misto și pune BNR într-o lumină neprofesionistă'

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, critică angajarea la Banca Națională a celebrei astroloage...271

13 aug 00:00PoliticăPremierul, de Ziua Tineretului: Este nevoie de solidaritate între generaţii pentru a depăşi dificultăţile

226

13 aug 00:00PoliticăPSD propune 'stabilirea prețurilor la un nivel decent' în domeniul energiei

PSD transmite că nu susține diminuarea schemei de compensare a prețurilor și susține că soluția corectă este...247

13 aug 00:00PoliticăVicepreşedintele PMP: În timp ce românii o duc din ce în ce mai rău, coaliţia îşi atribuie o mare victorie

În timp ce valoarea coşului zilnic a crescut cu aproximativ 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut,...295

13 aug 00:00PoliticăMarcel Ciolacu anunță schimbări în domeniul energiei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că la nivelul Guvernului, dar şi al partidului pe care îl conduce se...307

13 aug 00:00PoliticăCseke Attila: Aproape 95% dintre proiectele depuse pe cele trei apeluri prin PNRR sunt eligibile

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat vineri, în cadrul unei...222

13 aug 23:16PoliticăMarcel Ciolacu: Când va fi cazul unei remanieri, nu o ţine nimeni secretă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat, vineri, că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând...290

13 aug 00:08PoliticăProiectul rectificării bugetare, pus în dezbatere publică. Ce instituții primesc mai mulți bani

534

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3549

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2815

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

4991

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5341

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4162

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8427

Monden
13 aug 00:00MondenMetallica şi Mariah Carey, capete de afiş ale Global Citizen Festival, dedicat combaterii sărăciei

Metallica, Mariah Carey, Rosalia şi Jonas Brothers se vor reuni anul acesta la New York pentru Global Citizen Festival,...226

13 aug 00:00MondenElton John ar putea avea un viitor artistic în metavers după încheierea ultimului său turneu

Elton John ar putea continua să cânte în metavers mult timp după ce va renunţa la turnee, relatează miercuri...236

13 aug 00:00MondenDistribuţia spectacolului 'Grease the Musical' din West End dedică întregul sezon Oliviei Newton-John

245

13 aug 00:00MondenCătălin Scărlătescu a slăbit incredibil de mult! Uite cât de mari au putut să-i rămână hainele

Cătălin Scărlătescu, 50 de ani, este cunoscut pentru lupta îndelungată cu kilogramele în plus. Simpaticul chef a...354

13 aug 00:00MondenBritney Spears și-a abandonat copiii? Nu au mai vorbit de aproape jumătate de an

Viața de familie a solistei Britney Spears pare să fie un haos total, în continuare, în ciuda unei aparențe...381

13 aug 00:00MondenTommy Lee, cu penisul la vedere pe internet! Vedeta și-a îngrozit fanii

Se știe că Tommy Lee Jones este un personaj extrem de controversat și de-a lungul timpului au existat numeroase...535

13 aug 01:28MondenBasistul trupei The Pogues, Darryl Hunt, a murit la 72 de ani

Basistul trupei The Pogues, Darryl Hunt, a murit la vârsta de 72 de ani, a anunţat marţi formaţia britanică de punk...222

13 aug 00:07MondenCiutacu anunță public că Dragnea nu are ce căuta la el la emisiune

Jurnalistul Victor Ciutacu a reacționat, pe Facebook, după ce, într-o emisiune, fostul lider social-democrat Liviu...706

13 aug 00:13MondenFlorin Salam, în stare gravă la spital, manelistul, internat și trecut pe oxigen!

3518

Mapamond
13 aug 00:12MapamondTensiune în creștere în R. Moldova: Chișinăul impune o măsură umilitoare pentru oficialii din Transnistria

Conducerea Republicii Moldova i-a obligat pe liderii transnistreni să anunțe Chișinăul despre deplasările lor în...745

13 aug 00:12MapamondUn bărbat înarmat a atacat un sediu FBI la 3 zile după perchezițiile de la reședința lui Donald Trump

Un bărbat înarmat și echipat cu vestă antiglonț s-a apropiat de sediul FBI din Ohio. Acesta a fugit după un schimb...501

13 aug 00:13MapamondUn avion Wizz Air aproape că le-a luat capetele turiștilor de pe insula greacă Skiathos

756

13 aug 00:00MapamondCoreea de Nord susţine că a învins pandemia de coronavirus

La trei luni de la prima confirmare a unui focar de coronavirus în Coreea de Nord, autorităţile spun că au învins...250

13 aug 00:00MapamondBen Wallace: Este improbabil ca Putin să reuşească vreodată să ocupe Ucraina

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat joi că este improbabil ca Vladimir Putin să reuşească...239

13 aug 00:12MapamondFostul preşedinte Dmitri Medvedev a vizitat regiunile separatiste din estul Ucrainei

O delegaţie de oficiali ruşi condusă de fostul preşedinte Dmitri Medvedev a vizitat joi regiunile separatiste din...453

13 aug 00:13MapamondDirectorul FBI a fost amenințat cu moartea după percheziția la casa lui Trump

Directorul FBI, Christopher Wray, a revenit miercuri asupra amenințărilor de pe rețelele de socializare la adresa sa...495

13 aug 00:14MapamondUn român a murit în Germania după ce a căzut de la geam în timp ce încerca să-și sperie un coleg

Un român în vârstă de 38 de ani a murit după ce a căzut de la etajul unui bloc din landul german Saxonia-Anhalt,...701

13 aug 00:14MapamondAmbasada Chinei în România: Declarația Ministrului de Externe al Chinei, despre vizita lui Pelosi în Taiwan!

539

Sănătate
13 aug 00:00SănătateDe ce este bypassul aortocoronarian o operație salvatoare de viață

Procesul patologic de ateroscleroză, de îngustare a arterelor coronare, este cel care stă la baza bolii coronariene...241

13 aug 00:00SănătateStudiul care dă peste cap tot ce se știa despre depresie: De ce sunt antidepresivele ineficiente

Beneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării întrucât depresia nu este legată de un...263

13 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 297 de persoane cu COVID, internate la terapie intensivă

218

13 aug 00:00SănătateSucul care întărește inima, subțiază talia și previne constipația

Este vedeta verii, este delicios, plin de apă și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Profitați de acest...334

13 aug 00:00SănătateCât timp trebuie să fierbi cafeaua la ibric pentru a avea aroma perfectă

Cafeaua la ibric nu se va demoda niciodată, în ciuda tuturor espressoarelor care sunt pe piaţă. Pentru a obţine o...342

13 aug 00:00SănătateStudiu: Coronavirusuri înrudite cu SARS infectează anual circa 66.000 de persoane în Asia de Sud-Est

Aproximativ 66.000 de persoane din Asia de Sud-Est sunt infectate în fiecare an cu coronavirusuri înrudite cu SARS şi...230

13 aug 00:12SănătateCercetătorii italieni au creat un vaccin anti-cancer 'foarte promiţător'

Un grup de cercetători din Italia a descoperit un vaccin anti-cancer capabil să declanşeze răspunsuri ale sistemului...486

13 aug 00:17SănătateMinisterul Sănătăţii: Peste 6.400 de cazuri noi de COVID-19

Un număr de 6.469 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu...528

13 aug 00:18SănătateMotivul pentru care oamenii dorm mai prost în ultima vreme. Pierdem 40 de ore de somn anual

372

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT