REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Horia Constantinescu de la Protecția Consumatorului avertizează: nu vrea un COLECTIV 2 la Constanța

Horia Constantinescu de la Protecția Consumatorului avertizează: nu vrea un COLECTIV 2 la Constanța

Replica API 7 iulie 2017 | 00:29 491

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, prin vocea lui Horia Constantinescu, comisar-șef al instituției, a organizat o conferință de presă joi, 6 iulie a.c., prin care atrage atenția și „avertizează” celelalte instituții că ei vor continua controalele, chiar și în urma partenerilor, în ciuda diverselor avertismente primite.

„În urmă cu 72 de ore, printr-o convenție făcută cu domnul director Paul Anghel am stabilit că declanșăm împreună cu Comandamentul Litoral și o poveste în jurul Neversea, la propunerea acestui comisariat. A fost pusă în operă imediat, s-a transformat într-un ordin al președintelui și am demarat cercetarea, constatarea, parcurgerea unui itinerariu în jurul zonei în care se va desfășura acest festival, în ideea de a ne asigura că ajoritatea comercianților sunt pregătiți să întâmpine nu numai sezonul estival, ci și acest eveniment major pentru Constanța”, a precizat comisarul-șef Horia Constantinescu, CJPC.

El sublinează faptul că mai multe unități de alimentație publică au autorizație și aviz sanitar-veterinar , în ciuda faptului că nu ar trebui să funcționeze în astfel de condiții.

„S-au controlat peste 50 de agenți comerciali, o parte hoteluri, o parte spații de alimentație publică. S-au aplicat sancțiuni în jur de 150.000-200.000 RON și am condus și o parte din avertismente, lucru care a dus la o trezire a comerciantului. Acum lucrurile au luat o turnură neașteptată în cazul a trei dintre locațiile verificate. Este vorba de o locație din Centrul Vechi, împreună cu colegii din țară, în care s-a văzut gândacii colcăiau, starea de insalubritate a locului era cruntă, nu putem vorbi de flux, de spațiu de depozitare ca fiind conformă. Se presupunea că este pregătit. Nu mică ne-a fost mirarea să vedem că nu am fost singura autoritate în control în ultima perioadă. Nu mică ne-a fost mirarea să vedem că această locație avea atât aviz de funcționare, cât și autorizație sanitar-veterinară, cât și toate documentele care teoretic, că practic trebuia să nu le aibă, le avea. Este prezent pe piață servind mâncare, dar alea nu se pot numi produse de mâncat, servește de foarte mulți ani, într-o liniște în genul celui de la Cuptorul cu Plăcinte”, a mai spus Horia Constantinescu.

De asemenea, Horia Constantinescu dă exemplul cel mai recent și anunță declanșarea T0 – momentul zero, prin care promite că va continua astfel de controale pentru că nu dorește un Colectiv 2, 3 sau 4, la Constanța.

„Pe 29 iunie, DSV face control în zonă și aplică o amendă de 2.000 de lei și pleacă și acolo mizeria și pericolele se văd la tot pasul. Sunt lucruri strigătoare la cer și să spun asta în cel mai serios mod. Aș vrea ca acest moment să fie T0 pentru zona aceasta de alimentație de pe litoral. Consider că avem cu toții același obiectiv și o spun în cel mai serios mod: refuz să fim contemporani și semnatarii unui Colectiv 2! În zona plajei Modern, acolo unde urmează să se desfășoare festivalul Neversea și unde sunt așteptați să ajungă peste 150.000 de oameni, exista un real pericol, dacă cei prezenți ar fi consumat de la Vraja Mării sau de la Ana Modern. Gândiți-vă cum ar fi să explodeze o butelie dintre-o bucătorie improprie de acolo la 50 de grade Celsius câte se înregistrează la nivelul solului?”, a punctat Horia Constantinescu.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnule Constantinescu,dumneavoastra aveti cunostinta de supermarket-urile gen,Cora,Kaufland sau Carrefour au un pret la raft si un alt pret,mai mare,la casa de marcat???
0
0
E bine ca I s a prelungit mandatul la Constanta. Oare ne va disparea frica de a intra si manca in restaueante de mare clasa,la nunti marete sau alte evenimente? Macar sa bage putin frica in mafioti.
0
0
asta da doar semnalul ca s-au marit spagile si care nu cotizeaza este inchis, de parca nu stia toata lumea ca tot litoralul are veceu in bucatarii
0
2
este de felicitat ca in sfarsit sunt si persoane care pot sa ia masuri pe ce si-au construit imperii cei de la Cuptorul cu placinte cei de la Vraja Marii in 27 de ani au acumulat din alimentatie publica ....mancare si produse expirate ...
1
0
De ce comerciantii care au dat spaga inspectorilor OPC care au tolerat asa ceva atata timp nu fac autodenunturi la DNA
1
3
F bine insa atentie la golanii de makidoni si romani care isi bat joc de clientii care le calca pragul. Nesimtitiii, in loc sa fie corecti si politicosi, se comporta ca in cocina lor. Atentie si la prostu' satului, Babu Dtru care e si fudul si prost, si incult si....babuin.
8
1
felicitari,dle HORIA CONSTANTINESCU... va multumim pentru promtitudinea dumneavoastra...cred ca sunteti singura institutie din aceasta tara, care mai apara cu adevarat interesele romanilor...tineti-o tot asa..Doamne ajuta..
10
4
bravo! dar ai grija la cei care au trecut inainte si care au dat aviz favorabil acestor mafioti aviz sefilor dsv si mai ales dsp
8
2
Aberatii de 2 lei cu un asa zis Colectiv 2,3,4
5
7
HORIA CONSTANTINESCU,un om cu care Constanta se mandreste,un om care sa straduiasca sa faca curatenie in randul hotilor care cautaxsa insele si sa batjocoreasca omul de buna credinta,un roman adevarat care a realizat in putin timp ce nu au rezolvat altii in 20 de ani.Un exemplu de om .Daca toti oamenii din institutiile cheie ale statului ar fi ca dansul am putea fii mandri ca ne numim romani si am aduce civilizatia si bunul simt acasa .
18
11
Colectiv nu se va repeta!intelegeti!acolo a fost doar prostia celor din trupa gtg sa iasa in evidenta.Uitati-va pe net ca trupa cu toata matzelaria de scule era disperata sa faca niste clipuri moca la livein the cel.Nu mai stiau cum sa atraga atentia
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614