REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Horia Constantinescu: 'Decebal FĂGĂDĂU, un ZERO BARAT cu JENANTĂ atitudine' VIDEO

Horia Constantinescu: 'Decebal FĂGĂDĂU, un ZERO BARAT cu JENANTĂ atitudine' VIDEO

Replica API 23 octombrie 2020 | 00:00 2619

Există viață și după alegerile locale pentru Horia Constantinescu, revenit pe funcție la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, și care este decis să continue proiectul E-Trezirea în beneficiul constănțenilor. Acesta a comentat, într-un interviu acordat cotidianului Replica, rezultatul alegerilor locale din 27 septembrie, care sunt noile provocări pe care dorește să le pună în practică în viitorul apropiat. De asemenea, Horia Constantinescu a explicat și care a fost motivul pentru care a renunțat la adeziunea cu PPU-SL.

"Demisia lui Decebal Făgădău este târzie. Jenantă atitudine"

Fost candidat la Primăria Constanța din partea PPU-SL, Horia Constantinescu, ocupantul locului patru la alegerile locale din Constanța, a precizat că a renunțat la adeziunea cu PPU-SL pentru că nu a putut susține lista de consilieri, obiectiv asumat înaintea alegerilor. Acesta a vorbit și despre știrea momentului în presa locală, demisia lui Decebal Făgădău din Partidul Social Democrat, pe care o consideră târzie.

„Demisia lui Decebal Făgădău este târzie. Decebal Făgădău, alături de alți colegi de partid, sunt cei care au dus în derizoriu atât formațiunea politică, cât și organizația județeană. Propuneam, când eram la PSD, în primăvara lui 2019, să găsim un om reprezentativ pe care să-l susținem pentru fotoliul de primar. Au ales varianta pe care o știți, așa că demisia lui este târzie. Nu trebuia să aștepte dosarul pentru acest gest și să se agațe de scaunul de parlamentar, jenantă atitudine. Locul patru era ocupat de mine, așa că mai jos de locul trei nu a avut cum să cadă. Sunt unul dintre învinșii acestor alegeri, este un rezultat mai bun ca al altora și îmi arată că mai am mult de muncit pentru a convinge acest oraș și pentru a dovedi că eu sunt același.”, a declarat Horia Constantinescu.

Autorizațiile de construcție, niște obligații pentru oamenii de casă ai lui Făgădău

În ciuda votului primit, Decebal Făgădău a continuat să semneze autorizații de construcție pe bandă rulantă, peste 30, în mai puțin de o lună. Asta deși ar fi trebuit să lase aceste aspecte în grija primarului ales, Vergil Chițac. Această practică s-ar datora unor obligații care trebuiau plătite, această grabă fiind considerată de-a dreptul suspectă.

„Eu cred și am dreptul să-mi imaginez că trebuiau plătite niște obligații, pentru că nu era imperios necesar să mai avem câteva construcții. Graba aceasta este suspectă și, dacă ne uităm cine sunt beneficiarii acestora ne dăm seama că vorbim de oamenii de casă ai lui Decebal Făgădău și echipei sale. Cumva există niște semne de întrebare, dar este caracteristic pentru ipocrizia cu care a condus această primărie. Pentru unii mumă, pentru alții ciumă și pentru oraș, nimic. Dacă nu înțelegi că făcând astfel de lucruri poți fi condamnat, evaluat de societatea în care trăiești drept un om nepotrivit, își va asuma o bușeală destul de mare. PSD nu i-a oferit decât un scăunel de candidat, cu voci de la centru care au spus că nu este în regulă. El a pierdut scaunul pentru care a fost cunoscut, drept viceprimarul lui Mazăre și Făgădău ajuns primar accidental pe valul de simpatie pentru Mazăre. El nu a dovedit în viața lui nimic, dacă îmi spuneți un proiect început și dus până la capăt de Decebal Făgădău sunt gata să mănânc hârtiile care au stat în spatele proiectului. Decebal Făgădău va sta în fața oglinzii și se va întreba cine este. El este un zero barat, în sensul funcțiilor, nu într-un sens jignitor. Mi-ar plăcea să văd un reality show, ce face Făgădău de când e zero barat.”, a mai explicat Horia Constantinescu.

Proiectul E-Trezirea va exista în continuare

Proiectul E-Trezirea nu va fi vreodată un partid politic, însă Horia Constantinescu a analizat această variantă, dar în final nu a dorit oferirea unei conotații politice acestui proiect. Acesta își dorește să ca proiectele să primeze și nu vizibilitatea politică, considerând că haina politică trebuie pusă în cui, pentru că urmează patru ani lungi care trebuie umpluți cu lucruri bune.

„Proiectul E-Trezirea va exista în continuare. A fost o perioadă de silenzio stampa pentru că ne-am mutat sediul pe Ștefan cel Mare, a trebuit să mutăm și linia care va fi instalată în curând, Telefonul Bunicului. Am transmis un mesaj, o propunere tuturor celor care am candidat și nu am ajuns nici primari, nici consilieri, pentru că împreună reprezentăm o sumă importantă pentru electoratul constănțean și avem obligația de a găsi o formulă pentru ca proiectele să fie susținute și implementate. Până acum, doi dintre cei cu care am fost în luptă și-au arătat disponibilitatea și acordul pentru o astfel de întâlnire. Vom putea arăta cât de onești am fost în raport cu ceea ce am promis și am convingerea că mulți dintre noi chiar ne dorim să schimbăm lucrurile în bine și să punem niște proiecte în operă în favoarea constănțenilor. În timp ce vorbim, parte a echipei E-Trezirea se află la Palatul Copiilor, cu reprezentanți ai unor unități de învățământ, la zona de sere, pentru că ne dorim ca acel proiect să fie așezat în mâna micuților.”, a mai adăugat Horia Constantinescu.

Între timp, Horia Constantinescu a luat legătura și cu cel care a început construcția acestui parc, profesorul Mareș Toma, care are 86 de ani și a început în 1986 construcția parcului și Palatului Copiilor pe o groapă de gunoi, din donații. El spune că vrea să realizeze un film al acestui parc. Cum i-a răspuns Horia Constantinescu unui constănțean care i-a transmis că toți cei de la Protecția Consumatorului Constanța sunt niște șpăgari, puteți afla urmărind restul interviului, precum și dacă se va reînscrie în viitor în Partidul Social Democrat.

Sorin HULUBEI

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102