REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Horia Constantinescu declară RĂZBOI comercianților care consideră litoralul un ‘El Dorado al alimentației publice’

Horia Constantinescu declară RĂZBOI comercianților care consideră litoralul un ‘El Dorado al alimentației publice’

Replica API 23 aprilie 2018 | 00:00 219

Încep festivalurile de la malul mării! Este clar că vom avea parte de un maraton de evenimente cultural-artistice. Ce a crescut în ultimii ani în România este „cultura” mâncării în stradă – street food. Conceptul internațional a fost ușor asimilat de români, iar de anul trecut, la Constanța, sunt organizate periodic aceste evenimente stradale, care îmbină muzica cu mâncarea de tip fast food de calitate, produse realizate de bucătari iscusiți, pe care le găsim în afară, la orice colț.

Totuși, normele sanitar-veterinare și de protecție a consumatorului trebuie respectate. Și nu doar la acest tip de evenimente, ci la toate. Comisarul-șef adjunct de la Comisariatul Județtean pentru Protecția Consumatorului Constanța, Horia Constantinescu, a vorbit despre cum ar trebui să se pregătească organizatorul pentru festivalurile de genul pentru a nu fi sancționat în urma unui eventual control.

Este bine de știut că trebuie igienă brici de la primul minut al evenimentului până la final, pentru ca turistul sau constănțeanul care participă la un eveniment să aibă parte de distracție fără să ajungă la spital din cauza unor probleme de sănătate sau condițiile să fie sub decența umană.

„Să vorbim de fermitate. Vom face, fără discuții, controale. Noi le recomandăm tuturor organizatorilor de astfel de festivaluri să ne calce pragul pentru că suntem deschiși înaintea organizării acestora, să stăm de vorbă, să îi consiliem, să ne consultăm și să găsim formula cea mai bună. Nu cred, de asemenea, că organizarea de festivaluri precum cel cu scoicile – anul trecut, igienizarea acestuia și spălarea acestuia însemna niște cratițe pe jos.

Anul acesta, cred că organizatorul, oricare ar fi el, împreună cu titularul acestui festival, pot să găsească o formulă în care să închirieze două containere, în care fiecare dintre comercianți, în funcție de un orar, să poată să igienizeze în condiții salubre produsele pe care urmează să le vândă, să le împacheteze acolo sau să lucreze cu materii prime gata procesate.

Adică nu mai venim cu scoica din mare, o spălăm la lighean și o punem la fiert. Noi trebuie să fim alături de aceștia, să îi consiliem pe consumatori căci au drepturi și să îi învățăm să ceară să fie respectați. Piața Ovidiu trebuie să suporte de la ulei de prăjit, scoică, hamburgeri și maioneză. Mă voi bucura ca în acțiunea controlului să găsim niște comercianți aliniați!”, a spus șeful de la Protecția Consumatorului Constanța.

Unii respectă, alții nu. Așa s-au învățat anumiți oameni să se joace cu legea, însă Horia Constantinescu promite că nu va sta cu mâinile în sân în această vară. Este sătul să vadă Constanța și litoralul său ca pe un „El Dorado” al alimentației publice, drept urmare, dacă vor fi prinși că vor călca strâmb, CJPC Constanța va aplica sancțiunile care se cuvin.

„Mă refer că sunt unii care cred că pot păcăli legea. Dacă în stânga avem un container, o mașină autorizată sanitar-veterinar, cu un flux tehnologic aprobat, cu materii prime gata procesate, de ce să tolerăm în dreapta acestuia pe unul care încă o forțează? Nu trebuie! Pe ăla trebuie să îl legăm de mașină, împreună cu primăria, să îl ducem să vândă la el în curte, ca o cinzeacă. Nu trebuie să lăsăm prezenți pe piață pe cei care își încearcă norocul, nu suntem un El Dorado al alimentației publice, suntem o zonă de litoral cu potențial enorm și trebuie să o ducem acolo unde era pe vremuri”, a adăugat Horia Constantinescu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce ba Horia ti s-au subtiat conturile din Panama si ai ajuns sa traiesti din umilul salariu de OPC-ist? Te-a trimis tatuca Nastase sa-ti faci campanie electorala de justitiar? nu ai nimic in comun cu legea, pari un Macho pentru cine nu te cunoaste ce jeg uman esti
0
0
Machidonii de pe litoral care s-au imbogatit pe spatele oamenilor de buna credinta...FERTI-VA!!!...vine HORIA!!!...sa ii stearga de pe litoral pe mulgatorii de capre care au acaparat litoralul !!
3
4
Da o felatie nu vrea el?!
2
1
Sa ne inchida pe toti!! Ca de, nu stam la stat cu mana intinsa, vatafi ! La kkt cu ....
3
0
uite cum unul care toata viata a ocolit legea ne invata acum mersul in picioare.sa traiasca tovarasul horia constantinescu. slava partidului comunist pesedist pentru fericirea si bunastarea poporului roman.URAAAA URAAAAAA
7
0
Are dreptate 07:48. Sa fie interzisa vanzarea bauturilor alcoolice in magazinele din cartiere.Au devenit focar de infectie si prilej de scandaluri si batai.Toate zidurile blocurilor de langa magazine de cartier put a urina,la ora cand sunt meciuri se aud urlete si in multe cazuri mascareli care se termina si cu batai.Patronul nelocuind in cartier pleaca acasa linistit.Nu-i pasa ca peretii de bloc de la parter sunt pishati si locatarii suporta mirosuri de grajd.Politia sa ia masuri si sa schimbe legea.
5
2
Iar a venit puiul de comunist si sageata rosie sa ne invete pe noi astia don. opaci.Devine ridicol nea Miron.El.declara razboi..el care acum 10 ani statea si pazea cu interlopii scaunul cald al.gay ului de nastase. De ce nu stai dobitocule n banca ta ca ne faci sa te stergem din memoria colectiva a unor spalati pe creier...
10
0
fff ok trebuiesc si penetrati anal un pic.posibil sa le vina mintea.
6
1
Cat costa o reclama gen sabrosso ? Ca vreau si eubsa comand un articol , sanchi, cu deschiderea sezonului estival . Astept o oferta.
11
0
Ce ne facem cand o unitate este autorizata,, magazin alimentar '',comert cu amanuntul... in care se vand bauturi alcoolice desfacute pentru a fi servite in fata magazinului,portii ,curtii patronului ,iar consumatorii sunt nevoiti sa -si faca nevoile pe domeniul public,gardurile vecinilor ,ghivecele cu flori ale vecinilor?Si asta se intampla de ani de zile ,patronii sfidand legea si vecinii pentru doi lei castigati in plus.Asta se intampla la I.I.Piciu Ioana din com.Costinesti.str.Tineretului.nr.106.jud.C-ta.Poate se va sesiza organele competente sa rezolvam aceasta situatie neplacuta ochiului.
5
0
Pe ei Horia Sa nu scape nici unul!
4
6
Si cand si pe la mine pe la terase ? De cand a intrat tatutu Constantinescu la parnaie am inceput sa fac pizza numai cu produse expirate
8
1
Numai in romania se poate face campanie electorala cocotat din varful de director de institutie publica! Horia ni s-a aceit de tine. Putem sa ne facem si noi atributiile de servici la opc fara sa aparam non stop in presa ?!
10
3
BRRRRRR!Se furnica ,,chielea,, pe comerciantii cu tonete care put de cum le sunt deschise obloanele cand aud ca horia controleaza.Asta CU ,,CUltura" mancarii pe strada a generat mizeria de pe strazi.Cum arata o strada in urma unui concert sau festival? Dar si strazile din apropiere sunt murdarite de covorul de ambalaje aruncate si mancaruri pe jos.E adevarat ca multi nu sunt in stare sa manance frumos in restaurante si recurg la varianta ,,tiganeasca,,cu halitul pe strada din mers sau in cur pe bordura,plescaind.Ca autoprotectie evitati plimbarea in zonele cu festivaluri.Acolo sunt maimutele
8
2
anul trecut dupa festivalul scoicilor era plin de ulei peste tot. nu este normal.
9
1
F bine horia pe ei
11
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218