rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

De Ziua Mondialã a Drepturilor Consumatorilor

Horia Constantinescu, despre litoral: "Comerţul la dugheană ne aseamănă cu Pakistanul". VIDEO

Consumatorii ar trebui să fie primii interesaţi în respectarea drepturilor lor. Această idee a fost subliniată de Horia Constantinescu, şeful OJPC Constanţa, ín cadrul unei conferinţe de presă organizate, vineri, 15 martie a.c. cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor. Cu aceeaşi ocazie, Horia Constantinescu a punctat necesitatea "curăţării" litoralului românesc, astfel încât să scape de "manelizare" şi "dughenizarea" care nu au drept efect decât atragerea unor turişti care „nu vor duce litoralul românesc în contextul european”.

„Comerţul la dugheană ne asemuieşte cu Pakistanul", a afirmat Horia Constantinescu, adăugând că şi porumbul fiert, la lighean, dar şi hotelurile care-şi întâmpină turiştii cu cearşafuri pătate, doar pentru că sunt pe inventar de zeci de ani reprezintă o pată neagră pentru imaginea turismului pe litoral.

„Litoralul românesc este unul dintre cele mai importante puncte de atracție de la nivel național, foarte mare parte dintre consumatorii români ajung pe teritoriul dobrogean unde se așteaptă să fie primiți ca acasă. Cel mai important lucru care duce la problemele care există este lipsa de comunicare dintre toți factorii decidenți, autoritățile locale, operatorii din turism. Nu am reușit să găsim formula în care, așezându-ne toți la o masă, să stabilim înainte de începerea sezonului care este direcția.

Nu am reușit să acceptăm ideea că un comerț în dugheană ne asemuiește cu Pakistanul și nu cu o stațiune europeană. Nu am reușit să ne asumăm faptul că arealul fiecărui operator economic trebuie tratat așa cum trebuie tratată curtea de acasă. Să înțelegem că respectul pe care îl dăm fiecărui consumator este o formă care se răsfrânge asupra tuturor; să înțelegem că porumb fiert în lichean nu ne aduce o perspectivă de integrare a turismului românesc în cea internațională. Porumbul fiert este bun, dar trebuie să respecte niște uzanțe, niște proceduri astfel încât să nu devină o poveste care să sperie turistul și să îmbolnăvească consumatorul; să înțelegem că cearșafurile murdare aflate pe inventar de 40 de ani nu pot face altceva decât să arate că parte din operatorii din turism au rămas în anii 80; să înțelegem că turiștii străini care calcă pragurile acestor hoteluri, jalnice unele dintre ele și foarte frumoase, altele, vorbesc despre litoralul românesc în întregimea lor și nu îl identifică doar cu un operator economic. Ei spun: „a fost frumos la mare”, „nu a fost frumos la mare”, „m-am îmbolnăvit la mare”, nu „m-am îmbolnăvit la GIGI SRL, care avea mâncare stricată”, a subliniat, în discursul său, comisarul adjunct Horia Constantinescu.

La eveniment a fost prezentă și Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Un alt aspect punctat – ba chiar subliniat, am putea spune! – de șeful OJPC Constanța, Horia Constantinescu, a vizat alimentația și neregulile depistate în informarea corectă a consumatorilor cu privire la conservanții, îndulcitorii sau alte ingrediente de acest gen, ce se regăsesc în produse. „În acest context, aș aprecia ca Autoritatea Națională de Protecția Consumatorilor să fie inițiatoarea unui proiect european care să prevadă ca, așa cum pe pachetele de țigări sunt precizate consecințele fumatului, să fie și obligativitatea fiecărui utilizator de conservanți, de înlocuitori, de arome, de produse noi apărute pe piață care nu protejează decât interesele economice ale operatorului economic, nicidecum ale consumatorului, să le afișeze la loc vizibil, să nu fie o marcă mică pe eticheta produselor. A dulciurilor pentru copii, de exemplu, că un anumit E are consecințe nefaste asupra atenției, sănătății, modului prin care unui copil i se asigură o creștere armonioasă”, a afirmat șeful Protecției Consumatorilor Constanța.

De altfel, a arătat acesta, inclusiv faptul că în ultimii ani se constată o creștere considerabilă a cazurilor de cancer la nivelul aparatului digestiv trebuie să dea de gândit.

„Ar trebui să ne determine să ne punem întrebarea: Ce s-a schimbat în alimentația noastră în ultimii ani în așa fel încât am ajuns să îngroșăm statisticile celor care se îmbolnăvesc?”, a afirmat Horia Constantinescu.

Numai dacă ne îndreptăm atenția spre legumele și frunctele din galantarele supermarketurilor, vedem niște produse aspectuoase, cerate, doar oare cât sunt de sănătoase.

„În această clasificare aș începe cu legumele și fructele, care în zilele noastre devin din ce în ce mai arătoase, aparent mai comestibile, mai pline de vitamine, când de fapt trebuie să conștientizăm că stropirea acestora în mod excesiv cu pesticide, cu ceara care protejează ceara fructelor are o consecință nefastă asupra sănătății. Recomandam în urmă cu ceva timp consumul mai mare de fructe, dar astăzi constituie un pericol. Toate aceste substanțe protejează veniturile importatorilor și exportatorilor de frunte și legume, pentru că un măr bătut cu urme a prezenței dăunătorilor – până astăzi nimeni nu a murit pentru a mâncat un măr în care a fost un măr – și atunci adresez întrebarea retorică: Dacă stropirea cu ceară a merelor îl protejează de acțiunea dăunătorilor, a ciupercilor, a intemperiilor, cum putem să ne imaginăm că dacă ceara nu a fost spălată de ploaie, o să dispară când spălăm mărul la robinet?”, a atras atenția Horia Constantinescu.

F.B.

sâmbătă, 16 martie 20192116
Comentarii

319porumbelul(18 mar 11:16)
sa-mi sugi pana
4055porumbelul(16 mar 18:59)
m-ai cautat tu la coaie sa vezi daca-s securist?pe ce criteriu face el securist dupa bunul plac, ghilimelele ........... si magarul a murit si tu l-ai inlocuit..............
6166e clar ca(16 mar 15:32)
porumbelul ala e securistul. cum poola mea a scris cu ghilimele, cand noi, ceilalti, nu putem scrie cu diacritice in comentarii...?
020nae(16 mar 15:22)
este oare candidatul etern,ce mai viseaza monsieur catanii di moldova,oare euredereglat,bani multi somn deasemeni,munca fp
60210zbor lin(16 mar 15:21)
porumbelule. stii si tu ca cine zice ala este, ca magarul din poveste !!!
20861porumbelul(16 mar 15:19)
eu zic sa te lasi de "meserie" ca nu se mai sperie nimeni de tine, hai PA, securist ordinar
66208pt gugustiucul care se crede p(16 mar 15:12)
pisa-te, ca vine trenul...
21567porumbelul(16 mar 15:10)
vezi-ti de cautat prin oale de noapte si lasa-te de prostii
67222moarte tie porumbelule(16 mar 15:02)
eu zic SA ITI VEZI TU DE TREABA!!!
21477porumbelul(16 mar 15:01)
eu zis sa stai cuminte, sa-ti vezi de treaba
79220moarte tie porumbelule(16 mar 14:58)
la puscarie cu tine, vierme zdrentos!!!
23198porumbelul(16 mar 14:50)
stiu si ca intimidarile pot face obiectul unui dosar penal, intimidarea are incadrare penala, vierme securist
142305Pt 15 mar 13:28(16 mar 14:20)
Zdreanto, din spatele tastaturii esti tare in gura!!! De ce nu ii spui asta in fata??? De ce nu ii spui porumbelului, ala care zici tu ca il suna, tot in fata??? Stii ca amenintarile voalate , astea cu asteptatul pot face obiectul unui dosar penal?!?
114Casian(16 mar 14:16)
papagalul asta anul trecut a fost chemat la Politie pt ca si-a lasat copilul fara centura de siguranta intr-o masina in mers, copil lasat sa danseze pe manele, papagal de bukale, un manelist bucurekakashtean precum bobul de mazare
110foca(16 mar 13:13)
Corina Martin foca turismului romanesc, o tot lasa barbatii, nici ea nu mai stie la al catelea s-a dat, da-te fa si la Constantinescu asta, va vad bine impreuna, asta nu o sa te mai lase, asculta la mine ca te invat de bine
07Leon(16 mar 12:26)
Cine l-o fi pacalit pe figura asta Trista ca poate spune ceva de minim interes intr-o adunare publica? Du-te nea Horinca si pune mana pe carte si lasa mascarada si inchipuirile. Macar controalele alea invata sa le faci dupa carte, ca e doar impresia artistica de la scoala expirata a lu Popescu Piedone de capul tau.
09Horia un spagar(16 mar 12:14)
Cand ai luat Horia spaga 10.000Euro de la cei de La Canapele din Vama sa nu ajunga in presa la ce jeg era acolo nu spui ? Noi eram aranjati la Noni pe terasa si am vazut tot !
19CheraCalitza(16 mar 12:08)
in buricul orasului New York, in Manhattan exista ceea ce se cheama food truck, asta inseamna ca aia sunt pakistanezi?in plin centrul New York-ului se cumpara de la tarabagii dintr-astia cu food truck, tarabe exista si-n plin centrul Parisului si in multe alte metropole cu pretenii, si te-ai gasit tu sa faci din Constanta ce n-a vazut Parisul, hai sictir ca mirosi a prostie.Comertul in aer liber nu are sa dispara niciodata
05Este cu capu constantinescu(16 mar 11:04)
Sunt state cu mult mai dezvoltate decat noi si se desfasoara comert la dugheana cum ii place sa spuna acest mare constantinescu . Farmecul comertului stradal nu il poate oferi comertul in carciuma . Lasa mare serif sa traiasca si amaratu nu doar inbuibati .
111a luat bataie(16 mar 10:42)
cautati pe GOAGLE --vorba lu' Paranghelie-- sa vedeti mai multe despre acest razboinic al luminii, anul trecut intr-un control la o terasa din Neptun si-a pierdut un dinte intr-o altercatie cu patronul de acolo care l-a strangulat mai sa-l omoare, a iesit cu bataie mare,si-a luat-o big time, eu daca puneam mana pe al cred ca acum avea o cruce la cap.Uitati-va si voi cine a ajuns sa va dea lectii, un nespalat, pakistanezii sunt domni pe langa tine ma imputitule, mai da-te-n pizda ma-ti ca-n parfum nu te dai
19tarabagiul asta vorbeste(16 mar 10:28)
cand va mai vine-n control nu-l mai lasati sa filmeze cu telefonul lui de figurant,fara permisiunea proprietarului nimeni nu are dreptul sa foloseasca o camera de luat vederi,exista dreptul la proprietate,exercitati-l,nu va mai lasati intimidati de prost,acest NIMENI are dreptul sa controleze dar nu sa si faca circ.Limbricul asta vinde filmaciunile astea la teveuri si asa-si face bani,si face pe nepatatu'.El sa se spele la gura si dupa aia sa caute pe altii de mizerie.I-a promis Adrian Nastase ca-l face primar in CTA,dupa modelul Piedone,mai intai ii face imagine cu OPC si apoi il inscauneaza
018cineva(16 mar 10:19)
uite cine vorbea, cel care si-a cumparat dregatoria de la Bombonel cu banii din porumbul fiert, s-a gasit el sa faca pe Zoro, un partzar care si-a luat si bataie si scuipat la o terasa in Neptun.O sa poata evolua comerciantii romani daca voi veniti si le luati prin amenzi abuzive tot profitul motivand fel si fel de motive?aratand mare grija pt consumator,grija mascata,caci tot ce va preocupa este cum sa va capatuiti, fara un profit substantial nu se poate dezvolta nici un comerciant,voi amendati ca sa puteti fi tinuti pe loc ca si voi dati mai departe ce jefuiti de la comercianti
012Nene(16 mar 10:17)
Dar maghernitele alea HCoanda cu ce ne aseamana?cu o tabara de refugiati in mijloc?fara camere prin tot orasul,tiganul lasat sa se lafaie cu gratuitati pe ratc,case gratuite;ii supraimpoziteaza pe romani,le mareste ggcal,ca sa stea tiganul linistit,sa ne fure,vandalizeze masini,sa vanda tigari nestingheriti in piete,sub ochii politiei. Orasul e infect,plin de tiganimea adusa de peste tot ptr ca se dau case gratis.Inainte isi permoteau sa stea cu chirie,jegul asta de Fagabou a invatat ceva de la Mazare,o sa te ajinga si pe tine in curand din urma,gaze nu ne lasa sa ne tragem.Muta HC langa Palas
15Oprea(16 mar 09:26)
Ai mutat dughenele si porumbul fiert de pe faleza pe plaja acolo unde administreaza maica-ta .Nu-ti ajungeau dughenele care ocupa nisipul marii negre ,mai ocupi cu baldachine si sezlonguri tot ca sa produci bani la negru ca doar se stie ca tu esti in spatele acestor afaceri murdare numite comert civilizat.
37Opc(16 mar 07:23)
Limbricul asta este produsul exponential al mafiei. El vorbeste de turism si de comert asemanator pakistanului. Pai ba lesinatule la tine pe plaja in costinesti nu vindeai porumb fiert si gogosi, ba da. Marele expert in turism. O sluga proasta a lui adrian nastase. Iar de corina martin ce sa mai vorbim.... stie toata cta cine e si ce hram poarta...
14Vino(16 mar 06:39)
La mangalia in obor sa vezi cum vinde bozolan micii si nu are voie ca e ggabor
214bombonel nastase(15 mar 15:19)
Si tu ai avut dugheana in Costinesti. Acum esti smecher ai pensiune la Azuga
115.....(15 mar 14:34)
Bine horica,inventeaza tu comertul la muzeu ca sa nu mai existe comertul la dugheana. Si individa din foto e cam... pakistaneza dar te uiti la ea cu...bale
028Nasul(15 mar 13:33)
Cand era Nastase la putere se respecta statul de drept!Sa moara Tamara daca va mint
310146Kiko(15 mar 13:28)
Gheba de la dsv, adj, e un sclav ce face in pampersi cand il suna porumbelul, dar haleste carnati moka de la turcii din medgidoaia, iar cine ii deranjeaza e amenintat ca e dat afara. Piticule nu uita esti facut pe fax si plec pe powla, nu ai concurs dat, noi nu ne grabim, te asteptam. Ps te pupam dulce pe uscat
mai mult...Replica
22 iul 00:00ReplicaLUXUL de a fi student: de la cazare, la taxa de studii

Ce se întâmplă cu cei care vin în orașul Constanța pentru studii? Unde se pot caza? Cu ce cheie își pot...33

22 iul 00:00Replica`De câți morți e nevoie pentru un sens giratoriu?`. VIDEO: Cum s-a petrecut accidentul de la intrare în Lumina!122
22 iul 00:00ReplicaPERCHEZIȚII la contrabandiștii care aduc bijuterii din aur, parfumuri și țigări din Turcia!46
22 iul 23:43ReplicaStudiul de fezabilitate pentru racordarea comunei Tuzla la gaze, finalizat. Iată variantele propuse!

Studiul de fezabilitate privind înfiițarea distribuției de gaze naturale în comuna Tuzla a fost finalizat, a...1016

22 iul 00:16ReplicaTURIST DROGAT LA VOLAN, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI ÎN STAȚIUNEA MAMAIA1673
20 iul 10:37ReplicaUn chinez de 30 de ani a MURIT la Mangalia!3465
20 iul 21:45ReplicaSimona Halep, primită ca o adevărată campioană la Constanţa!

Simona Halep a sosit acasă, la Constanţa, unde a fost primită ca o adevărată campioană! Simona a prezentat trofeul...2896

20 iul 12:27ReplicaEroul zilei: un agent de poliție l-a găsit pe bărbatul care dispăruse împreună cu fiica minoră a concubinei6830
20 iul 00:00ReplicaINCREDIBIL! Demolarea garajelor din Mangalia, SUSPENDATĂ de instanţă3129
20 iul 00:00ReplicaDETALII DIN DOSARUL CARNAGIULUI DE LA OVIDIU: CU CE VITEZĂ RULA VEHICULUL

...7080

20 iul 01:05ReplicaSE PUNE LACĂTUL PE CINEMA CITYPLEX din Tomis Mall?4282
20 iul 23:15ReplicaMarilena Dragnea renunţă la şefia Mamaia SA, după un SCANDAL MONSTRU la partid3409
Vremea
21.1°19.8° - 21.1° duminică, 21 iulie 2019
câțiva noriUmiditate: 57%
Vânt: 3.03 m/s din SSE
Presiune: 1017.18 milibari

Loto
6/4912728353740
5/4011829363940
joker92629364011
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 iul 00:00SportDarren Cahill, impresionat de felul în care a fost primită Simona Halep la Constanța: „Își iubește țara”

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a urmărit festivitatea de la Constanța în care campioana noastră...33

22 iul 00:00SportGabi Tamaș, de negăsit! S-a întors în țară și a fugit de la echipă: a petrecut în club și a lipsit de la antrenament, clubul anunță poliția

Gabriel Tamaș (35 de ani), fundașul lui Hapoel Haifa, e de negăsit de mai bine de 12 ore în România, după ce a...30

22 iul 00:00SportLiga I: Poli Iaşi - Astra Giurgiu 1-0

Politehnica Iaşi a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci...34

22 iul 00:00SportAlina Cheru şi Alina Zaharia, campioane europene la CE de Judo Kata din Spania

Sportivele române Alina Cheru şi Alina Zaharia au cucerit medalia de aur în proba Ju No Kata din cadrul Campionatelor...29

Local
22 iul 00:00LocalCe trebuie să ştiţi despre transcrierea certificatelor de stare civilă emise de autorităţile străine

Aţi revenit în ţară şi aţi obţinut peste hotare acte de stare civilă întocmite de autorităţile străine?...47

20 iul 01:34LocalDoi șoferi trași pe dreapta de către polițiștii rutieri: unul era sub influența alcoolului, altul fără permis!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 18 iulie a.c., în jurul orei 17.00, au depistat un...552

20 iul 01:35LocalPrins de polițiști la scurt timp de la comiterea unui furt în Cernavodă

Polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă, la data de 18 iulie a.c., au observat un bărbat care alerga pe o...948

20 iul 01:33LocalAnchetă în cazul unui tâlhar aflat în arest: i s-a mai probat o faptă

În urma cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de tâlhărie, polițiști din cadrul Biroului...506

20 iul 01:20LocalDoi agenți de la penitenciarul Tulcea, 'vizitați' de DIICOT: introduceau telefoane și etnobotanice

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție...1458

20 iul 01:33LocalIPJ Tulcea a primit un aparat care depistează prezența substanțelor interzise

Serviciul Rutier Tulcea a fost dotat cu un aparat care depistează prezența substanțelor interzise, în corpul...825

20 iul 01:40LocalNuclearelectrica sprijină BookLand, pentru dezvoltarea tinerilor

În România numărul elevilor a scăzut cu peste 30% de la Revoluție încoace, 50,000 copii renunțând anual la...390

20 iul 01:24LocalAplicația de prim ajutor a salvamarilor, LANSATĂ la Constanța: informații despre pericole și statistici!

Plaja Zoom Beach a găzduit vineri, 19 iulie a.c., începând cu ora 11:00, lansarea oficială a Sea Status, prima...1175

20 iul 01:31LocalBunuri contrafăcute confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în luna iunie, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul...410

20 iul 01:27LocalALERTĂ la Constanța: un bărbat a DISPĂRUT cu copilul concubinei!

Un bărbat din Constanța a dispărut la data de 15 iulie împreună cu un copil minor (al concubinei). Anunțul a fost...2261

Politică
22 iul 00:16PoliticăAndrei Stoican - candidatul Partidului ADER pentru alegerile prezidenţiale

Andrei Stoican va candida la alegerile prezidenţiale din partea Partidului "Ader la Democraţie, Educaţie şi...210

20 iul 00:00PoliticăOlguţa Vasilescu, realeasă preşedinte al PSD Craiova

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, a fost realeasă, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PSD Craiova...193

20 iul 01:38PoliticăViorica Dăncilă: „Gabriela Firea nu şi-a anunţat dorinţa de a candida“

Viorica Dăncilă vrea să candideze pentru funcția supremă în stat și să schimbe Palatele: să plece de la...384

20 iul 01:39PoliticăKlaus Iohannis anunță că Emmanuel Macron i-a spus că o susține pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European și că Franța își retrage candidatul

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele...386

20 iul 01:39PoliticăPMP îşi va anunţa candidatul la prezidenţiale până pe 10 august

PMP îşi va desemna candidatul la alegerile prezidenţiale până pe 10 august, a anunţat, vineri, preşedintele...349

20 iul 01:38PoliticăCCR: Problemele constatate nu sunt de natură să determine consecinţe asupra validării/confirmării referendumului

Curtea Constituţională a României arată, în motivarea hotărârii prin care a validat rezultatul referendumului...376

20 iul 01:37PoliticăPintea: Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent...537

20 iul 01:36PoliticăDan Barna a fost desemnat candidatul comun la prezidențiale al Alianței 2020 USR PLUS. Dacian Cioloș va fi candidatul la funcția de prim-ministru

Președintele USR, Dan Barna, a fost desemnat vineri candidatul comun al Alianței 2020 la alegerile prezidențiale din...368

20 iul 01:28PoliticăSchimbări în conducerea ALDE Constanţa, după analiza rezultatului de la alegerile europarlamentare

În urma analizei efectuate de către Biroul Politic Central al ALDE în baza rezultatelor obţinute la alegerile...1103

20 iul 01:34PoliticăTobogane readuse la viaţă şi desene educative pe asfalt, în parcul din Poarta 6

Parcul din Poarta 6 a fost scena pe care zeci de copii de toate vârstele au ținut să-și etaleze talentul în...491

Monden
22 iul 17:57MondenBianca Drăgușanu, la distracție în club cu Alex Bodi

Bianca Drăgușanu a fugit la mare în weekend, în compania iubitului ei, Alex Bodi. Vedeta și actualul ei iubit s-au...29

22 iul 00:00MondenCornelia Catanga a fost externată. Monica Pop a dat detalii despre starea artistei

Medicul oftalmolog Monica Pop a anunțat, în urmă cu două zile, că a vizitat-o pe Cornelia Catanga la spital și că...26

22 iul 17:45MondenTrupele fenomen ale anilor ‘90 s-au reunit pe aceeaşi scenă

Săptămâna care se încheie a fost una de foc pentru cele mai îndrăgite trupe ale anilor ‘90. Toate s-au reunit,...27

22 iul 17:38MondenCristina Spătar, despre divorțul de fostul soț: „Nu am primit niciun leu de la el“

Cristina Spătar trăiește de ceva vreme o frumoasă poveste de dragoste alături de bărbatul care îi face zilele...30

22 iul 00:00MondenPrimele poze cu Adelina Pestriţu în rochie de mireasă. Toate ţinutele de la nuntă au fost de covorul roşu

A venit ziua cea mare pentru Adelina Pestriţu (32 de ani), acel moment mult aşteptat în care a îmbrăcat rochia de...26

22 iul 00:00MondenCe fată frumoasă are Johnny Depp! Seamănă leit cu Vanessa Paradis în tinereţe

La vârsta de numai 20 de ani, Lily-Rose Depp, fiica Vanessei Paradis (46 de ani) şi a actorului Johnny Depp (56 de...26

22 iul 00:00MondenNoul album al lui Beyonce, „o declaraţie de dragoste pentru Africa“

"O declaraţie de dragoste pentru Africa" cu mai mulţi artişti de pe continent, dar şi cu vedete americane precum...24

22 iul 00:00MondenPrinţul George al Marii Britanii împlineşte 6 ani

Anul trecut, fiul cel mare al ducilor de Cambridge a apărut la balconul Palatului Buckingham şi a făcut o plimbare...26

22 iul 00:00MondenTrump este gata să garanteze personal pentru rapperul american ASAP Rocky, deţinut în Suedia

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat sâmbătă că este gata să garanteze personal pentru rapperul american...24

22 iul 00:00MondenNatalie Portman se întoarce la franciza "Thor" în rolul unei versiuni feminine a super-eroului

Natalie Portman se va întoarce la franciza "Thor" în rolul unei versiuni feminine a super-eroului principal,...24

Mapamond
22 iul 00:00MapamondProblema migranţilor: ''Ajunge'' cu alegerile făcute doar la Paris şi Berlin, afirmă Matteo Salvini

Franţa şi Germania nu pot decide singure politicile privind migraţia, ignorând solicitările ţărilor cele mai...24

22 iul 00:00MapamondComemorarea atentatului eşuat împotriva lui Hitler: "Sunt momente în care nesupunerea poate fi o datorie"

Germania a salutat, sâmbătă, eroismul autorilor atentatului eşuat împotriva lui Hitler, acum 75 de ani, şi al...29

22 iul 00:00MapamondMarea Britanie: Mii de manifestanţi anti-Brexit pe străzile Londrei

Opozanţi ai Brexitului au manifestat sâmbătă la Londra desfăşurând în aer un uriaş balon portocaliu care îl...24

22 iul 00:00MapamondBritish Airways au suspendat zborurile către Cairo timp de şapte zile începând de sâmbătă

British Airways au suspendat zborurile către Cairo timp de şapte zile începând de sâmbătă pentru a permite o...27

22 iul 00:00MapamondCanada: Fiul unui şef al poliţiei australiene a fost găsit mort în Columbia Britanică

Una din cele două victime ale crimelor "suspecte" petrecute în această săptămână în Vestul canadian este fiul...32

22 iul 00:00MapamondAutorităţile japoneze au emis un mandat de arestare pentru bărbatul suspectat că a incendiat un studio de animaţie

Autorităţile japoneze au emis un mandat de arestare pentru bărbatul suspectat că a incendiat un studio de animaţie...24

22 iul 00:00MapamondZeci de mii de manifestanţi proguvernamentali la Hong Kong

Zeci de mii de persoane s-au adunat sâmbătă în Hong Kong pentru a-şi exprima sprijinul pentru poliţie şi guvernul...24

22 iul 00:00MapamondFalsa ameninţare cu bombă pe o cursă Lufthansa la Belgrad: Autorul apelului spera să obţină o întâlnire cu o însoţitoare de bord

Un bărbat sârb de 65 de ani a mărturisit în faţa unui tribunal sâmbătă că a sunat pentru a anunţa o falsă...26

22 iul 16:54MapamondTreizeci şi trei de migranţi, răniţi într-un accident rutier în Macedonia de Nord

Treizeci şi trei de migranţi au fost răniţi vineri într-un accident rutier în Macedonia de Nord după ce vehiculul...26

22 iul 00:00MapamondBărbatul suspectat că a incendiat Kyoto Animation în Japonia credea că studioul i-a plagiat romanul

Bărbatul suspectat că a incendiat un studio de animaţie în care au murit 33 de oameni în Japonia, cel mai grav atac...24

Sănătate
18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...697

17 iul 00:24SănătateSpitalul de Boli Infecțioase Constanța așteaptă fonduri europene pentru REPARAȚII CAPITALE!

Un compartiment de terapie intensivă dat în folosință de anul trecut, paturi noi în tot spitalul, un laborator de...1160

17 iul 00:19SănătateÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!

Numărul constănțenilor diagnosticați cu infecția HIV/SIDA este în creștere. Aceasta este constatarea medicilor de...1829

17 iul 00:19SănătateToxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce...1389

15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS

Produsele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ conţin deseori prea multe zaharuri, iar informaţiile de...514

15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”

O echipă de chirurgi cardiologi se va afla, în perioada 21 – 28 septembrie a.c. la Spitalul Clinic de Urgență...427

12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2663

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei...564

9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța

Centrul de Sănătate Multifuncțională Năvodari este preluat, luni, 8 iulie a.c., de Spitalul Clinic Județean de...1433

8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...1118