rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

De Ziua Mondialã a Drepturilor Consumatorilor

Horia Constantinescu, despre litoral: "Comerţul la dugheană ne aseamănă cu Pakistanul". VIDEO

Consumatorii ar trebui să fie primii interesaţi în respectarea drepturilor lor. Această idee a fost subliniată de Horia Constantinescu, şeful OJPC Constanţa, ín cadrul unei conferinţe de presă organizate, vineri, 15 martie a.c. cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor. Cu aceeaşi ocazie, Horia Constantinescu a punctat necesitatea "curăţării" litoralului românesc, astfel încât să scape de "manelizare" şi "dughenizarea" care nu au drept efect decât atragerea unor turişti care „nu vor duce litoralul românesc în contextul european”.

„Comerţul la dugheană ne asemuieşte cu Pakistanul", a afirmat Horia Constantinescu, adăugând că şi porumbul fiert, la lighean, dar şi hotelurile care-şi întâmpină turiştii cu cearşafuri pătate, doar pentru că sunt pe inventar de zeci de ani reprezintă o pată neagră pentru imaginea turismului pe litoral.

„Litoralul românesc este unul dintre cele mai importante puncte de atracție de la nivel național, foarte mare parte dintre consumatorii români ajung pe teritoriul dobrogean unde se așteaptă să fie primiți ca acasă. Cel mai important lucru care duce la problemele care există este lipsa de comunicare dintre toți factorii decidenți, autoritățile locale, operatorii din turism. Nu am reușit să găsim formula în care, așezându-ne toți la o masă, să stabilim înainte de începerea sezonului care este direcția.

Nu am reușit să acceptăm ideea că un comerț în dugheană ne asemuiește cu Pakistanul și nu cu o stațiune europeană. Nu am reușit să ne asumăm faptul că arealul fiecărui operator economic trebuie tratat așa cum trebuie tratată curtea de acasă. Să înțelegem că respectul pe care îl dăm fiecărui consumator este o formă care se răsfrânge asupra tuturor; să înțelegem că porumb fiert în lichean nu ne aduce o perspectivă de integrare a turismului românesc în cea internațională. Porumbul fiert este bun, dar trebuie să respecte niște uzanțe, niște proceduri astfel încât să nu devină o poveste care să sperie turistul și să îmbolnăvească consumatorul; să înțelegem că cearșafurile murdare aflate pe inventar de 40 de ani nu pot face altceva decât să arate că parte din operatorii din turism au rămas în anii 80; să înțelegem că turiștii străini care calcă pragurile acestor hoteluri, jalnice unele dintre ele și foarte frumoase, altele, vorbesc despre litoralul românesc în întregimea lor și nu îl identifică doar cu un operator economic. Ei spun: „a fost frumos la mare”, „nu a fost frumos la mare”, „m-am îmbolnăvit la mare”, nu „m-am îmbolnăvit la GIGI SRL, care avea mâncare stricată”, a subliniat, în discursul său, comisarul adjunct Horia Constantinescu.

La eveniment a fost prezentă și Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Un alt aspect punctat – ba chiar subliniat, am putea spune! – de șeful OJPC Constanța, Horia Constantinescu, a vizat alimentația și neregulile depistate în informarea corectă a consumatorilor cu privire la conservanții, îndulcitorii sau alte ingrediente de acest gen, ce se regăsesc în produse. „În acest context, aș aprecia ca Autoritatea Națională de Protecția Consumatorilor să fie inițiatoarea unui proiect european care să prevadă ca, așa cum pe pachetele de țigări sunt precizate consecințele fumatului, să fie și obligativitatea fiecărui utilizator de conservanți, de înlocuitori, de arome, de produse noi apărute pe piață care nu protejează decât interesele economice ale operatorului economic, nicidecum ale consumatorului, să le afișeze la loc vizibil, să nu fie o marcă mică pe eticheta produselor. A dulciurilor pentru copii, de exemplu, că un anumit E are consecințe nefaste asupra atenției, sănătății, modului prin care unui copil i se asigură o creștere armonioasă”, a afirmat șeful Protecției Consumatorilor Constanța.

De altfel, a arătat acesta, inclusiv faptul că în ultimii ani se constată o creștere considerabilă a cazurilor de cancer la nivelul aparatului digestiv trebuie să dea de gândit.

„Ar trebui să ne determine să ne punem întrebarea: Ce s-a schimbat în alimentația noastră în ultimii ani în așa fel încât am ajuns să îngroșăm statisticile celor care se îmbolnăvesc?”, a afirmat Horia Constantinescu.

Numai dacă ne îndreptăm atenția spre legumele și frunctele din galantarele supermarketurilor, vedem niște produse aspectuoase, cerate, doar oare cât sunt de sănătoase.

„În această clasificare aș începe cu legumele și fructele, care în zilele noastre devin din ce în ce mai arătoase, aparent mai comestibile, mai pline de vitamine, când de fapt trebuie să conștientizăm că stropirea acestora în mod excesiv cu pesticide, cu ceara care protejează ceara fructelor are o consecință nefastă asupra sănătății. Recomandam în urmă cu ceva timp consumul mai mare de fructe, dar astăzi constituie un pericol. Toate aceste substanțe protejează veniturile importatorilor și exportatorilor de frunte și legume, pentru că un măr bătut cu urme a prezenței dăunătorilor – până astăzi nimeni nu a murit pentru a mâncat un măr în care a fost un măr – și atunci adresez întrebarea retorică: Dacă stropirea cu ceară a merelor îl protejează de acțiunea dăunătorilor, a ciupercilor, a intemperiilor, cum putem să ne imaginăm că dacă ceara nu a fost spălată de ploaie, o să dispară când spălăm mărul la robinet?”, a atras atenția Horia Constantinescu.

F.B.

sâmbătă, 16 martie 20191933
Comentarii

05porumbelul(18 mar 11:16)
sa-mi sugi pana
851porumbelul(16 mar 18:59)
m-ai cautat tu la coaie sa vezi daca-s securist?pe ce criteriu face el securist dupa bunul plac, ghilimelele ........... si magarul a murit si tu l-ai inlocuit..............
5333e clar ca(16 mar 15:32)
porumbelul ala e securistul. cum poola mea a scris cu ghilimele, cand noi, ceilalti, nu putem scrie cu diacritice in comentarii...?
019nae(16 mar 15:22)
este oare candidatul etern,ce mai viseaza monsieur catanii di moldova,oare euredereglat,bani multi somn deasemeni,munca fp
55166zbor lin(16 mar 15:21)
porumbelule. stii si tu ca cine zice ala este, ca magarul din poveste !!!
16156porumbelul(16 mar 15:19)
eu zic sa te lasi de "meserie" ca nu se mai sperie nimeni de tine, hai PA, securist ordinar
61161pt gugustiucul care se crede p(16 mar 15:12)
pisa-te, ca vine trenul...
16862porumbelul(16 mar 15:10)
vezi-ti de cautat prin oale de noapte si lasa-te de prostii
62175moarte tie porumbelule(16 mar 15:02)
eu zic SA ITI VEZI TU DE TREABA!!!
16772porumbelul(16 mar 15:01)
eu zis sa stai cuminte, sa-ti vezi de treaba
74173moarte tie porumbelule(16 mar 14:58)
la puscarie cu tine, vierme zdrentos!!!
18593porumbelul(16 mar 14:50)
stiu si ca intimidarile pot face obiectul unui dosar penal, intimidarea are incadrare penala, vierme securist
135259Pt 15 mar 13:28(16 mar 14:20)
Zdreanto, din spatele tastaturii esti tare in gura!!! De ce nu ii spui asta in fata??? De ce nu ii spui porumbelului, ala care zici tu ca il suna, tot in fata??? Stii ca amenintarile voalate , astea cu asteptatul pot face obiectul unui dosar penal?!?
014Casian(16 mar 14:16)
papagalul asta anul trecut a fost chemat la Politie pt ca si-a lasat copilul fara centura de siguranta intr-o masina in mers, copil lasat sa danseze pe manele, papagal de bukale, un manelist bucurekakashtean precum bobul de mazare
010foca(16 mar 13:13)
Corina Martin foca turismului romanesc, o tot lasa barbatii, nici ea nu mai stie la al catelea s-a dat, da-te fa si la Constantinescu asta, va vad bine impreuna, asta nu o sa te mai lase, asculta la mine ca te invat de bine
07Leon(16 mar 12:26)
Cine l-o fi pacalit pe figura asta Trista ca poate spune ceva de minim interes intr-o adunare publica? Du-te nea Horinca si pune mana pe carte si lasa mascarada si inchipuirile. Macar controalele alea invata sa le faci dupa carte, ca e doar impresia artistica de la scoala expirata a lu Popescu Piedone de capul tau.
09Horia un spagar(16 mar 12:14)
Cand ai luat Horia spaga 10.000Euro de la cei de La Canapele din Vama sa nu ajunga in presa la ce jeg era acolo nu spui ? Noi eram aranjati la Noni pe terasa si am vazut tot !
18CheraCalitza(16 mar 12:08)
in buricul orasului New York, in Manhattan exista ceea ce se cheama food truck, asta inseamna ca aia sunt pakistanezi?in plin centrul New York-ului se cumpara de la tarabagii dintr-astia cu food truck, tarabe exista si-n plin centrul Parisului si in multe alte metropole cu pretenii, si te-ai gasit tu sa faci din Constanta ce n-a vazut Parisul, hai sictir ca mirosi a prostie.Comertul in aer liber nu are sa dispara niciodata
05Este cu capu constantinescu(16 mar 11:04)
Sunt state cu mult mai dezvoltate decat noi si se desfasoara comert la dugheana cum ii place sa spuna acest mare constantinescu . Farmecul comertului stradal nu il poate oferi comertul in carciuma . Lasa mare serif sa traiasca si amaratu nu doar inbuibati .
110a luat bataie(16 mar 10:42)
cautati pe GOAGLE --vorba lu' Paranghelie-- sa vedeti mai multe despre acest razboinic al luminii, anul trecut intr-un control la o terasa din Neptun si-a pierdut un dinte intr-o altercatie cu patronul de acolo care l-a strangulat mai sa-l omoare, a iesit cu bataie mare,si-a luat-o big time, eu daca puneam mana pe al cred ca acum avea o cruce la cap.Uitati-va si voi cine a ajuns sa va dea lectii, un nespalat, pakistanezii sunt domni pe langa tine ma imputitule, mai da-te-n pizda ma-ti ca-n parfum nu te dai
18tarabagiul asta vorbeste(16 mar 10:28)
cand va mai vine-n control nu-l mai lasati sa filmeze cu telefonul lui de figurant,fara permisiunea proprietarului nimeni nu are dreptul sa foloseasca o camera de luat vederi,exista dreptul la proprietate,exercitati-l,nu va mai lasati intimidati de prost,acest NIMENI are dreptul sa controleze dar nu sa si faca circ.Limbricul asta vinde filmaciunile astea la teveuri si asa-si face bani,si face pe nepatatu'.El sa se spele la gura si dupa aia sa caute pe altii de mizerie.I-a promis Adrian Nastase ca-l face primar in CTA,dupa modelul Piedone,mai intai ii face imagine cu OPC si apoi il inscauneaza
017cineva(16 mar 10:19)
uite cine vorbea, cel care si-a cumparat dregatoria de la Bombonel cu banii din porumbul fiert, s-a gasit el sa faca pe Zoro, un partzar care si-a luat si bataie si scuipat la o terasa in Neptun.O sa poata evolua comerciantii romani daca voi veniti si le luati prin amenzi abuzive tot profitul motivand fel si fel de motive?aratand mare grija pt consumator,grija mascata,caci tot ce va preocupa este cum sa va capatuiti, fara un profit substantial nu se poate dezvolta nici un comerciant,voi amendati ca sa puteti fi tinuti pe loc ca si voi dati mai departe ce jefuiti de la comercianti
012Nene(16 mar 10:17)
Dar maghernitele alea HCoanda cu ce ne aseamana?cu o tabara de refugiati in mijloc?fara camere prin tot orasul,tiganul lasat sa se lafaie cu gratuitati pe ratc,case gratuite;ii supraimpoziteaza pe romani,le mareste ggcal,ca sa stea tiganul linistit,sa ne fure,vandalizeze masini,sa vanda tigari nestingheriti in piete,sub ochii politiei. Orasul e infect,plin de tiganimea adusa de peste tot ptr ca se dau case gratis.Inainte isi permoteau sa stea cu chirie,jegul asta de Fagabou a invatat ceva de la Mazare,o sa te ajinga si pe tine in curand din urma,gaze nu ne lasa sa ne tragem.Muta HC langa Palas
15Oprea(16 mar 09:26)
Ai mutat dughenele si porumbul fiert de pe faleza pe plaja acolo unde administreaza maica-ta .Nu-ti ajungeau dughenele care ocupa nisipul marii negre ,mai ocupi cu baldachine si sezlonguri tot ca sa produci bani la negru ca doar se stie ca tu esti in spatele acestor afaceri murdare numite comert civilizat.
37Opc(16 mar 07:23)
Limbricul asta este produsul exponential al mafiei. El vorbeste de turism si de comert asemanator pakistanului. Pai ba lesinatule la tine pe plaja in costinesti nu vindeai porumb fiert si gogosi, ba da. Marele expert in turism. O sluga proasta a lui adrian nastase. Iar de corina martin ce sa mai vorbim.... stie toata cta cine e si ce hram poarta...
14Vino(16 mar 06:39)
La mangalia in obor sa vezi cum vinde bozolan micii si nu are voie ca e ggabor
214bombonel nastase(15 mar 15:19)
Si tu ai avut dugheana in Costinesti. Acum esti smecher ai pensiune la Azuga
115.....(15 mar 14:34)
Bine horica,inventeaza tu comertul la muzeu ca sa nu mai existe comertul la dugheana. Si individa din foto e cam... pakistaneza dar te uiti la ea cu...bale
027Nasul(15 mar 13:33)
Cand era Nastase la putere se respecta statul de drept!Sa moara Tamara daca va mint
262141Kiko(15 mar 13:28)
Gheba de la dsv, adj, e un sclav ce face in pampersi cand il suna porumbelul, dar haleste carnati moka de la turcii din medgidoaia, iar cine ii deranjeaza e amenintat ca e dat afara. Piticule nu uita esti facut pe fax si plec pe powla, nu ai concurs dat, noi nu ne grabim, te asteptam. Ps te pupam dulce pe uscat
mai mult...Replica
21 mar 09:13ReplicaPREMIERĂ! Judecătorii au obligat Ministerul Sănătății să-i asigure tratamentul GRATUIT unui bolnav de cancer

Situație revoltatoare în cazul unei bărbat din Constanța, bolnav de cancer în ultimul stadiu. Pentru a trăi, are...655

21 mar 00:00ReplicaVIOLENȚĂ fără limite, la CONSTANȚA, VICTIME BĂTUTE și AMENINȚATE cu CUȚITUL, în propriile case!2392
21 mar 00:00ReplicaUn OBSEDAT SEXUAL a RECIDIVAT după o lună: iată cum îşi ‘agăţa’ victimele şi ce urma după!1023
21 mar 00:00ReplicaINVESTIȚIE DIN SUFLET. „Sanatoriul Balnear Techirghiol va fi etalon pentru România!”

Zafer este unul dintre cei 1400 de copii care, an de an, vin la Secția de Recuperare Neuro-psiho-motorie a Sanatoriului...593

21 mar 00:00ReplicaUn consilier local municipal îi cere demisia primarului Constanței!890
21 mar 00:00ReplicaMilioane de euro: un fost lider PNL reabilitează dispensarul din Mihail Kogălniceanu575
21 mar 00:00ReplicaSECURITATE la INCENDIU: sancțiune aplicată la mănăstirea de la 23 August!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au aplicat o sancțiune în urma incendiului de la Mănăstirea “Sfinţii Ierarhi...279

21 mar 00:00ReplicaNoutăți privind racordarea localităților la gaze naturale. Ce spune vicepremierul Daniel Suciu584
21 mar 09:27ReplicaMinistru în Guvernul PSD-ALDE vorbește despre autostrăzi, făcând o comparație cu ce s-a întâmplat în mandatul lui Cioloș238
21 mar 00:10ReplicaPreşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, scapă de dosarul de la ANI!

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, scapă de grija dosarului întocmit de Agenţia...1250

21 mar 09:33ReplicaBreaz, despre necesitatea răspunderii magistraților: Am văzut persoane care au ajuns după gratii, familii distruse. VIDEO386
21 mar 00:53ReplicaEi sunt ȘOFERII care transformă STRĂZILE în CIMITIRE! Unii, aproape de comă alcoolică!947
Vremea
10.7°6.5° - 10.8° joi, 21 martie 2019
cer seninUmiditate: 87%
Vânt: 4.71 m/s din NNE
Presiune: 1033.24 milibari

Loto
6/491421363940
5/4031618232737
joker491012147
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 mar 00:00SportSascha Bajin a plecat la Miami! Francezii scriu că Simona Halep e printre cele patru jucătoare pe care le-ar putea pregăti

Sascha Bajin (34 de ani), fostul antrenor al liderului WTA Naomi Osaka, va asista la turneul de la Miami. Presa din...178

21 mar 00:00SportSpecialist în genetică: Messi poate fi clonat cu tehnicile actuale

Arcadi Navarro, un specialist în genetică şi responsabil în cadrul Arhivei europene a genomului, a dezvăluit că...177

21 mar 00:00SportMonica Niculescu a ajuns pe tabloul principal la Miami

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de...170

21 mar 00:00SportBianca Andreescu, preocupată mai mult de evitarea accidentărilor decât de adversare, la Miami

Canadianca de origine română Bianca Andreescu, care va juca în primul tur la Miami cu jucătoarea română de tenis...205

Local
21 mar 08:36LocalReacția sindicatelor pe marginea bugetului de stat pe anul 2019

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a precizat luni, 19 martie 2019, că Educația a primit cu 9,9 miliarde de lei...265

21 mar 00:53LocalAccident într-o curbă periculoasă din Constanța: un șofer a părăsit carosabilul!

Un bărbat, în vârstă de 62 de ani, la data de 20 martie, în jurul orei 15.00, a condus un autoturism pe DN 22,...1942

21 mar 01:04LocalUn constănțean va sta 3 luni după gratii pentru tulburarea ordinii și liniștii publice

Petre Ș. a fost condamnat, la finele anului 2017, la 3 luni cu suspendare pentru tulburarea ordinii și liniștii...892

21 mar 01:25LocalÎncă un val de dosare penale pe numele unor șoferi, în Constanța

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, La data de 19 martie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...405

21 mar 01:26LocalS-a RĂSTURNAT cu mașina în drum spre Agighiol!

Un bărbat, de 35 de ani, din Tulcea, la data de 20 martie a.c., în timp ce conducea un auto, pe DJ 222, pe relația...364

21 mar 01:32LocalAMENDĂ URIAȘĂ pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, la data de 19 martie a.c., au desfășurat o...354

21 mar 01:30LocalTânărul care TÂLHĂRISE un minor a mai comis și două FURTURI! A fost ARESTAT

Polițiștii constănțeni au continuat cercetările în cazul unui minor care a comis o tâlhărie. Astfel s-a aflat...518

21 mar 01:30LocalConstănțenii, CAMPIONI la parcări de BOVINE! Preferă zonele școlilor și trecerile de pietoni

Polițiștii locali, pe parcusul zilei de 19 martie 2019, s-au confruntat cu o serie de nereguli constatate pe drumurile...970

21 mar 01:31LocalGeorge Karam, un nou termen la Curtea de Apel. Magistrații au amânat pronunțarea!

George Karam, condamnat la 10 ani de închisoare și la plata sumei de 2,5 milioane de euro, în dosarul Beirut, a avut...321

21 mar 00:54LocalRADARE în CASCADĂ în Constanța! Peste 100 de vitezomani trași pe dreapta

Polițiștii structurilor de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și cei ai...3287

Politică
21 mar 01:48PoliticăBreaz dezvăluie politica băncilor în România: suprataxează populația, pentru profituri uriașe

Prezent la Constanța, ministrul Culturii, Daniel Breaz, a făcut o serie de comentarii pe teme politice și...206

21 mar 00:00PoliticăPintea îi dă replica lui Iohannis: 'Bugetul României a fost aprobat târziu!'

Președintele Klaus Iohannis acuza că lipsa tratamentului pentru bolnavii HIV/SIDA din spitale este „un exemplu...162

21 mar 01:09PoliticăCum va arăta 'viitoarea coloană vertebrală a transportului public din Constanța'

Primăria Constanța continuă proiectele pe fonduri europene. Decebal Făgădău și-a propus, ca până la finele...290

21 mar 00:52PoliticăPSD Constanța anunță că a terminat, încă de săptămâna trecută, campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare

La sediul PSD Constanța a fost organizată, miercuri, prima conferință din acest an, în prezența ministrului...649

21 mar 00:10PoliticăVIDEO. Ministrul Culturii, reacție după ce partidul lui Cioloș a propus avort obligatoriu pentru cei fără venituri!

Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, reacționează la declarațiile membrei PLUS, Oana Bogdan, susținute de Dacian...1401

21 mar 01:26PoliticăCannabisul ar putea fi legalizat în scop medicinal. Teodorovici: „De ce să nu analizăm dacă practica europeană e de luat în calcul?“

Eugen Teodorovici a declarat, miercuri, la Parlament, referitor la posibilitatea legalizării cannabisului în scop...709

21 mar 01:28PoliticăCamera Deputaţilor: Moţiunea simplă pe justiţie - respinsă

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, intitulată "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare...192

21 mar 01:27PoliticăMinistrul Culturii a spus că NU vor fi BLOCAJE în reabilitarea Muzeului de Artă și a Teatrului de Vară

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a precizat, în cadrul unei conferințe de...242

21 mar 00:11PoliticăProblemele de la Constanța, către ministrul Culturii: Teatrul de Păpuși, de Operă și Balet și impozitul de la Casa de Cultură

Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, este prezent la Constanța, prilej cu care a participat la o conferință de...963

21 mar 00:16PoliticăȘedință de Consiliu Local cu SCÂNTEI: 'Un copil a fost MUȘCAT de 3 CÂINI, ce spune primarul?'

Primarul Decebal Făgădău i-a convocat pe consilierii locali în ședință extraordinară, miercuri, 20 martie. Pe...1966

Monden
21 mar 00:00MondenPremiile Gopo 2019. Lista completă a câștigătorilor. Filmul Moromeții 2 a luat cele mai multe trofee

Marți, 19 martie, a avut loc a 13-a ediție a Premiilor Gopo, gala cinematografiei românești care premiază...134

21 mar 00:00MondenAna Morodan și Adrian Teleșpan au fost eliminați de la Asia Express

Ana Morodan și Adrian Teleșpan au fost eliminați din competiția Asia Express. Deși au tras foarte tare să ajungă...182

21 mar 00:00Monden„Sunt scârbit, o aștept acasă!“. Scenele sexy cu Florin Pastramă o lasă pe Brigitte Năstase fără iubit?

Se încing spriritele în munţii Semenic, dar şi în Pipera. După episodul de săptămâna trecută în care Brigitte...268

21 mar 00:00MondenMario Fresh, eliminat de la "Exatlon". Iubitul fiicei Andreei Esca a părăsit concursul în lacrimi

Una dintre cele mai emoţionate eliminări de la Exatlon (Kanal d) s-a produs marţi seară. Mario Fresh, din echipa...161

21 mar 00:00MondenDoamna cu musca, cea mai spectaculoasă apariție de la Premiile Gopo. Cine este Iuliana Vîlsan

Defilarea pe covorul roșu de la Gala Premiilor Gopo, de marți seara, 19 martie, a fost prilejul perfect pentru a...185

21 mar 00:00MondenParis Jackson nu vrea să se interneze la dezintoxicare

Fiica cântăreţului Michael Jackson, Paris Jackson (20 de ani), trece prin momente grele. Tânăra care promitea să...145

21 mar 00:00MondenKirk Douglas, scos la plimbare în scaunul cu rotile de asistenta personală. Actorul are 102 ani

Legendarul Kirk Douglas a ajuns dependent de scaunul cu rotile. La venerabila vârstă de 102 ani, actorul care l-a...196

21 mar 00:00MondenSantana, Robert Plant, The Killers şi Jay-Z vor cânta la Woodstock 50

Santana, Robert Plant, The Killers, The Black Keys, Jay-Z şi Miley Cyrus se numără printre artiştii care vor...134

21 mar 00:00MondenCardi B va debuta în cinematografie cu filmul „Hustlers“

Rapperiţa de origine latino-americană Cardi B va debuta în cinematografie cu 'Hustlers', un film în care Jennifer...136

21 mar 17:43Monden„Dumbo“, în regia lui Tim Burton, o reinterpretare a clasicului film de animaţie Disney

Regizorul Tim Burton, care revine pe ecrane cu ''Dumbo'', o versiune live-action a clasicului film Disney, nu a fost...125

Mapamond
21 mar 00:00MapamondTrump îl va primi pe Netanyahu la Casa Albă pe 25-26 martie

Preşedintele american Donald Trump îl va primi pe şeful guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, la Casa Albă, în...122

21 mar 00:00MapamondPreşedintele Macron mobilizează un dispozitiv militar pentru protestele „vestelor galbene“

Preşedintele francez Emmanule Macron a dispus ca dispozitivul militar antiterorist 'Sentinelle' să fie mobilizat...139

21 mar 00:00MapamondGenocid în Bosnia: Radovan Karadzic, condamnat la închisoare pe viaţă

Fostului lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzic, acuzat de genocid în timpul războiului...138

21 mar 00:00MapamondItalia: Senatul blochează urmărirea penală a lui Salvini pentru „sechestrare de persoane“, în legătură cu migranţii de pe Diciotti

Senatul italian a votat miercuri pentru menţinerea imunităţii ministrului de interne Matteo Salvini şi respingerea...122

21 mar 00:00MapamondBrexit: Bruxellesul se opune unei amânări a ieşirii Marii Britanii până la 30 iunie

Comisia Europeană se opune prelungirii apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană până la 30 iunie, după cum...141

21 mar 00:00MapamondAtacurile din Christchurch: Un al doilea bărbat a fost inculpat pentru distribuirea imaginilor video filmate de atacator

Un bărbat de 44 de ani a fost inculpat de un tribunal din oraşul neozeelandez Christchurch pentru distribuirea...137

21 mar 00:00MapamondŞefa conservatorilor germani, Annegret Kramp-Karrenbauer, cere suspendarea Fidesz din PPE

Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea cancelarului german Angela Merkel la conducerea Uniunii Creştin-Democrate...118

21 mar 00:00MapamondParlamentul statului Mississippi a adoptat cea mai constrângătoare lege din SUA asupra avortului

Parlamentul statului american Mississippi a adoptat marţi cea mai constrângătoare lege din SUA asupra avortului în...133

21 mar 00:00MapamondMarea Britanie: Bandele de trafic de droguri provoacă o creştere uriaşă a numărului minorilor victime ale sclaviei moderne

Numărul cazurilor de sclavie modernă în care sunt implicaţi copii britanici s-a dublat în 2018 în contextul în...123

21 mar 00:00MapamondItalia: Şoferul unui autobuz, care transporta peste 50 de copii, a dat foc vehiculului

Şoferul unui autobuz şcolar, un italian originar din Senegal, a dat foc vehiculului miercuri în nordul Italiei, dar...152

Sănătate
20 mar 00:24SănătateSorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Techirghiol, miercuri, 20 martie, a dat asigurări că s-au făcut...2137

19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova desfășoară un program preventiv pentru locuitorii orașului și ai localităților...377

14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de...533

11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1244

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în perioada 4 – 8 martie a.c., în țara noastră, potrivit evidenței...568

9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București va investi 320.000 de dolari în reabilitarea blocului...711

7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...858

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar

O radiografie a efectelor produse de Legea Salarizării, în special în sănătate și asistență socială, arată...1592

4 mar 02:20SănătateEPIDEMIE DE GRIPĂ. Creștere îngrijorătoare a deceselor! Ultima victimă din Constanța: o femeie de 39 de ani

Numărul deceselor în cazul cărora specialiștii au confirmat virusul gripal a ajuns la 159, potrivit ultimei...1122

27 feb 01:54SănătateInfecţiile respiratorii acute, gripa şi infecţiile respiratorii acute severe în scădere

Analiza datelor privind evoluţia infecţiilor respiratorii acute, gripei şi infecţiilor respiratorii acute severe...865