REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Horia Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

Horia Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

Replica API 3 octombrie 2020 | 00:13 10126

HoriaConstantinescu a candidat din partea PPU-SL la Primăria Constanța, însă nu a reușit să obțină decât 4 800 de voturi, clasându-se în top 4. Cu toate acestea, nu este dezamăgit, pentru că și-a atins scopul principal, spune el, şi anume, eliminarea lui DecebalFăgădău de la conducerea oaşului. Horia Constantinescu a făcut, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, o retrospectivă alegerilor locale, însă a vorbit şi despre noua administraţie locală şi ce aşteptări are de la aceasta. Dar nu l-a uitat şi pe Decebal Făgădău despre care a spus, ironic, evident, că „m-am simțit un nenorocit că l-am ajutat să plece”.

După o perioadă destul de încărcată, Horia Constantinescu va reveni la conducerea OPC, de unde s-a suspendat pentru a putea candida la alegerile din 27 septembrie. Însă, până la revenirea pe scaunul de comisar şef adjunct, Constantinescu se va recrea câteva zile la munte, împreună cu familia. Înainte de asta, însă, ne-a acordat un interviu, în cadrul căruia au fost dezbătute mai multe subiecte de interes local.

Nu a câştigat PrimăriaConstanţa, dar e fericit că şi-a atins obiectivul principal, spune el. „Ceea ce trebuia demonstrat s-a demonstrat: Decebal Făgădău trebuia să plece acasă. Ceea ce urmează, vom vedea. Cu siguranță au fost mulți alegători care au gândit că nu trebuie să risipească votul pe Horia Constantinescu, că sunt șanse mai mare pentru cei din top 3. Eu am plecat din PSD, mi s-a spus că sunt o virgulă, iată că sunt semnul exclamării. Nu știu câte voturi sunt de la Decebal Făgădău, dar cu siguranță o parte au ajutat la debarcarea acestuia. Mă bucur că s-au așezat lucrurile în această manieră, de aici încolo să sperăm că lucrurile o vor lua pe făgașul care trebuie. În calitate de comisar, voi fi în continuare vigilent”, a spus Horia Constantinescu.

Constantinescu: Felix Stroe a fost mână de fier

Acesta nu a ezitat să comenteze şi situaţia de la PSD, precizând că sunt mai mulţi vinovaţi pentru eşecul formaţiunii politice. „Nu știu ce calitate mai are Decebal Făgădău după ce i s a luat scaunul de sub funduleț, o să rămână părinte, soț… sper să-și piardă și funcția politică, pentru că a dus în derivă inclusiv Organizația Municipală. Organizația Municipală din care am făcut parte este un grup de oameni care s-au susținut între ei. Poate, la un moment dat, va înțelege că, pentru a construi o formațiune politică, trebuie să fie deschisă către cei care te vor alege”, a spus Constantinescu. Acesta are, însă, cuvinte de laudă la adresa lui FelixStroe: „Felix Stroe poate avea o grămadă de metehne. Indiferent de ceea ce-i pot reproșa unii sau alții, a condus PSD Constanța și RAJA cu mână de fier. Restul, mai sunt foarte puțini care pot avea binemeritatul nume de bărbat. Majoritatea au avut atitudini de doamne. Nu pot să spun despre cine este vorba, că-i dau soțiile afară din case. Dar sunt mulți și se știu, că am avut discuția asta cu ei.

Revenind la Decebal Făgădău, comisarul şef adjunct al OPC spune că şocul pierderii alegerilor a fost prea mare pentru primarul încă în funcţie, precizând, totodată, că „Demnitatea de a pierde o competiție nu trebuie să te afecteze în viața personală. Cred că întreaga lui echipă ar trebui să plece, probabil s-au despărțit greu de scăunele, încă sunau telefoanele… pentru că, din câte am înțeles, s-au eliberat pe final niște autorizații de construcție, probabil avea mult pentru că sună sponsorii: ”Băi, nene, ne-am înțeles asta, cum faci, când semnezi”. A avut foarte multă treabă. Plus, el e un tip ușor de manipulat”.

Despre mesajul lui Făgădău: Am plâns tare cum am văzut că își ia ”La revedere!”

Cât despre mesajul transmis de fostul edil, la patru zile după alegeri, acesta a spus, ironic, că l-a înlăcrimat profund. „N-am putut să mă uit până la sfârșit, eu sunt o fire emotivă, m-am bufnit plânsul, am plâns tare când am văzut cum își ia ”La revedere!”, m-am simțit un nenorocit că l-am ajutat să plece. În patru ani ne arăți niște proiecte… Știți câte a avut Clujul: 168 implementate și 118 în lucru. Acolo n-a fost atâta nesimțire. A dat din mânuțe și din guriță, dar Constanța e cea pe care o vedeți afară".

În jurul lui Făgădău sunt oameni care, poate, au profitat de buna lui credință

Horia Constantinescu i-a transmis şi câteva sfaturi fostului edil. „Încetăm povestea electorală, eventual privată, dintre noi doi. Pot să-i transmit să se uite mai mult în afara carapacei în care s-a închis, să afle de la oameni ce își doresc, ce îi reproșează. Are experiență acumulată, trebuie să înțeleagă că în jurul lui sunt oameni care, poate, au profitat de buna lui credință, de publicitatea lui și au făcut lucruri rele, ar trebui să se trezească la realitate. Părerea mea este că va fi pus pe lista de parlamentare, pe un loc eligibil din partea PSD. Dar, dacă nu ai putut să faci patru ani nimic, ar fi culmea să te duci deputat... să faci nimic nimic”, a transmis Constantinescu.

Primăria Constanţa trebuie scuturată din temelii!

Horia Constantinescu a ţinut să transmită un mesaj şi câştigătorului VergilChiţac şi echipei lui: „Felicitări celui care a câștigat! Sper să înțeleagă că e instituție care trebuie scuturată din toate temeliile. Curtea de Conturi a fost până de curând într-o investigare și sper ca domnul Chițac să ajungă în posesia raportului preliminar, înainte de campanie, am înțeles că raportul se plimbă încă între structura centrală a Curții de Conturi și Județeană, o să iasă la suprafață. Sper că vor pleca toți șefii din primăriei, ei sunt gașcă. Primăria asta trebuie scuturată din temelii. Au o șansă extraordinară, aceea de a arăta că lucrurile pot fi ca lumea făcute, lucrurile trebuie gestionate cu fermitate, trebuie curățata instituția. Cu atitudinea sa, contraamiralul nu poate fi luat peste picior. Așa că îi urăm succes!”.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920