rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Horia CONSTANTINESCU: Operatorii din MAMAIA nu vor mai primi AUTORIZAȚII pe ochi frumoși

Cel mai vânat funcționar public din România este, fără doar și poate, Horia Constantinescu, directorul adjunct al Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța. Mulți aleși locali, în special cei de la USR, au realizat, după 6 luni de când au preluat, alături de PNL, frâiele urbei, că nu este potrivit pentru această funcție, doar pentru că este cu ștate vechi în PSD, dar și din cauza ”atitudinii arogante”. USR-iștilor li se alătură operatorii economici, care-l văd pe Constantinescu ”omul negru” din primărie care, probabil, îi încurcă în activitatea pe care aceștia o desfășoară. Horia Constantinescu a comentat toate aceste aspecte în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, dar a ținut să precizeze și faptul că, în Mamaia, legea se va respecta și că nu se mai dau autorizații pe ochi frumoși, fără să se respecte legea.

Mă vânează din ordin politic. Le recomand să depună plângere, să fiu anchetat

Este sau nu Horia Constantinescu cel mai vânat funcționar din România? ”Nu cred că sunt mai vânat, există un singur grup de vânători care mă vânează. Am încercat să aflu de ce, am aflat că mă vânează doar pe ordin politic. Eu le consider cu o tentă de discriminare pentru că vorbim de convingeri politice. Nu am auzit nimic despre cum își desfășoară Horia Constantinescu activitatea, ci numai despre faptul că am o atitudine agresivă sau arogantă. Este greu să impui aplicarea legii dacă te duci mieunând sau dând lăbuța, am o reputație construită în 4 ani de Comisar Șef la OPC. Îmi este cerută demisia doar de către grupul de consilieri și reprezentanții formațiunii politice USR, nu am la cunoștință să fi fost și alții. Nu este zi în care aceștia să nu transmită un atac. Eu sunt funcționar public între orele 8-16, cu toate acestea, îmi încep ziua la ora 5 dimineața când sunt pe străzile constănțene și o termin de cele mai multe ori târziu în noapte când aduc la zi mapa, la birou. Sunt gata să fac echipă cu oricine își dorește să facă mai bine Constanței, am vrut acest lucru și am demonstrat încă din anul 2017 când am pășit în administrația publică”, a spus Horia Constantinescu. Cei de la USR mi-au cerut demisia din momentul când li s-a părut că li se suprapun atribuțiile mele cu cele ale viceprimarului”.

”Le recomand să depună plângere, să fiu cercetat și să se dovedească dacă mă fac sau nu vinovat de ceva, pentru că permanent această cârâială nu va duce nicăieri”, a mai spus directorul din primărie.

Horia Constantinescu: Deranjează faptul că încercăm să aducem lucrurile la normalitate

Și operatorii economici, în special cei din Mamaia, îi cer demisia lui Horia Constantinescu, invocând atitudinea acestuia, zic ei grosolană. Mai mult, aceştia acuză că nu li se eliberează autorizațiile de funcționare, blocându-le activitatea.

”Nu cunosc cine interesele cui le apără și de ce. Autorizațiile de funcționare, de-a lungul ultimilor 10 ani, s-au emis sub mai multe hotărâri de consiliu local. Dacă în urmă cu 10 ani, trebuia să depui doar o mulţime de documente pentru a obține autorizația de funcționare, ulterior să o reavizezi, iată că, de-a lungul timpului, au apărut alte acte normative sau modificări ale acestora, automat hotărârile de consiliu au fost modificate, dar nimeni nu s-a mai preocupat ca dosarele vechi să fie aduse la zi. Odată cu demararea Comandamentului Litoral 2021, cea constituită la inițiativa domnului primar, am hotărât printre altele, că se impune o auditare a tuturor dosarelor pentru a le aduce la un numitor comun. În urma verificărilor de pe teren și a dosarelor am constatat nereguli, autorizări de construcții inexistente, nu existau autorizații de construire sau autorizări de spații adiacente. Toate deciziile sau avizele de funcționare sunt luate în urma unei întâlniri între structura Comandamentului reprezentată de mine și de către colegii din Poliția Locală, în urma verificărilor pe teren, împreună cu colegii de la Direcția emitentă de autorizații de funcționare, nu este o decizie uninominală.

Nu au autorizații cei care nu respectă legea, se tem că se știu cu musca pe căciulă

”Au început fațadele să fie refăcute și reabilitate, tonetele construite ilegal au dispărut, chioșcurile au dispărut. Această nouă abordare a deranjat foarte mult. Toate aceste lucruri au deranjat foarte mult. Eu cred că mi-am construit reputația, aceea să nu închid ochii la nereguli, actele normative trebuie respectate. Știu că deranjează faptul că încercăm să aducem lucrurile la normal dar, vom merge în continuare spre a duce Mamaia într-o zonă de normalitate și de respectare a legii. Nu au autorizații de funcționare acum cei care în trecut nu respectau legea. Faptul că aducem lucrurile la normalitate, știu că deranjează. Amenințarea cu aplicarea legii nu poate fi considerată șantaj.”, a mai spus Constantinescu.

Dar cum au funcționat unii operatori fără autorizație de construire, au avut autorizație de funcționare? ”Nu știu cine o fi de vină, cine o fi greșit. Cu siguranță, vom evalua toate informațiile strânse și vom trage concluzia dacă există suspiciunile temeinice pentru nereguli cu caracter penal, iau în calcul și transmiterea către instituții abilitate, nu sunt eu în măsură să condamn sau nu. Probabil de aceea există teama unora, pentru că se știu cu musca pe căciulă”, a continuat directorul.

Primăria nu este condusă nici de Horia Constantinescu, nici de Felicia Ovanesian

Cine conduce primăria Constanța: Vergil Chițac, Horia Constantinescu sau Felicia Ovanesian? ”Mi se pare că sunt doar discuții de culise. Primăria este condusă bine și cu determinare de primarul Vergil Chițac. Dânsul este căpitanul echipei. Corabia va merge și va duce la capăt cu succes călătoria. Bineînțeles, există și persoane care sunt în corabie, dar, acestea își doresc să se arunce. Nu mă refer doar la angajații primăriei, ci și la unii dintre aleșii locali care nu se regăsesc în această poziție, nu s-au identificat cu scaunul pe care-l ocupă”, a lămurit Constantinescu.

Cum va întâmpina Mamaia turiștii, în acest sezon?

Horia Constantinescu speră ca turiștii să nu mai plece în vacanță în Bulgaria sau în alte țări unde nu se ascultă manele, unde nu miroase hamsie prăjită și unde nu curge zeama de shaorma pe trotuar, ci să vină în Mamaia, pentru că este altfel. ”Turiștii trebuie să înțeleagă că vor avea în față o stațiune care își dorește să ajungă mult mai bine, care dorește să-și cheme românii plecați în Bulgaria, care s-au dus acolo pentru că nu urlă maneaua pe faleză, că nu sare hamsia prăjită, că nu curge zeama de shaorma pe trotuar. Eu sunt foarte interesat să pregătesc turismul pentru acest sezon. Multe dintre tonetele aflate pe lângă aleile de acces au dispărut, s-a făcut multă curățenie. Stațiunea aparține turiștilor, orașului Constanța, operatorilor care s-au pus în legalitate și cu care discutăm chiar și noaptea.”, a mai precizat Horia Constantinescu.

De ce vine cu mașina la serviciu, în Vinerea Verde!

Horia Constantinescu explică și de ce este văzut, în fiecare Vineri Verde, cu mașina, în parcarea primăriei. ” În fiecare zi, eu plec și încep verificările din zona Portului Tomis, faleză, plajă Năvodari și nu pot merge pe jos. Eu, pentru a-mi face treaba pe mașina mea, pe benzina mea, mă duc în fiecare dimineață să verific activitatea colaboratorilor noștri, în folosul celorlalți. Din păcate, pentru contestatarii mei, aș merge cu mașina lor electrică, dar oare se trezesc la ora 5 să facă traseul cu mine? Nu merg cu mașina din comoditate, vin să acopăr acest traseu”

Va candida Horia Constantinescu peste patru ani la Primăria Constanța?

Întrebat dacă va mai candida, peste patru ani la primărie, directorul din primărie a declarat: Sunt un om de onoare. Am vorbit cu domnul primar când am venit la primărie, am strâns mâna. Horia Constantinescu este decis să nu mai candideze la primărie.”

Mai multe declarații de interes, inclusiv despre spațiile verzi, cât și despre Regulamentul parcărilor, dar și despre cum și-a făcut averea, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

sâmbătă, 22 mai 20217642
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
31 iul 00:22InterviuriStelian GIMA: Ministerul Transporturilor NU consideră IMPORTANTĂ Varianta Techirghiol! Video

Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța din partea PNL a fost prezent în studioul Replica,...2318

14 iul 23:47InterviuriCÎRJALIU: Prin absurd, ÎNLĂTURAREA mea ABUZIVĂ va reprezenta un DEZASTRU pentru Agigea6370
1 iul 00:06InterviuriGeorge MĂNDILĂ: Se va înființa o ORGANIZAȚIE care se va ocupa de promovarea stațiunii Mamaia2510
10 iul 23:45InterviuriConsilierul PNL Mihaela ANDREI: Proiectul „Constanța coffee break“ va aduce un suflu nou orașului

Mihaela Andrei, consilierul local municipal din partea Partidului Național Liberal, a fost prezentă în studioul...1631

3 iul 00:02InterviuriMedicul Constantin Dina: Varianta DELTA a VIRUSULUI este foarte AGRESIVĂ, INFECTEAZĂ DUBLU! Video3041
15 iul 00:07InterviuriLUPTĂTORUL Alex FILIP se RETRAGE din SPORT și intră în SHOWBIZ. VIDEO2510
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1298

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video2175
19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video11610
26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1506

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video2270
25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!2746
Vremea
30.4°27.8° - 30.4° miercuri, 4 august 2021
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 5.77 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 aug 00:00SportJocurile Olimpice - Alexandru Mihăiță Novac s-a calificat în finala probei de aruncarea suliței

Atletul român Alexandru Mihăiță Novac a reușit miercuri dimineața să se califice în finala probei olimpice de...99

4 aug 22:26SportLarisa Iordache, prima reacție după retragerea din finala de la bârnă

Gimnasta Larisa Iordache a scris un mesaj, marţi, după retragerea din finala la bârnă, în care afirmă cu durerea...558

4 aug 22:26SportLarisa Iordache s-a retras în finala olimpică de la bârnă, de la Tokyo

Laria Iordache nu va participa la finala olimpică de la bârnă, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român într-o...570

4 aug 22:27SportAlexandru Chipciu S-A BĂTUT cu un coechipier și a fost EXCLUS din lotul CFR Cluj. Şumudică: Nu pot să accept

Mijlocaşul Alexandru Chipciu (32 de ani) a fost exclus din lotul echipei CFR Cluj şi a fost scos de pe lista UEFA...926

Local
4 aug 23:10LocalHală din incinta FABRICII de MOBILĂ din Constanța, inundată cu FUM

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 3 august a.c., în Constanța, pe strada...507

4 aug 23:10LocalCoronavirus la Constanța: 43.104 persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 43.104 persoane...347

4 aug 23:10LocalCasă ÎN FLĂCĂRI, la Lumina. O femeie de 75 de ani a fost preluată de elicopterul SMURD

571

4 aug 23:09LocalMai mulți TURIŞTI, anul acesta, decât în 2020

Turiştilor străini le place pe litoralul românesc! Numărul turiştilor a crescut în perioada anului 2021 în...247

4 aug 23:10LocalCoronavirus: 696 persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...264

4 aug 11:13LocalSTATISTICĂ! Au EXPLODAT PREȚURILE la ALIMENTE

Prețurile mondiale la alimente au explodat! Vești extrem de proaste vin de la Direcția Județeană de Statistică...388

4 aug 23:11LocalAccident rutier la Viișoara. Un BICICLIST a fost RĂNIT

Cadrele medicale au fost solicitate marți, 3 august a.c., să intervină la Viișoara, acolo unde a avut loc un...476

4 aug 23:11LocalTrecerea de pietoni de pe strada Mircea cel Bătrân va fi desființată

Lucrările vor loc avea în această noapte. Echipele administratorului drumului public vor aplica marcajele care vor...636

4 aug 00:05LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID, în CONTINUĂ CREŞTERE la Constanţa

2944

Politică
4 aug 00:00PoliticăMinistrul Mediului, întrebat cât se mai fură din păduri: Este imposibil de spus

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a declarat că este imposibil de precizat "cât se mai fură...144

4 aug 19:31PoliticăSorin Cîmpeanu l-a DEMIS pe șeful ARACIP. ANI și Parchetul au fost sesizate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că au fost găsite "nereguli grave" în urma unui control la...264

4 aug 19:25PoliticăSorin Cîmpeanu: "Toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală pe 13 septembrie"

259

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1298

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2175

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11610

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1506

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2270

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2746

Monden
4 aug 00:00MondenPrimul film din 'La casa de papel Partea 5' va fi difuzat de Netflix pe 3 septembrie

„La casa de papel Partea 5” va fi lansat de Netflix în două părţi: volumul 1, pe 3 septembrie, iar volumul 2, pe...143

4 aug 00:00MondenFilmările la thrillerul 'Emancipation', cu Will Smith în distribuție, întrerupte după apariţia unor cazuri de Covid-19

Filmările la viitorul film cu Will Smith, „Emancipation”, despre fuga unui fost sclav afro-american, au fost...119

4 aug 02:20MondenAriana Grande va susţine un concert virtual în jocul video „Fortnite“

103

4 aug 00:00MondenCoronavirus: Solistul trupei Lordi, care a câştigat Eurovision 2006, vaccinat în timp ce purta un costum de monstru

Mr. Lordi, solistul trupei hard-rock finlandeze Lordi, a purtat celebrul său costum de scenă - cel al unui monstru -...127

4 aug 00:00MondenProducţia Disney „Jungle Cruise“ debutează pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul de aventuri cu tente nostalgice ''Jungle Cruise'', prezentat în premieră pe marile ecrane din America de Nord...95

4 aug 00:00MondenPe Broadway, vaccinarea anti-COVID-19 şi măştile sanitare devin obligatorii la deschiderea viitoarei stagiuni

101

Mapamond
Sănătate
4 aug 00:00SănătateBăuturi detoxifiante care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

Fața și abdomenul sunt primele zone în care se vede când punem câteva kilograme în plus și nu avem o dietă...193

4 aug 00:00SănătateRozaceea – cauze, manifestări şi metode de tratament

Începutul perioadei însorite din decursul unui an poate semnifica şi debutul sau agravarea leziunilor de rozacee la o...128

4 aug 00:00SănătateEste crema de plajă sigur de utilizat?

100

4 aug 00:00Sănătate5 tipuri de mușcături de insecte pe care nu trebuie să le ignori

Orice mică umflătură sau pată roșie pe piele trebuie urmărită timp de câteva zile după apariție. În cazul...148

4 aug 00:00SănătateTop 10 alimente care îți protejează inima

Legumele și fructele proaspete, oleaginoasele, peștele gras și uleiurile sănătoase (precum uleiul de măsline,...156

4 aug 00:00SănătateSemințe de susan: nutriție, beneficii și contraindicații

Semințele de susan oferă multe beneficii pentru sănătate. Poți folosi aceste seminţe delicioase pentru a crește...114

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT