REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Horia CONSTANTINESCU: Operatorii din MAMAIA nu vor mai primi AUTORIZAȚII pe ochi frumoși

Horia CONSTANTINESCU: Operatorii din MAMAIA nu vor mai primi AUTORIZAȚII pe ochi frumoși

Replica API 22 mai 2021 | 00:06 8592

Cel mai vânat funcționar public din România este, fără doar și poate, Horia Constantinescu, directorul adjunct al Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța. Mulți aleși locali, în special cei de la USR, au realizat, după 6 luni de când au preluat, alături de PNL, frâiele urbei, că nu este potrivit pentru această funcție, doar pentru că este cu ștate vechi în PSD, dar și din cauza ”atitudinii arogante”. USR-iștilor li se alătură operatorii economici, care-l văd pe Constantinescu ”omul negru” din primărie care, probabil, îi încurcă în activitatea pe care aceștia o desfășoară. Horia Constantinescu a comentat toate aceste aspecte în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, dar a ținut să precizeze și faptul că, în Mamaia, legea se va respecta și că nu se mai dau autorizații pe ochi frumoși, fără să se respecte legea.

Mă vânează din ordin politic. Le recomand să depună plângere, să fiu anchetat

Este sau nu Horia Constantinescu cel mai vânat funcționar din România? ”Nu cred că sunt mai vânat, există un singur grup de vânători care mă vânează. Am încercat să aflu de ce, am aflat că mă vânează doar pe ordin politic. Eu le consider cu o tentă de discriminare pentru că vorbim de convingeri politice. Nu am auzit nimic despre cum își desfășoară Horia Constantinescu activitatea, ci numai despre faptul că am o atitudine agresivă sau arogantă. Este greu să impui aplicarea legii dacă te duci mieunând sau dând lăbuța, am o reputație construită în 4 ani de Comisar Șef la OPC. Îmi este cerută demisia doar de către grupul de consilieri și reprezentanții formațiunii politice USR, nu am la cunoștință să fi fost și alții. Nu este zi în care aceștia să nu transmită un atac. Eu sunt funcționar public între orele 8-16, cu toate acestea, îmi încep ziua la ora 5 dimineața când sunt pe străzile constănțene și o termin de cele mai multe ori târziu în noapte când aduc la zi mapa, la birou. Sunt gata să fac echipă cu oricine își dorește să facă mai bine Constanței, am vrut acest lucru și am demonstrat încă din anul 2017 când am pășit în administrația publică”, a spus Horia Constantinescu. Cei de la USR mi-au cerut demisia din momentul când li s-a părut că li se suprapun atribuțiile mele cu cele ale viceprimarului”.

”Le recomand să depună plângere, să fiu cercetat și să se dovedească dacă mă fac sau nu vinovat de ceva, pentru că permanent această cârâială nu va duce nicăieri”, a mai spus directorul din primărie.

Horia Constantinescu: Deranjează faptul că încercăm să aducem lucrurile la normalitate

Și operatorii economici, în special cei din Mamaia, îi cer demisia lui Horia Constantinescu, invocând atitudinea acestuia, zic ei grosolană. Mai mult, aceştia acuză că nu li se eliberează autorizațiile de funcționare, blocându-le activitatea.

”Nu cunosc cine interesele cui le apără și de ce. Autorizațiile de funcționare, de-a lungul ultimilor 10 ani, s-au emis sub mai multe hotărâri de consiliu local. Dacă în urmă cu 10 ani, trebuia să depui doar o mulţime de documente pentru a obține autorizația de funcționare, ulterior să o reavizezi, iată că, de-a lungul timpului, au apărut alte acte normative sau modificări ale acestora, automat hotărârile de consiliu au fost modificate, dar nimeni nu s-a mai preocupat ca dosarele vechi să fie aduse la zi. Odată cu demararea Comandamentului Litoral 2021, cea constituită la inițiativa domnului primar, am hotărât printre altele, că se impune o auditare a tuturor dosarelor pentru a le aduce la un numitor comun. În urma verificărilor de pe teren și a dosarelor am constatat nereguli, autorizări de construcții inexistente, nu existau autorizații de construire sau autorizări de spații adiacente. Toate deciziile sau avizele de funcționare sunt luate în urma unei întâlniri între structura Comandamentului reprezentată de mine și de către colegii din Poliția Locală, în urma verificărilor pe teren, împreună cu colegii de la Direcția emitentă de autorizații de funcționare, nu este o decizie uninominală.

Nu au autorizații cei care nu respectă legea, se tem că se știu cu musca pe căciulă

”Au început fațadele să fie refăcute și reabilitate, tonetele construite ilegal au dispărut, chioșcurile au dispărut. Această nouă abordare a deranjat foarte mult. Toate aceste lucruri au deranjat foarte mult. Eu cred că mi-am construit reputația, aceea să nu închid ochii la nereguli, actele normative trebuie respectate. Știu că deranjează faptul că încercăm să aducem lucrurile la normal dar, vom merge în continuare spre a duce Mamaia într-o zonă de normalitate și de respectare a legii. Nu au autorizații de funcționare acum cei care în trecut nu respectau legea. Faptul că aducem lucrurile la normalitate, știu că deranjează. Amenințarea cu aplicarea legii nu poate fi considerată șantaj.”, a mai spus Constantinescu.

Dar cum au funcționat unii operatori fără autorizație de construire, au avut autorizație de funcționare? ”Nu știu cine o fi de vină, cine o fi greșit. Cu siguranță, vom evalua toate informațiile strânse și vom trage concluzia dacă există suspiciunile temeinice pentru nereguli cu caracter penal, iau în calcul și transmiterea către instituții abilitate, nu sunt eu în măsură să condamn sau nu. Probabil de aceea există teama unora, pentru că se știu cu musca pe căciulă”, a continuat directorul.

Primăria nu este condusă nici de Horia Constantinescu, nici de Felicia Ovanesian

Cine conduce primăria Constanța: Vergil Chițac, Horia Constantinescu sau Felicia Ovanesian? ”Mi se pare că sunt doar discuții de culise. Primăria este condusă bine și cu determinare de primarul Vergil Chițac. Dânsul este căpitanul echipei. Corabia va merge și va duce la capăt cu succes călătoria. Bineînțeles, există și persoane care sunt în corabie, dar, acestea își doresc să se arunce. Nu mă refer doar la angajații primăriei, ci și la unii dintre aleșii locali care nu se regăsesc în această poziție, nu s-au identificat cu scaunul pe care-l ocupă”, a lămurit Constantinescu.

Cum va întâmpina Mamaia turiștii, în acest sezon?

Horia Constantinescu speră ca turiștii să nu mai plece în vacanță în Bulgaria sau în alte țări unde nu se ascultă manele, unde nu miroase hamsie prăjită și unde nu curge zeama de shaorma pe trotuar, ci să vină în Mamaia, pentru că este altfel. ”Turiștii trebuie să înțeleagă că vor avea în față o stațiune care își dorește să ajungă mult mai bine, care dorește să-și cheme românii plecați în Bulgaria, care s-au dus acolo pentru că nu urlă maneaua pe faleză, că nu sare hamsia prăjită, că nu curge zeama de shaorma pe trotuar. Eu sunt foarte interesat să pregătesc turismul pentru acest sezon. Multe dintre tonetele aflate pe lângă aleile de acces au dispărut, s-a făcut multă curățenie. Stațiunea aparține turiștilor, orașului Constanța, operatorilor care s-au pus în legalitate și cu care discutăm chiar și noaptea.”, a mai precizat Horia Constantinescu.

De ce vine cu mașina la serviciu, în Vinerea Verde!

Horia Constantinescu explică și de ce este văzut, în fiecare Vineri Verde, cu mașina, în parcarea primăriei. ” În fiecare zi, eu plec și încep verificările din zona Portului Tomis, faleză, plajă Năvodari și nu pot merge pe jos. Eu, pentru a-mi face treaba pe mașina mea, pe benzina mea, mă duc în fiecare dimineață să verific activitatea colaboratorilor noștri, în folosul celorlalți. Din păcate, pentru contestatarii mei, aș merge cu mașina lor electrică, dar oare se trezesc la ora 5 să facă traseul cu mine? Nu merg cu mașina din comoditate, vin să acopăr acest traseu”

Va candida Horia Constantinescu peste patru ani la Primăria Constanța?

Întrebat dacă va mai candida, peste patru ani la primărie, directorul din primărie a declarat: Sunt un om de onoare. Am vorbit cu domnul primar când am venit la primărie, am strâns mâna. Horia Constantinescu este decis să nu mai candideze la primărie.”

Mai multe declarații de interes, inclusiv despre spațiile verzi, cât și despre Regulamentul parcărilor, dar și despre cum și-a făcut averea, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920