REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Horia Constantinescu organizează o DEZBATERE publică, cu toţi contracandidaţii

Horia Constantinescu organizează o DEZBATERE publică, cu toţi contracandidaţii

Replica API 15 septembrie 2020 | 10:12 1618

Horia Constantinescu, candidatul PPU-SL la Primăria Constanța a anunțat în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, în premieră, faptul că organizează o dezbatere publică în Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, cu trei zile înaintea alegerilor locale. La dezbatere au fost invitați toți candidații, inclusiv presa, dar și cetățenii care vor să adreseze întrebări politicienilor care vânează scaunul de primar. Este pentru prima dată în istoria Constanței când vor fi organizate dezbateri electorale la care vor putea participa toți candidații.

Timp de câteva ore, candidații la Primăria Constanța vor trebui să lase la o parte echipele de campanie și să se prezinte în fața constănțenilor pentru răspunde întrebărilor de interes care îi pot propulsa sau nu pe postul de primar al orașului.

„Mă bucur că foarte mulți dintre cei înscriși pe lista pentru fotoliul de primar au început și copiază multe dintre lucrurile așezate de noi în spațiul online și mă refer aici la interacțiunile live. Mă bucur foarte tare că s-a ridicat ștacheta, față de campaniile trecute, într-o zonă de interacțiune directă cu alegătorii. Din acest motiv, pentru a veni în întâmpinarea timidității unora dintre candidați, am transmis fiecăruia o invitație de a participa în data de 24 septembrie, la ora 17:00, în Amfiteatrul mic al parcului Tăbăcărie, la o dezbatere publică la care este invitată și presa. Consider acest lucru obligatoriu. Suntem foarte mulți înscriși în cursă. Candidații trebuie să își asume tot ce spun prin materialele pe care le împrăștie întreg orașul. Va trebui să vedem, le scriu alții sau le scriu ei. Avem ideile noastre sau sunt ideile echipei de campanie? Trebuie să fim supuși unui examen de către cei care ne vor alege. Există multă timiditate, și spun asta cu ghilimelele de rigoare dorind să mă refer la ipocrizie. Există foarte multă fățărnicie și mulți dintre cei înscriși sunt în slujba unor candidați. Haideți să ne prezentăm toți în fața constănțenilor și a presei.”, a declarat Horia Constantinescu, candidatul PPUSL la Primăria Constanța.

Din cauza sancțiunilor s-a apucat Făgădău să renoveze parcurile

Problemele orașului Constanța sunt cunoscute de Horia Constantinescu datorită activității sale în fruntea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța. În această perioadă, candidatul PPUSL la Primăria Constanța a vizitat mai multe piețe din municipiu, dar și cartiere, ocazie cu care și-a reîmprospătat memoria neregulilor din oraș.

„Am vizitate piețele din Constanța și prin calitatea de comisar am evaluat activitatea administratorilor pieței. Există un reportaj făcut de dumneavoastră cu cel care era directorul piețelor constănțene la acel moment și care își asumă faptul că datorită acțiunilor noastre, atât hala de carne, cât și cea de brânză, au primit vitrine frigorifice și cârlige de inox, adică lucruri elementare sub sancțiunea că am fi suspendat activitatea. Despre lucrurile de joacă nu mai trebuie să spun informații suplimentare. Datorită sancțiunilor aplicate de OPC s-a apucat Făgădău să renoveze parcurile. Horia Constantinescu nu a sancționat Primăria Constanța pentru că nu a demolat locurile de joacă, ci pentru că nu le-a întreținut și astfel, patru copii constănțeni au suferit accidente grave. Mi-aș dori să știu ce face copilul a cărui gambă a fost secționată și ce mai fac cei doi copii peste care a căzut un gard, despre care părinții spuneau de mult că ar fi trebuit dărâmat. Răspunsul Primăriei Constanța a fost că nici copiii nu trebuiau să se agațe de el. A mai fost un alt copil care a căzut printre scândurile unui loc de joacă, în portul Tomis. A fost momentul în care am spus că este suficient.”, a mai precizat Horia Constantinescu.

“Făgădău să ia patru ani din viața lui și să-i dea înapoi constănțenilor de care și-a bătut joc”

Întrebat fiind în cadrul unui interviu cu privire la promisiunile din 2016 nerealizate până în prezent, Decebal Făgădău s-a scuzat prin asumarea faptului că a supralicitat în acel moment, necunoscând toate „intestinele administrației publice locale”, asta deși a fost mâna dreaptă a lui Radu Mazăre timp de ani buni. Horia Constantinescu îl caracterizează pe actualul primar drept nesimțit și ipocrit și își dorește să înapoieze anii furați constănțenilor de care și-a bătut joc.

„Vreți să știți ce m-a cutremurat cu adevărat? Într-o discuție transmisă live la o altă publicație, Decebal Făgădău își asumă că a supralicitat când a făcut promisiunile din 2016. M-a cutremurat și aș vrea să întreb câtă nesimțire poți avea să admiți acest lucru și să nu te ridici de pe scaunul de primar și să te declari impotentul numărul unu administrativ al orașului și să-ți asumi faptul că ești un mincinos. Știa de atunci că nu pot fi realizate, iar acum, același ipocrit, ne vinde stadionul european de fotbal. Dacă avea atâția bani primăria, ar fi renovat stadionul Farul. Cred că nesimțirea cu care a tratat relația cu cetățenii constănțeni își spune cuvântul. În 2024 va spune cu aceeași nesimțire că a mai supralicitat o dată în anul 2020. Vreau să subliniez că au fost președinți americani depistați ca mincinoși în fața poporului și demiși de bun simț. El nu a trecut de primul curs al comunicării și probabil că nici echipa lui de campanie, care l-a învățat că poporul român este un popor iertător. Știți ce-mi doresc? Să ia din viața lui patru ani și să-i dea constănțenilor de care și-a bătut joc.”

Detalii despre proiectele lui Horia Constantinescu, dar și despre prietenia sa cu Puya și Cheloo, veți putea afla urmărind restul interviului.

Video:

Sorin HULUBEI

CMF 21200022

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614