REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

HORIA CONSTANTINESCU verifică pomana împărţită de PRIMĂRIE VIDEO

HORIA CONSTANTINESCU verifică pomana împărţită de PRIMĂRIE VIDEO

Replica API 22 septembrie 2020 | 23:14 1565

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc luni, 21 septembrie, la sediul de campanie al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Horia Constantinescu, candidat la funcţia de primar al Constanţei, a prezentat constănţenilor motivele pentru care programele prin care Primăria împarte gratuit pachete, şi nu numai, ar fi doar nişte pretexte pentru a mai smulge câteva voturi în favoarea lui Făgădău.

La acest eveniment, Horia Constantinescu a ţinut să le demonstreze locuitorilor Constanţei că tot cceea ce înseamnă gratuităţile oferite de Primărie seniorilor şi elevilor sunt doar păcăleli. “Aceste programe trebuie să continue, dar nu trebuie să reprezinte o formă prin care să le fie smuls votul cetăţenilor, de aceea am decis să le explic acestora ce înseamnă ele raportate la o zi din viaţa lor”, a declarat Constantinescu. Acesta a mai precizat că aceste gratuităţi li se cuvin de drept constănţenilor, dar că în momentul de faţă sunt plătite tot din buzunarul lor.

1 leu pe zi oferit seniorilor

Potrivit declaraţiilor făcute de către Constantinescu, administraţia condusă de Făgădău acordă seniorilor 1.1 lei pe zi. “Prin programul Respect, Primăria oferă unui pensionar 400 de lei pe an. Împărţin aceşti bani la 365 de zile şi observăm că pensionarii primesc doar o pâine pe zi”, a explicat candidatul la Primărie. De asemenea, la bani mărunţi a fost luat şi ghiozdanul pe care elevii îl primesc în fiecare an. Potrivit informaţiilor furnizate de Constantinescu, acesta ar costa în jur 100 de lei. “Împărţim 100 de lei la 365 de zile şi ajungem la suma de 0.27 lei pe zi, în condiţiile în care, în aceeaşi perioadă, părinţii trebuie să aloce bani pentru fondul clasei şi acum, şi pentru măşti şi dezinfectanţi. Toate acestea sunt forme de obţinere a voturilor”, a mai adăugat Horia Constantinescu.

Programul pubelelor galbene susţinut tot din banii constănţenilor

Nici programul de distribuire a pubelelor galbene nu a scăpat de analiza făcută de Constantinescu. Potrivit acestuia, o astfel de pubelă costă în jur de 200 de lei. “Ţinând cont că aceasta rezistă 4 ani, înseamnă că cetăţenilor le sunt oferiţi 0.13 lei pe zi. Este o păcăleală, cineva colectează gunoiul, cineva îl plăteşte. Constănţenii au o variantă în plus de a contribui cu bani din buzunar pentru întreţinerea acestui program”, a declarat Constantinescu. Conform calculelor efectuate în cadrul conferinţei, într-un mandat de 4 ani, un constănţean primeşte 3.000 de lei, adică 2.05 lei pe zi. “Ceea ce vreau să le transmit cetăţenilor care votează este că actuala administraţie încearcă să le obţină votul în schimbul a două pâini. Trebuie să înţelegm că trebuie să fim responsabili şi doar prin vot putem îndrepta lucrurile”, a precizat candidatul la Primărie din partea PPU.

Video:

Cod unic mandatat financiar 21200022

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102