REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Horia Georgescu, achitat definitiv de ÎCCJ în dosarul retrocedărilor

Horia Georgescu, achitat definitiv de ÎCCJ în dosarul retrocedărilor

Replica API 9 octombrie 2019 | 02:14 711

Horia Georgescu, foto psnews.ro

Horia Georgescu, fostul șef al ANI, a anunțat, marți, pe pagina sa de Facebook, că a fost achitat definitiv de ICCJ în dosarul privind retrocedările.

Horia Georgescu, fostul șef al ANI, a anunțat, marți, pe pagina sa de Facebook, că a fost achitat definitiv de ICCJ în dosarul privind retrocedările.

„Am fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție! Decizia este definitivă!”, a scris Horia Georgescu pe pagina sa de Facebook.

În acest dosar, Georgescu a fost condamnat în primă instanță, de Curtea de Apel București, la 4 ani de executare.

În acest dosar, procurorii DNA au dispus, în 9 aprilie 2015, trimiterea în judecată în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.

Anchetatorii susţin că, prin acţiunile sau inacţiunile lor intenţionate, cei 12 inculpaţi au produs un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de aproape 90 de milioane de euro.

"Inculpaţii Ingrid Zaarour, Baciu Remus Virgil, Marko Attila-Gabor, Iuoraş Mihnea-Remus, Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, Georgescu Horia, Canangiu Constantin-Cătălin şi Nicolescu Theodor Cătălin au fost, în perioada 2008, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. În acea calitate, cei opt inculpaţi au emis, în cazul a trei dosare (nr.13653/FFCC/2008, nr.26600/CC/2006 şi nr.8745/CC/2006) titluri de despăgubire, pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor şi contrare prevederilor art.13, art.10 alin.6 şi 7 din Legea nr.247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei. Scopul acelor demersuri a fost supraevaluarea imobilelor menţionate, ceea ce a adus un prejudiciu bugetului de stat şi a asigurat avantaje patrimoniale unor persoane, cesionari ai drepturilor litigioase", susţinea DNA la momentul trimiterii în judecată.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai Horia, cea mai buna dovada ca tu si gasca ta ati furat bani tari sunt averile pe care voi si neamurile voastre le aveti,dar a avut grije nea Nelu si F.S.N isti lui sa dispara legea 18,si cand vorbim de grup infractional organizat in cazul vostru nu este vorba de niste golani care sparg case sau vile ci de gulere albe,adica oameni destepti care nu se incurca cu nimicuri dastea ci fura zeci sau sute de milioane de euro de la stat, dar judecatori lasa impresia ca nu stiu despre ce este vorba findca prosti nu sunt,dar au putere sa interpreteze legea cum vor sau cum li se cere,asta nu stiu.
1
0
Si-atunci cine p-ula mea a palamat aia 90 milioane de euro! Tu nu, loaza aia de iongrid mocanu la antena 3 zice ca nu...dar banu-i marcat! Da unde aveti voi ma atatia bani, atatea averi, atatea si atatea cand luati la scarmanat traiti ca vai de voi!! mai sa va planga lumea de mila. Justitie de kkat.
4
0
Si sa ne aducem aminte ca unii traiesc din salarii de 1.000 de lei pe luna ....Din care mai platesc si impozite....
3
0
Ce mai este 90 mil euro in ziua de azi?maruntis..
3
0
Inca unu de dreapta care nu intra la parnaie.
3
0
incet, incet, fapta nici macar nu exista !!!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218