REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Horia Georgescu, fostul șef al ANI, după ce a fost achitat definitiv: „Probe fabricate în dosar“

Horia Georgescu, fostul șef al ANI, după ce a fost achitat definitiv: „Probe fabricate în dosar“

Replica API 13 octombrie 2019 | 00:00 218

Horia Georgescu, foto romanialibera.ro

Horia Georgescu a spus, după ce a fost achitat definitiv de ICCJ, că dosarul în care a fost judecat a avut, încă de la început, un parcurs „cel puțin ciudat” și, dacă anchetatorii au fost obligați să fabrice cauza fără probe concrete trebuie să explice ce s-a întâmplat.

Horia Georgescu, fostul șef al Agenției Naționale de Integritate (ANI), a declarat, conform Mediafax, că atunci când instanța supremă a pronunțat decizia prin care a fost achitat definitiv, s-a simțit „eliberat”.

„Am simțit că s-a făcut dreptate. Rămân, însă, urme adânci. Acești ani au fost un calvar pentru mine și pentru familia mea, care nu poate fi descris în cuvinte. Mi-a fost distrusă cariera. O mare nedreptate și un abuz de la cap la coadă, ce se dovedește a fi o rușine în istoria justiției române”, a spus Horia Georgescu.

Fapta pentru care fostul șef ANI a fost trimis în judecată nu este prevăzută de legea penală, acesta fiind temeiul achitării definitive, a subliniat acesta, care a mai adăugat că nicio decizie a Curții Constituționale nu a cântărit în privința soluției magistraților.

„(Infracțiunea, n.r.) A fost o invenție juridică privind o atribuție pe care nu o aveam și care nu este prevăzută în legislația primară sau secundară. Fac această observație pentru că am văzut și interpretări conform cărora aș fi fost achitat datorită "slăbirii" abuzului în serviciu de către Curtea Constituțională. Nimic mai fals. Decizia Curții Constituționale din România privind abuzul în serviciu și redefinirea acestuia nu se aplică în speța de față. Pur și simplu a fost o interpretare greșită prin care procurorul a adăugat la lege ceva ce nu exista”, a explicat Georgescu.

Experții independenți desemnați de instanța de judecată au stabilit faptul că prejudiciul invocat de procurorii DNA în dosarul ANRP a fost, de fapt, o eroare a expertizelor specialiștilor DNA, subliniază Horia Georgescu.

Mai mult pe: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deja au devenit foarte enervanti bugetari astia care se dau victime ale D.N.A.ului cu toate ca detin averi care in nici un caz nu pot justificate legal,dar cum nea NELU inpreuna cu F.S.N.isti lui au desfiintat legea controlului averilor au curaj si tupeu hoti. IMI ESTE SCARBA MA HORIA SI DE TINE SI DE ALTI CA TINE.
0
0
La toata lumea au fabricat probe DNA ul.
2
0
Procurorii au facut cu el ce facea el cu victimele lui. Nu stim daca a invatat ceva din asta. Oricum au venit ai lui la putere. O sa-i fie bine.
4
0
Stie cineva nr lui Stroe, ca vreau sa imprumut si eu bani de la mama lui Borcea?!
2
0
Cine raspunde? Romania este singurul stat in care magistratii nu raspund pentru ce fac, la fel ca si cei care fac plangeri penale neintemeiate!
7
0
E ceva obisnuit pt statul paralele securist.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367