rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Sprijin pentru Spitalul Judeţean

Horia Tecău a donat un echipament de 18.000 de euro pentru prematurii Secției de Neonatologie

Horia Tecău, Gabriela Alexandrescu/ Horia Tecău, Livica Frăţiman şi Gabriela Alexandrescu/ Horia Tecău şi Dănuţ Căpăţână

Unul din zece copii din România se naşte înainte de termen. Pentru a supravieţui, bebeluşii născuţi prematur au nevoie de îngrijire specială şi de echipamente performante. Din nefericire, 1.700 de copii mor anual în ţara noastră. Cei mai mulţi dintre ei ar avea o şansă la viaţă dacă maternităţile şi secţiile de nou-născuţi ar fi dotate în mod corespunzător. Jucătorul de tenis Horia Tecău a făcut un gest mărinimos pentru prematurii aflaţi în Spitalul Clinic Județean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Constanța!

Unitatea spitalicească a primit, marți, 24 noiembrie a.c., un ventilator de suport respirator în valoare de 80.000 lei (18.000 de euro –n.r.), pentru Secția de Neonatologie. Fondurile pentru achiziționarea echipamentului au fost donate de constănţeanul Horia Tecău, iar acțiunea face parte din seria de 21 de dotări anunțate de Organizația “Salvaţi Copiii”, pentru anul 2015. Tecău a fost primit cu aplauze de către reprezentanții Spitalului Județean.

„Cu toţii ştiţi performanţele mele. Sunt foarte norocos, pentru că am crescut sănătos. Am avut parte de o educaţie bună. Am avut parte de specialişti care m-au ajutat să ajung la acest nivel şi sunt foarte recunoscător pentru asta. La rândul meu vreau să răsplătesc cumva, să dau înapoi. Sunt alţi oameni care nu au avut norocul meu. Înainte de turneul de la Wimbledon am hotărât să mă împlic mai mult, pentru că este un sentiment minuat să joci tenis şi să câştigi pe cele mai mari arene din lumea aceasta. Vă spun cu sinceritate că nu se compară nici un sentiment mai mare cu acesta de a fi astăzi (marţi –n.r.) aici”, a spus Tecău. Constănţeanul a povestit şi cum a ajuns să facă această donaţie către Spitalul Judeţean .

“M-am gândit la copii, pentru că am fost şi eu copil. Am văzut şi ştiu cum este să fii influenţat pozitiv de un antrenor, de un profesor, de un idol. La rândul meu, prin alte evenimente, am avut ocazia să interacţionez cu copiii şi de atunci mi-am mutat concentrarea către ei. (...) Am cunoscut Organizația Salvati Copiii şi după ce mi-au fost prezentate o serie de proiecte, iar acesta de a ajuta secţia cu copiii născuţi prematur m-a impresionat cel mai mult şi am simţit că aceşti bebeluşi au cea mai mare nevoie de o şansă în această viaţă. Fără această şansă viaţa s-ar termina pentru ei şi este cel mai trist lucru.

Adevăraţii eroi sunt alături de mine cei care se luptă pentru ei, fără ei nu aş fi avut această oportunitate, să fac acest gest şi în viitor doresc să mă implic mai mult pentru că mi-am dat seam cât de important este şi pentru comunitate, dar şi pentru împlinirea mea. Mă gândesc la mai mult decât la titluri de Grand Slam şi clasamente. Este şi o mare sursă de motivaţie pentru mine să fac acest lucru când ştiu că prin activitatea mea pot ajuta mai departe, în acest fel am o motivaţia în plus să mă duc la antrenamente, să călătoresc să fac tot efortul necesar ca să pot îndeplini aceste vise”, a spus Horia Tecău, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Spitalul Județean.

Sportivul a mai precizat faptul că va continua să sprijine copiii născuți prematur: „Mă bucur foarte mult că am ocazia să mă implic și să contribui la dotarea spitalului din orașul meu natal. Cauza susținută de „Salvați Copiii“ m-a impresionat și nu am putut rămane indiferent față de suferința acestor bebeluși. Pentru mine, copiii născuți prematur sunt campioni, sunt adevărați învingători in lupta lor pentru viață. Îmi doresc foarte mult să îi ajut în continuare, să aibă o șansă la o viață normală“. Tecău spune că îi plac copiii și organizează evenimente pentru ei în fiecare an. Se bucură că se află la Constanța, că poate să vadă unde ajunge donația. Întrebat când va deveni tată, Tecău a spus că presupune mai multe etape, prima dintre acestea fiind o posibilă parteneră.

Managerul dr. Dănuţ Căpăţână i-a mulțumit pentru donație: “Trebuie să recunosc că sufăr de patriotism local şi am o mare satisfacţie şi o mare bucurie astăzi când un campion mondial este alături de noi şi nu numai că este alături de noi în această încăpere, ci este alături de noi şi cu sufletul. Îi mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru noi şi pentru copiii din acest judeţ şi nu numai. După cum bine ştiţi, Spitalul Judeţean Constanţa primeşte din aria de responsabilitate copii inclusiv din Tulcea şi din judeţele limitrofe, de unde şi acest procent nedorit de mare de mortalitate infantilă.

Cu toate acestea, având o echipă de medici de excepţie aici, în spital, care face eforturi supraomeneşti să salveze micuţii, reuşim ca an de an să scădem această cifră. Este un moment deosebit. Aşa a vrut Dumnezeu să se întâmple lucrurile ca să avem alături de noi un mare campion. Îi doresc succes în continuare şi să se implice în aceste proiecte, pentru că ele dau dimensiunea valorii unui om nu numai din punct de vedere al performanţelor sportive, ci şi de modul în care este alături de oraşul în care a crescut, faţă de noi cei care îl admirăm şi-l susţinem necondiţionat. Vă mulţumesc, domnule Horea Tecău.

Le mulţumesc şi celor de la Salvaţi Copiii, dar şi doamnei doctor pentru tot ce faceţi pentru micuţi. Sper ca acest eveniment să fie un exemplu pentru cei care vor să ajute copiii”. Tecău a rămas impresionat de micuţii din spital: “Sunt primii care merită o şansă, înaintea educaţiei, înaintea sportului. Sunt fericit că-i pot ajuta în mod direct”.

Managerul spitalului speră ca şi alte persoane să urmeze exemplul lui Horea Tecău. “Au dat şi oameni de cultură, oameni de ştiinţă, oameni politici. Cred că datoria oricărui om care ajunge în societate pe treapta superioară este aceea de a ajuta comunitatea, pentru că până la urmă lucrurile acestea sunt fireşti. Se apropie Crăciunul şi este un gest creştinesc de a da din surplusul tău şi celor care nu au şi sper ca toată lumea să facă gesturi asemănătoare mai ales într-o zonă cum este sănătatea şi care nu funcţionează aşa cum ar trebui să funcţioneze”, a precizat managerul Căpăţână.

În Spitalul Judeţean au avut loc anul trecut 3.3.63 de naşteri dintre care 365 s-au întâmplat înainte de termen, cu diferite grade de prematuritate, necesitând terapie specifică. Peste 500 de nou-născuţi internaţi în Neonatologie au primit îngrijiri în Compartimentul de Terapie Intensivă pentru o perioadă cuprinsă între trei zile şi opt săptămâni. Rata de mortalitate infantilă în judeţul Constanţa a fost în 2014 de 11,9 la mie, mai ridicată decât media naţională. „Pentru prematurii mici, cu vârsta gestațională sub 34 de săptămâni, ventilația mecanică este adesea măsura care garantează salvarea vieții nou-născutului.

De aceea, o secție de Terapie Intensivă trebuie să dispună permanent de echipamente pentru ventilație mecanică în număr suficient și de calitate. Este un echipament scump, dar costul devine insignifiant prin comparatie cu o viață pierdută sau cu punerea în pericol a stării de sănătate a nou-născutului. Mulțumim Organizației Salvați Copiii și domnului Horia Tecău, care au înțeles acest lucru și au ales să se implice în modernizarea și dotarea secției noastre, sprijinind astfel efortul permanent al medicilor și al conducerii spitalului”, a declarat dr. Livica Frăţiman, medicul şef al Secției de Neonatologie. În Uniunea Europeană, România se menţine pe primul loc în topul țărilor cu cele mai mari rate ale mortalității infantile, cu un procent de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2014, față de media Uniunii Europene, de 3,7‰.

Potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică, este pentru prima dată în ultimii 25 de ani când rata mortalităţii infantile în România nu înregistrează nici o scădere, menținându-se la un nivel îngrijorător de mare. „Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile rămân printre problemele dramatice ale României. La Salvați Copiii, faptele sunt mai presus de cuvinte. Am reușit să dotăm până acum 58 de maternități cu echipamente vitale pentru salvarea vieților bebelușilor născuți prematur, convinși că împreună putem schimba statistici ale mortalității infantile care nu ne onorează.

Îi mulțumim lui Horia Tecău pentru generozitate și pentru gestul lui de a sprijini cauza copiilor născuți prematuri, un gest pentru viață!”, Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România. Câteodată, pentru a salva o viață este nevoie doar de un gest. Cei care doresc să susţină în continuare demersul Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România, o pot face lunar, cu un SMS la 8844 cu textul ”SALVEZ” sau direcționând 20% din impozitul pe profit către dotarea maternităților. Împreună putem susţine şansa la viaţă a fiecărui copil din România!

Alexandra VASILE

miercuri, 25 noiembrie 2015117
Party Oldies but Goldies - FU(N)KING WITH THE 90's la FORM BEACH CLUB
GANDUL.RO
Gheorghe Dincă recunoaște: 'Am violat-o pe Alexandra! Am legat-o de pat și...'
Comentarii
mai mult...Replica
13 aug 11:35ReplicaSinan Mustafa, de la Uzina Termoelectrică Midia, câștigă pe lună 20.000 de euro

Boierime! Năvodăreanul Sinan Mustafa, președintele Consiliului de Administrație al Uzinei Termoelectrice Midia, dar...3368

13 aug 09:21ReplicaȘtefănescu, de la Tonis Trade, deranjat de sensul giratoriu pe care vor să-l facă austriecii de la Hornbach, pe variantă. Video3066
13 aug 23:14ReplicaFlorin Vizan a devenit cel mai bogat director pe care l-a avut Portul Constanța!3003
13 aug 00:36ReplicaMai mulți timișoreni au luat o țeapă de zile mari în Mamaia!

Fenomenul țepelor de pe litoral a luat amploare. Tot mai mulți așa-ziși proprietari își găsesc victimele pe...3494

13 aug 00:31ReplicaParcare gratis în weekend și de sărbătorile legale în Constanța1898
13 aug 00:30ReplicaTrei indivizi s-au supărat pe umbrelele de pe plajă, la Vama Veche! Video777
13 aug 00:19ReplicaCulmea tupeului! S-a dus la Poliție să-și preschimbe permisul de conducere care era fals

Laurențiu Cismaru a fost condamnat la 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de uz...1177

13 aug 00:27ReplicaScandalul dintre două familii din Henri Coandă a continuat cu bătăi și la instanță!695
13 aug 00:02ReplicaCum a blocat Transguard Security licitația pentru paza bunurilor DRDP Constanța!494
13 aug 00:25ReplicaAgresorul care a desfigurat un bărbat pentru 30 de lei a fost condamnat

Laurențiu Cotan și Daniel Vîlcu au fost condamnați la 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare pentru...560

13 aug 00:01ReplicaRobert Turcescu: La ordinul unui căcănar fără șosete a fost schimbat Florin Goidea de la conducerea Portului Constanța2824
13 aug 00:20ReplicaANAF a scos la iveală primii 56 de influenceri care nu şi-au plătit impozitele1765
Vremea
27.2°26.8° - 27.2° sâmbătă, 13 august 2022
ConstanțaUmiditate: 56%
Vânt: 4.23 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/4910286301133
5/401124382340
joker591622431
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 aug 23:09SportDavid Popovici, nou record continental. S-a calificat în finala probei de 100 m liber la Europene

David Popovici s-a calificat vineri seara în finala probei de 100 m liber, de la Campionatul European de natație de la...261

13 aug 23:09SportCine sunt candidații la jucătorul anului în fotbal: Messi și Ronaldo lipsesc de pe lista UEFA

UEFA a anunţat, vineri, că Thibaut Courtois, Karim Benzema şi Kevin de Bruyne sunt top 3 fotbalişti nominalizaţi...306

13 aug 23:07SportCând va juca Simona Halep în fața lui Coco Gauff în sferturile WTA Toronto

Meciul dintre Simona Halep și Coco Gauff este primul de pe arena centrală și va avea loc de la ora 20:00 (ora...467

13 aug 23:08SportDavid Popovici s-a calificat pe primul loc în semifinale la Campionatul European de Natație

David Popovici s-a calificat vineri pe primul loc în semifinalele probei de 100 m liber la Campionatul European de...373

Local
13 aug 21:04LocalControale în stațiuni! A plouat cu amenzi

La data de 11 august a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche - 2...440

13 aug 21:04LocalȘoferii constănțeni, luați la puricat de Poliția Rutieră!

La data de 11 august a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au desfășurat acțiuni pe linia modului...390

13 aug 21:04LocalBeți și fără permis, pe drumurile din Constanța

345

12 aug 00:04LocalVergil Chițac a luat stațiunea Mamaia la pas: Săptămâna viitoare mai am jumătate!

Primarul orașului Constanța, Vergil Chițac, în cursul zilei de vineri, 12 august a.c., a organizat o conferință de...5089

13 aug 21:03LocalCFR Călători modifică temporar mersul trenurilor

CFR Călători a anunţat vineri că modifică temporar mersul trenurilor. Cei care au cumpărat bilete pentru perioada...446

13 aug 21:04LocalJale în sudul litoralului! Rută ocolitoare pentru evitarea aglomerației

Vineri, 12 august a.c., pe drumurile naționale din sudul litoralului sunt înregistrate valori ridicate de trafic, pe...720

13 aug 21:04LocalCea de-a XVIII-ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”- Medgidia 2022, se apropie de start

În perioada 17-25 august 2022, Primăria Municipiului Medgidia organizează cea de-a XVIII-a ediție a tradiționalei...272

13 aug 21:02LocalBraconieri, prinși cu 15 kilograme de sturion, de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau,...692

13 aug 21:02LocalProgram de lucru RAEDPP de Sfânta Maria

277

Politică
13 aug 00:00PoliticăPredoiu: Foarte multe din amendamentele primite s-au regăsit în proiectele de modificare a legilor Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, vineri, că foarte multe din amendamentele primite şi examinate...174

13 aug 00:00PoliticăDănuț Pop, președinte PER: 'Mugur Isărescu ne ia la misto și pune BNR într-o lumină neprofesionistă'

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, critică angajarea la Banca Națională a celebrei astroloage...179

13 aug 00:00PoliticăPremierul, de Ziua Tineretului: Este nevoie de solidaritate între generaţii pentru a depăşi dificultăţile

153

13 aug 00:00PoliticăPSD propune 'stabilirea prețurilor la un nivel decent' în domeniul energiei

PSD transmite că nu susține diminuarea schemei de compensare a prețurilor și susține că soluția corectă este...162

13 aug 00:00PoliticăVicepreşedintele PMP: În timp ce românii o duc din ce în ce mai rău, coaliţia îşi atribuie o mare victorie

În timp ce valoarea coşului zilnic a crescut cu aproximativ 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut,...204

13 aug 00:00PoliticăMarcel Ciolacu anunță schimbări în domeniul energiei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că la nivelul Guvernului, dar şi al partidului pe care îl conduce se...202

13 aug 00:00PoliticăCseke Attila: Aproape 95% dintre proiectele depuse pe cele trei apeluri prin PNRR sunt eligibile

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat vineri, în cadrul unei...142

13 aug 23:16PoliticăMarcel Ciolacu: Când va fi cazul unei remanieri, nu o ţine nimeni secretă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat, vineri, că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând...211

13 aug 00:08PoliticăProiectul rectificării bugetare, pus în dezbatere publică. Ce instituții primesc mai mulți bani

461

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3533

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2797

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

4982

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5324

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4148

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8418

Monden
13 aug 00:00MondenElton John ar putea avea un viitor artistic în metavers după încheierea ultimului său turneu

Elton John ar putea continua să cânte în metavers mult timp după ce va renunţa la turnee, relatează miercuri...150

13 aug 00:00MondenDistribuţia spectacolului 'Grease the Musical' din West End dedică întregul sezon Oliviei Newton-John

Artiştii din distribuţia ''Grease the Musical'', care se joacă în West End, Londra, au dedicat spectacolele din...143

13 aug 01:28MondenBasistul trupei The Pogues, Darryl Hunt, a murit la 72 de ani

149

13 aug 00:00MondenBritney Spears și-a abandonat copiii? Nu au mai vorbit de aproape jumătate de an

Viața de familie a solistei Britney Spears pare să fie un haos total, în continuare, în ciuda unei aparențe...196

13 aug 00:00MondenTommy Lee, cu penisul la vedere pe internet! Vedeta și-a îngrozit fanii

Se știe că Tommy Lee Jones este un personaj extrem de controversat și de-a lungul timpului au existat numeroase...294

13 aug 00:00MondenMetallica şi Mariah Carey, capete de afiş ale Global Citizen Festival, dedicat combaterii sărăciei

Metallica, Mariah Carey, Rosalia şi Jonas Brothers se vor reuni anul acesta la New York pentru Global Citizen Festival,...149

13 aug 00:07MondenCiutacu anunță public că Dragnea nu are ce căuta la el la emisiune

Jurnalistul Victor Ciutacu a reacționat, pe Facebook, după ce, într-o emisiune, fostul lider social-democrat Liviu...597

13 aug 00:13MondenFlorin Salam, în stare gravă la spital, manelistul, internat și trecut pe oxigen!

Florin Salam a ajuns la spital miercuri noapte. Artistul a fost testat și confirmat pozitiv cu COVID-19. În aceste...3335

13 aug 00:18MondenActriță din „Beverly Hills, 90210”, răpusă de o meningită agresivă

515

Mapamond
13 aug 00:12MapamondTensiune în creștere în R. Moldova: Chișinăul impune o măsură umilitoare pentru oficialii din Transnistria

Conducerea Republicii Moldova i-a obligat pe liderii transnistreni să anunțe Chișinăul despre deplasările lor în...631

13 aug 00:12MapamondUn bărbat înarmat a atacat un sediu FBI la 3 zile după perchezițiile de la reședința lui Donald Trump

Un bărbat înarmat și echipat cu vestă antiglonț s-a apropiat de sediul FBI din Ohio. Acesta a fugit după un schimb...435

13 aug 00:13MapamondUn avion Wizz Air aproape că le-a luat capetele turiștilor de pe insula greacă Skiathos

647

13 aug 00:00MapamondCoreea de Nord susţine că a învins pandemia de coronavirus

La trei luni de la prima confirmare a unui focar de coronavirus în Coreea de Nord, autorităţile spun că au învins...155

13 aug 00:00MapamondBen Wallace: Este improbabil ca Putin să reuşească vreodată să ocupe Ucraina

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat joi că este improbabil ca Vladimir Putin să reuşească...147

13 aug 00:12MapamondFostul preşedinte Dmitri Medvedev a vizitat regiunile separatiste din estul Ucrainei

O delegaţie de oficiali ruşi condusă de fostul preşedinte Dmitri Medvedev a vizitat joi regiunile separatiste din...380

13 aug 00:13MapamondDirectorul FBI a fost amenințat cu moartea după percheziția la casa lui Trump

Directorul FBI, Christopher Wray, a revenit miercuri asupra amenințărilor de pe rețelele de socializare la adresa sa...398

13 aug 00:14MapamondUn român a murit în Germania după ce a căzut de la geam în timp ce încerca să-și sperie un coleg

Un român în vârstă de 38 de ani a murit după ce a căzut de la etajul unui bloc din landul german Saxonia-Anhalt,...618

13 aug 00:14MapamondAmbasada Chinei în România: Declarația Ministrului de Externe al Chinei, despre vizita lui Pelosi în Taiwan!

459

Sănătate
13 aug 00:00SănătateDe ce este bypassul aortocoronarian o operație salvatoare de viață

Procesul patologic de ateroscleroză, de îngustare a arterelor coronare, este cel care stă la baza bolii coronariene...159

13 aug 00:00SănătateStudiul care dă peste cap tot ce se știa despre depresie: De ce sunt antidepresivele ineficiente

Beneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării întrucât depresia nu este legată de un...169

13 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 297 de persoane cu COVID, internate la terapie intensivă

138

13 aug 00:00SănătateSucul care întărește inima, subțiază talia și previne constipația

Este vedeta verii, este delicios, plin de apă și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Profitați de acest...219

13 aug 00:00SănătateCât timp trebuie să fierbi cafeaua la ibric pentru a avea aroma perfectă

Cafeaua la ibric nu se va demoda niciodată, în ciuda tuturor espressoarelor care sunt pe piaţă. Pentru a obţine o...213

13 aug 00:00SănătateStudiu: Coronavirusuri înrudite cu SARS infectează anual circa 66.000 de persoane în Asia de Sud-Est

Aproximativ 66.000 de persoane din Asia de Sud-Est sunt infectate în fiecare an cu coronavirusuri înrudite cu SARS şi...155

13 aug 00:12SănătateCercetătorii italieni au creat un vaccin anti-cancer 'foarte promiţător'

Un grup de cercetători din Italia a descoperit un vaccin anti-cancer capabil să declanşeze răspunsuri ale sistemului...412

13 aug 00:17SănătateMinisterul Sănătăţii: Peste 6.400 de cazuri noi de COVID-19

Un număr de 6.469 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu...447

13 aug 00:18SănătateMotivul pentru care oamenii dorm mai prost în ultima vreme. Pierdem 40 de ore de somn anual

340

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT