rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Horia ȚUȚUIANU: LUNGOCI, RĂSĂUȚEANU, VIȘAN... posibili CANDIDAȚI PSD la Primăria CONSTANȚA. VIDEO!

România traversează, de câteva luni, poate cea mai mare criză politică, economică și socială din ultimii ani. Scandalul din Coaliție, creșterea substanțială a facturilor la gaze și electricitate, scumpirea alimentelor, lupta pentru putere… toate aceste subiecte au fost dezbătute cu deputatul PSD Horia Țuțuianu, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica. Parlamentarul spune că este imperios necesar ca Florin Cîțu și Guvernul său să plece acasă, pentru a veni la conducere oameni competenți și preocupați de soarta românilor, și nu de propriile interese.

Țuțuianu: Orban și Cîțu, dezastru pentru România

”De doi ani de zile avem o guvernare de dreapta. Într-adevăr, este o perioadă dificilă, a venit valul 4 al pandemiei și măsurile sunt dezastruoase. Cu această guvernare lucrurile nu se întâmplă așa cum ar trebui, se iau decizii haotice. Nu ne arde decât de congresul PNL-ului și cine va fi președintele PNL. Din punctul meu de vedere, ambii candidați, și Orban și Cîțu, sunt un dezastru pentru România. Oamenii nu au uitat ce s-a întâmplat în anul 2020 cu Unifarmul, cu măștile, cu izoletele, cu tot ceea ce înseamnă sistem de sănătate, economic, când totul a fost prăbușit. A venit domnul Cîțu și la fel s-a întâmplat. A mai venit și USR-ul care a fost dezolant din toate punctele de vedere. Văd că acum nu le-a mai convenit de Cîțu, subit, și îl vor dat jos. USR-ul vrea să obțină ceva mai mult. Tot ce se întâmplă în Guvern trebuie să se întâmple în interesul cetățeanului, nu în interes propriu. Ei își doresc mai mult decât până acum. Ei știu ce își doresc acum, căderea lui Cîțu, nu căderea Guvernului dar ei nu știu că o moțiune se depune împotriva guvernului, nu a premierului. Presupun că nemulțumiți de domnul Cîțu erau și anul trecut, mai ales de marele ministru al Sănătății. Lumea nu trebuie să uite cum plecau pacienții la ora 12 noaptea din spital pe tărgi, să nu uităm că s-a pierdut controlul acestei pandemii, să nu uităm dezastrul cu vaccinarea”, a declarat deputatul PSD, Horia Țuțuianu.

Țuțuianu spune că liberalii aflați la putere au uitat de pandemie, fiind preocupați de congresul PNL, pentru alegerea președintelui, astfel că am ajuns să avem 7000 de infectări pe zi.

”Cum suntem pregătiți de valul patru când noi avem 7.000 de infectări pe zi? Cum suntem pregătiți de valul patru când suntem pe ultimul loc în Europa la vaccinare? Dar totuși, comandăm 120 de milioane de doze de vaccin. Să mă ierte Dumnezeu, noi suntem 18 milioane. Aceste vaccinuri au termene de valabilitate. Eu vă spun că sunt în Parlament și văd cum stau lucrurile. Această coaliție nu a funcționat de la început. Și nici nu va funcționa. Sunt doctrine diferite, sunt caractere diferite și, ce este cel mai grav, sunt oameni nepricepuți. Eu nu știu cum au picat în această capcană cei de la AUR cu această moțiune de cenzură. Să nu uităm că USR-ul vrea la guvernare dar nu îl vrea pe Cîțu”, a completat parlamentarul. Țuțuianu spune că partenerii PNL de coaliție, în speță USR, dar și cei de la de AUR, ar trebui să știe că o moțiune de cenzură nu se depune împotriva unui om. ”O moțiune de cenzură nu se depune împotriva unui om, ea se depune împotriva unui ministru sau a întregului Guvern. USR-ul depune o moțiune împotriva propriului guvern. Nu poți depune moțiune împotriva premierului”.

PSD a venit cu Legea Consumatorului Vulnerabil, dar nu este suficient

Parlamentarul este îngrijorat de creșterile anunțate la energie și gaze, creșteri ce vor duce la scumpirea alimentelor. ”PSD a venit cu Legea Consumatorului Vulnerabil, dar nu este suficient. Cei cu venituri mici vor avea posibilitatea să aibă niște subvenții prin care să își achite dările. Vine iarna și oamenii trebuie să înțeleagă că lucrurile nu se vor desfășura într-un mod favorabil lor. Au crescut prețurile la gaze, la energie, la combustibil. Mâncarea va fi mai scumpă, pâinea, apa, toate vor fi mai scumpe. Vom veni cu o altă lege – plafonarea prețurilor la energie și combustibil. Ne spune Cîțu că nu se poate. În Spania se poate dar în România nu. Dacă te duci și negociezi cu Bruxelles-ul poți plafona aceste prețuri. Românii au nevoie de această plafonare ca să poată supraviețui în această iarnă. Prețurile s-au dublat, s-au triplat în unele cazuri. Noi venim să plafonăm toate prețurile la tot ce înseamnă energie și gaze. Biroul Permanent va decide când o vor supune la vot”, a spus Țuțuianu.

De șase luni, România nu este condusă

”PNRR-ul nici acum nu este aprobat. Ce nu știe lumea, la fonduri europene, noi în afară de acest PNRR pe care nu îl avem nici la ora actuală aprobat cu toate că s-au retras deja și banii. Noi, anual, dăm o rată la Uniunea Europeană. Avem dreptul să atragem 10 miliarde de euro și am absorbit 20 de milioane de euro. Nici la ora actuală nu am fost în stare să facem proiecte și să atragem fonduri. Care este frustrarea cea mai mare a românilor? De 6 luni de zile, România nu este condusă. România trebuie condusă de un Guvern cu un premier competent. Românii au nevoie de stabilitate, de bunăstare, de creștere economică. Fiecare se duce acasă și se uită în traistă. Nivelul de trai scade și românul are de suferit.“, a continuat Țuțuianu.

Țara arde și noi bem pahare de whisky și fumăm trabucuri

Social democratul a criticat și Congresul PNL, ce are loc sâmbătă, precizând că în plin val 4, se întrunesc 5.000 de oameni la un loc. ”O țară întreagă suferă, sunt 7.000 de cazuri zilnic, punem restricții peste tot. Copiii merg la școală cu masca la gură, închiși într-o clasă, nu au voie să iasă dar avem voie să facem un congres cu 5.000 de persoane. Peste tot nu avem voie să facem lucruri cu mai mult de 50 de persoane, PNL-ul are voie să facă congres cu 5.000. Ei au mers din prost în mai prost. Țara arde și noi bem pahare de whisky și fumăm trabucuri. Țara arde și aflăm că avem un premier condamnat. Unde mai există legislația? Un premier trebuie să fie un exemplu pentru oameni. Nu are ce să caute un om condamnat în viața publică și viața politică. Din punctul meu de vedere nu ar fi trebuit să accepte funcția de prim-ministru dacă știa că are o condamnare și a făcut pușcărie”.

Țuțuianu: Nu este nici un blat între PSD și PNL, votăm moțiunea

Horia Țuțuianu a vorbit și despre moțiunile de cenzură, cea depusă de USR-AUR, dar și moțiunea social democraților, pe care o vor depune dacă cea dintâi este declarată neconstituțională de CCR. ”AUR și USR au inițiat o moțiune de cenzură și nici acum nu înțeleg împotriva cui e. Guvernul a sesizat Curtea Constituțională. S-a tot vehiculat că este blat. Nu este niciun blat. E o propagandă pentru a pune într-o imagine negativă PSD dar de fapt este lupta dintre cele două partide. Dacă Curtea Constituțională se pronunță și spune că da, e constituțională, eu garantez că toți parlamentarii PSD vor vota această moțiune. Dacă această moțiune nu trece, PSD va lansa atunci o moțiune, propria moțiune, împotriva Guvernului, nu doar împotriva lui Cîțu. Atunci, noi îi așteptăm pe cei nemulțumiți de Guvern să o voteze. Este cel mai slab premier din toate punctele de vedere. Pe toate palierele este un dezastru. Noi suntem dispuși să ne asumăm guvernarea. Dacă le convine sau nu, în PSD sunt cei mai pregătiți oameni. Noi am demonstrat că am trecut de momentele critice. Mereu a venit apoi câte un guvern care a dărâmat castelul construit de PSD, din punct de vedere economic.”

Țuțuianu, despre partidul lui Dragnea: Nu cred că va fi o putere politică

Întrebat ce părere are că Liviu Dragnea și-a făcut partid, Țuțuianu a declarat: ”Eu nu am fost apropiat de Liviu Dragnea. Eu nu sunt de acord să se reinventeze politic. Da, a fost președintele PSD, a făcut lucruri bune și a și atras ura unor români. Noi, PSD am trecut într-o nouă etapă, cu oameni noi, oameni pregătiți. 80% sunt oameni noi și sunt mult mai punctuali, pregătiți. Nu cred că ar putea fi vreodată o putere politică”.

”În campanie anunțau lapte și miere, dar nici apa nu mai curge”

Cât despre modul în care arată Constanța, la aproape un an de guvernare PNL, social democratul a declarat: ”Lucrurile merg rău, este un oraș amorțit, blocat, o stațiune Mamaia care a avut cel mai prost sezon din ultimii ani de zile. Investițiile sunt la pământ. Vedeți ce trafic este pe bulevarde, nu știu cum s-a făcut sistematizarea, pentru că toate străzile din cartiere dau în bulevardele principale și stai câte două ore în trafic. A trecut un an de zile și în județ și în oraș nu se întâmplă nimic. Este un dezastru administrativ și s-au supărat că le-am spus „Habar N-am” și „Nu mă Pricep”. Dacă un proiect nu era bun, proiectele pot fi modificate. În campanie se anunțau parcări, locuri de joacă și credeam și eu că pe Tomis va curge lapte și miere dar nici apa nu mai curge.”

Țuțuianu îl regretă pe Făgădău

Decebal Făgădău a fost un primar bun pentru Constanța, spune deputatul. ”Că a fost un tip mai introvertit și nu a comunicat, ok, am înțeles, dar el ca profesionist a făcut proiecte foarte bune. Că implementarea proiectelor durează și altcineva va culege roadele asta este o altă discuție”.

Cine va fi candidatul PSD la Primăria Constanța?!

Întrebat cine ar fi candidatul perfect pentru Primăria Constanța, din partea PSD, parlamentarul a declarat: ”Vom analiza și se vor face sondaje iar cel care va sta cel mai bine în sondaje și va fi cel mai reprezentativ pentru PSD Constanța și pentru constănțeni, acela va fi candidatul. În PSD Constanța sunt oameni foarte pregătiți precum: Lucian Lungoci, Costin Răsăuțeanu, George Vișan sunt doar câțiva care au demonstrat că sunt buni în ceea ce fac.”

Mai multe, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

sâmbătă, 25 septembrie 20213399
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Certificatul verde, OBLIGATORIU în România! Cine a făcut anunțul!
mai mult...Interviuri
14 oct 00:11InterviuriFelicia OVANESIAN (I): SUTE de TERENURI din Mamaia și Satul de Vacanță, folosite GRATIS de operatori. VIDEO

Felicia Ovanesian a intrat în istoria Constanței ca primul city manager al orașului. Venit din mediul juridic, cu o...10219

16 oct 00:03InterviuriFelicia OVANESIAN (III): Eu NU mă COMPORT în PRIMĂRIE ca pe MOȘIA mea3059
16 sep 00:05InterviuriGheorghe HALEȚ: NU există niciun PARLAMENTAR care să se LUPTE pentru Constanța5542
15 oct 00:10InterviuriFelicia OVANESIAN (II): Este POSIBIL ca PUZ-ul Marilor Bulevarde să fi fost BLOCAT intenționat! VIDEO

Registrul Spațiilor Verzi și PUZ-ul marilor bulevarde sunt două subiecte ”cu greutate” care au stârnit, de-a...6084

18 sep 00:18InterviuriAdriana CÂMPEANU vrea mai mulți PSIHOLOGI în ȘCOLI1904
17 sep 00:20InterviuriViorel IONESCU își dorește statutul de STAȚIUNE BALNEARĂ pentru HÂRȘOVA! Video2774
16 oct 00:08InterviuriDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

Medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor,...6579

16 oct 00:08InterviuriBOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO2361
8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video8213
7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

Moțiunea de cenzură depusă de PSD, pentru dărâmarea Guvernului Cîțu a trecut, așa că premierul și miniștrii...1881

24 sep 23:56InterviuriCÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video4293
22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video4039
Vremea
10.8°10.8° - 13.5° luni, 18 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 64%
Vânt: 1.88 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/4913241110618
5/4023142515521
joker2032335314
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 oct 00:00SportRapid București vs CFR Cluj 2-0 / Adrian Bălan, "dublă" împotriva campioanei

Rapid București a oferit surpriza etapei cu numărul 12 din Liga 1: nou-promovata s-a impus cu 2-0 în fața liderului...166

18 oct 23:54SportBayern Munchen a făcut instrucție cu Bayer Leverkusen (5-1) - Bavarezii, pe primul loc în Bundesliga

Bayern Munchen a revenit pe primul loc după ce s-a impus categoric, duminică, scor 5-1, pe terenul echipei Bayer...112

18 oct 23:53SportRăzvan Lucescu, remiză spectaculoasă în campionatul Greciei: PAOK Salonic vs Volos 4-4

PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu şi cu Alexandru Mitriţă în componenţă, a terminat la egalitate,...161

18 oct 00:00SportWTA Tenerife: Jaqueline Cristian a ajuns pe tabloul principal

Jaqueline Cristian a obținut calificarea pe tabloul principal al turneului de categorie "WTA 250" de la Tenerife, după...111

Local
18 oct 23:56LocalChițac: Vom aloca fonduri pentru deschiderea părții neafectate de incendiu a Spitalului de Infecțioase

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat că va avea o întâlnire cu managerul interimar al Spitalului de Boli...502

18 oct 23:57LocalBEȚI și FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din Constanța

Polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au identificat, la data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 00.30,...371

18 oct 23:57LocalFRATELLI și ZAGORA, AMENDATE pentru NERESPECTAREA PROGRAMULUI

652

18 oct 23:55LocalCoronavirus: 1.835 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...266

18 oct 23:55LocalCoronavirus: 2.500 de NOI VACCINĂRI, în ultimele 24 de ore, la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 56.314 persoane...324

18 oct 23:55LocalÎncă 6 DECESE la Constanţa din cauza COVID-19

Până duminică, 17 octombrie a.c., 41.781 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...480

18 oct 23:57LocalPOLIȚIȘTII fac RAZII și DAU AMENZI dacă NU respectați MĂSURILE din PANDEMIE

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța (Secțiile de poliție urbană și Biroul Rutier) au...357

18 oct 00:00LocalÎPS Teodosie lovește din nou: acceptă pomelnice plătite prin PayPal

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, face un anunț prin care îi anunță pe credincioși că vor putea...1427

18 oct 00:01LocalACCIDENT RUTIER cu mai multe VICTIME în ALBEȘTI

3342

Politică
18 oct 23:24PoliticăBiroul Naţional al USR a agreat lista de miniştri şi programul de guvernare

Biroul Naţional al USR a agreat, duminică, 17 octomrie a.c., lista de miniştri şi forma finală a programului de...225

18 oct 23:25PoliticăEuroparlamentarul Gheorghe Falcă: 'O creștere a gazului de 170% din ianuarie până în septembrie'

Criza energiei de la nivel european este simțită puternic și în România. Europarlamentarul român Gheorghe Falcă a...278

18 oct 23:26PoliticăRaed Arafat: "Aş tăia microfonul la toţi care dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze"

402

18 oct 23:23PoliticăCioloș, mesaj pentru PSD și PNL: Poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi

Premierul desemnat Dacian Cioloș face un apel către cei de la PSD și PNL să voteze guvernul monocolor al USR....309

18 oct 23:23PoliticăProgram de guvernare: USR propune un Pact naţional pentru vaccinare

USR propune, în programul de guvernare al Cabinetului Cioloş, o serie de măsuri urgente pentru gestionarea pandemiei...274

18 oct 23:23PoliticăCiolacu, ordin în interiorul PSD: Pregătiți-vă de anticipate

Marcel Ciolacu ne-a dat ordin să ne pregătim de anticipate, pentru că acesta va fi rezultatul actualei crize”,...244

17 oct 12:26PoliticăVlad Voiculescu: Noua tulpină de Covid ar putea să se formeze în România

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, atrage atenția cu privire la dezvoltarea unei noi vriante de...1117

18 oct 23:27PoliticăVarujan Vosganian REVOLTAT de introducerea certificatului sanitar la locul de muncă în Italia

Varujan Vosganian a avut o ieșire pe pagina sa de Facebook, după ce Italia a introdus de ieri obligativitatea...447

18 oct 23:27PoliticăMarcel Ciolacu: Frig, foame, sărăcie

288

Interviuri
16 oct 00:08InterviuriDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

Medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor,...6579

16 oct 00:08InterviuriBOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO

Septimiu Bourceanu, senator și președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, este dezamăgit de ceea ce se...2361

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

8213

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

Moțiunea de cenzură depusă de PSD, pentru dărâmarea Guvernului Cîțu a trecut, așa că premierul și miniștrii...1881

24 sep 23:56InterviuriCÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost prezent în studioul Replica, unde a discutat, în cadrul unui...4293

22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video

4039

Monden
18 oct 13:59MondenCarmen Negoiță, dezvăluiri incredibile despre fostul soţ

Carmen Negoiţă şi-a deschis sufletul şi a vorbit despre un subiect sensibil din trecutul său. Este cunoscut faptul...770

18 oct 14:00MondenCântărețul Luis Gabriel, depistat pozitiv cu COVID-19

Noul coronavirus a infectat o mulțime de oameni, și nici artiștii români nu au scăpăt fără a fi depistați cu...458

18 oct 14:00MondenAnamaria Prodan a luat foc, după ce Reghecampf şi-a asumat oficial relaţia cu Corina Caciuc

1258

18 oct 14:01MondenNicole Cherry face declarații despre nuntă și venirea pe lume a fetiței

Nicole Cherry traversează cea mai frumoasă perioadă din viața ei. Artista se bucură de iubirea bărbatului de...442

18 oct 14:02MondenRăzboi pe o rețetă de ecler: Jamila a pierdut procesul cu rivala sa și e bună de plată

Tribunalul Bucureşti a pronunţat recent o primă sentinţă într-un proces în care s-au judecat Geanina Staicu-Avram...977

18 oct 14:02MondenAlex Bodi, acuzat că nu s-a prezentat în sala de judecată

352

Mapamond
18 oct 13:44MapamondAmplă manifestaţie împotriva fascismului, la Roma

Cel puţin 200.000 de oameni au manifestat sâmbătă în capitala Italiei împotriva fascismului, la o săptămână...294

18 oct 13:45MapamondDictatorul militar din Myanmar a fost exclus de la summitul ASEAN

Asociația țărilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) îl exclude pe dictatorul militar din Myanmar și va invita un...251

18 oct 13:45MapamondUn cutremur puternic a lovit insula Bali

358

18 oct 13:47MapamondRusia a înregistrat pentru prima oară peste 1000 de decese cauzate de Covid-19

Rusia a raportat cel mai mare număr de decese din cauza coronavirusului, sâmbătă, bilanțul depășind pentru prima...281

18 oct 13:47MapamondNoua Zeelandă și-a vaccinat 2,5% din populație într-o singură zi

Noua Zeelandă și-a vaccinat 2,5% din populație, sâmbătă, în cadrul unui efort larg al guvernului de la Wellington...305

18 oct 13:48MapamondISIS-K a revendicat atacul sinucigaș de la moscheea șiită din Kandahar

258

Sănătate
18 oct 13:04SănătateUn bebeluş născut infectat cu SARS-CoV-2, tratat cu succes la o maternitate din Iaşi

Un bebeluş s-a născut infectat cu SARS-CoV-2 la o maternitate din Iaşi. Cazul este o premieră, spun medicii care nu...190

18 oct 13:04SănătateRafila: "În fiecare săptămână dispare o COMUNĂ, din cauza deceselor de COVID"

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, s-a declarat afectat de cele 2.000 de decese care sunt săptămânal...276

18 oct 13:02SănătateBeatrice Mahler, soluţie pentru a opri valul 4: "Testarea gratuită la intrarea în centrele comerciale"

216

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT