REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Horia ȚUȚUIANU: LUNGOCI, RĂSĂUȚEANU, VIȘAN... posibili CANDIDAȚI PSD la Primăria CONSTANȚA. VIDEO!

Horia ȚUȚUIANU: LUNGOCI, RĂSĂUȚEANU, VIȘAN... posibili CANDIDAȚI PSD la Primăria CONSTANȚA. VIDEO!

Replica API 25 septembrie 2021 | 23:55 4960

România traversează, de câteva luni, poate cea mai mare criză politică, economică și socială din ultimii ani. Scandalul din Coaliție, creșterea substanțială a facturilor la gaze și electricitate, scumpirea alimentelor, lupta pentru putere… toate aceste subiecte au fost dezbătute cu deputatul PSD Horia Țuțuianu, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica. Parlamentarul spune că este imperios necesar ca Florin Cîțu și Guvernul său să plece acasă, pentru a veni la conducere oameni competenți și preocupați de soarta românilor, și nu de propriile interese.

Țuțuianu: Orban și Cîțu, dezastru pentru România

”De doi ani de zile avem o guvernare de dreapta. Într-adevăr, este o perioadă dificilă, a venit valul 4 al pandemiei și măsurile sunt dezastruoase. Cu această guvernare lucrurile nu se întâmplă așa cum ar trebui, se iau decizii haotice. Nu ne arde decât de congresul PNL-ului și cine va fi președintele PNL. Din punctul meu de vedere, ambii candidați, și Orban și Cîțu, sunt un dezastru pentru România. Oamenii nu au uitat ce s-a întâmplat în anul 2020 cu Unifarmul, cu măștile, cu izoletele, cu tot ceea ce înseamnă sistem de sănătate, economic, când totul a fost prăbușit. A venit domnul Cîțu și la fel s-a întâmplat. A mai venit și USR-ul care a fost dezolant din toate punctele de vedere. Văd că acum nu le-a mai convenit de Cîțu, subit, și îl vor dat jos. USR-ul vrea să obțină ceva mai mult. Tot ce se întâmplă în Guvern trebuie să se întâmple în interesul cetățeanului, nu în interes propriu. Ei își doresc mai mult decât până acum. Ei știu ce își doresc acum, căderea lui Cîțu, nu căderea Guvernului dar ei nu știu că o moțiune se depune împotriva guvernului, nu a premierului. Presupun că nemulțumiți de domnul Cîțu erau și anul trecut, mai ales de marele ministru al Sănătății. Lumea nu trebuie să uite cum plecau pacienții la ora 12 noaptea din spital pe tărgi, să nu uităm că s-a pierdut controlul acestei pandemii, să nu uităm dezastrul cu vaccinarea”, a declarat deputatul PSD, Horia Țuțuianu.

Țuțuianu spune că liberalii aflați la putere au uitat de pandemie, fiind preocupați de congresul PNL, pentru alegerea președintelui, astfel că am ajuns să avem 7000 de infectări pe zi.

”Cum suntem pregătiți de valul patru când noi avem 7.000 de infectări pe zi? Cum suntem pregătiți de valul patru când suntem pe ultimul loc în Europa la vaccinare? Dar totuși, comandăm 120 de milioane de doze de vaccin. Să mă ierte Dumnezeu, noi suntem 18 milioane. Aceste vaccinuri au termene de valabilitate. Eu vă spun că sunt în Parlament și văd cum stau lucrurile. Această coaliție nu a funcționat de la început. Și nici nu va funcționa. Sunt doctrine diferite, sunt caractere diferite și, ce este cel mai grav, sunt oameni nepricepuți. Eu nu știu cum au picat în această capcană cei de la AUR cu această moțiune de cenzură. Să nu uităm că USR-ul vrea la guvernare dar nu îl vrea pe Cîțu”, a completat parlamentarul. Țuțuianu spune că partenerii PNL de coaliție, în speță USR, dar și cei de la de AUR, ar trebui să știe că o moțiune de cenzură nu se depune împotriva unui om. ”O moțiune de cenzură nu se depune împotriva unui om, ea se depune împotriva unui ministru sau a întregului Guvern. USR-ul depune o moțiune împotriva propriului guvern. Nu poți depune moțiune împotriva premierului”.

PSD a venit cu Legea Consumatorului Vulnerabil, dar nu este suficient

Parlamentarul este îngrijorat de creșterile anunțate la energie și gaze, creșteri ce vor duce la scumpirea alimentelor. ”PSD a venit cu Legea Consumatorului Vulnerabil, dar nu este suficient. Cei cu venituri mici vor avea posibilitatea să aibă niște subvenții prin care să își achite dările. Vine iarna și oamenii trebuie să înțeleagă că lucrurile nu se vor desfășura într-un mod favorabil lor. Au crescut prețurile la gaze, la energie, la combustibil. Mâncarea va fi mai scumpă, pâinea, apa, toate vor fi mai scumpe. Vom veni cu o altă lege – plafonarea prețurilor la energie și combustibil. Ne spune Cîțu că nu se poate. În Spania se poate dar în România nu. Dacă te duci și negociezi cu Bruxelles-ul poți plafona aceste prețuri. Românii au nevoie de această plafonare ca să poată supraviețui în această iarnă. Prețurile s-au dublat, s-au triplat în unele cazuri. Noi venim să plafonăm toate prețurile la tot ce înseamnă energie și gaze. Biroul Permanent va decide când o vor supune la vot”, a spus Țuțuianu.

De șase luni, România nu este condusă

”PNRR-ul nici acum nu este aprobat. Ce nu știe lumea, la fonduri europene, noi în afară de acest PNRR pe care nu îl avem nici la ora actuală aprobat cu toate că s-au retras deja și banii. Noi, anual, dăm o rată la Uniunea Europeană. Avem dreptul să atragem 10 miliarde de euro și am absorbit 20 de milioane de euro. Nici la ora actuală nu am fost în stare să facem proiecte și să atragem fonduri. Care este frustrarea cea mai mare a românilor? De 6 luni de zile, România nu este condusă. România trebuie condusă de un Guvern cu un premier competent. Românii au nevoie de stabilitate, de bunăstare, de creștere economică. Fiecare se duce acasă și se uită în traistă. Nivelul de trai scade și românul are de suferit.“, a continuat Țuțuianu.

Țara arde și noi bem pahare de whisky și fumăm trabucuri

Social democratul a criticat și Congresul PNL, ce are loc sâmbătă, precizând că în plin val 4, se întrunesc 5.000 de oameni la un loc. ”O țară întreagă suferă, sunt 7.000 de cazuri zilnic, punem restricții peste tot. Copiii merg la școală cu masca la gură, închiși într-o clasă, nu au voie să iasă dar avem voie să facem un congres cu 5.000 de persoane. Peste tot nu avem voie să facem lucruri cu mai mult de 50 de persoane, PNL-ul are voie să facă congres cu 5.000. Ei au mers din prost în mai prost. Țara arde și noi bem pahare de whisky și fumăm trabucuri. Țara arde și aflăm că avem un premier condamnat. Unde mai există legislația? Un premier trebuie să fie un exemplu pentru oameni. Nu are ce să caute un om condamnat în viața publică și viața politică. Din punctul meu de vedere nu ar fi trebuit să accepte funcția de prim-ministru dacă știa că are o condamnare și a făcut pușcărie”.

Țuțuianu: Nu este nici un blat între PSD și PNL, votăm moțiunea

Horia Țuțuianu a vorbit și despre moțiunile de cenzură, cea depusă de USR-AUR, dar și moțiunea social democraților, pe care o vor depune dacă cea dintâi este declarată neconstituțională de CCR. ”AUR și USR au inițiat o moțiune de cenzură și nici acum nu înțeleg împotriva cui e. Guvernul a sesizat Curtea Constituțională. S-a tot vehiculat că este blat. Nu este niciun blat. E o propagandă pentru a pune într-o imagine negativă PSD dar de fapt este lupta dintre cele două partide. Dacă Curtea Constituțională se pronunță și spune că da, e constituțională, eu garantez că toți parlamentarii PSD vor vota această moțiune. Dacă această moțiune nu trece, PSD va lansa atunci o moțiune, propria moțiune, împotriva Guvernului, nu doar împotriva lui Cîțu. Atunci, noi îi așteptăm pe cei nemulțumiți de Guvern să o voteze. Este cel mai slab premier din toate punctele de vedere. Pe toate palierele este un dezastru. Noi suntem dispuși să ne asumăm guvernarea. Dacă le convine sau nu, în PSD sunt cei mai pregătiți oameni. Noi am demonstrat că am trecut de momentele critice. Mereu a venit apoi câte un guvern care a dărâmat castelul construit de PSD, din punct de vedere economic.”

Țuțuianu, despre partidul lui Dragnea: Nu cred că va fi o putere politică

Întrebat ce părere are că Liviu Dragnea și-a făcut partid, Țuțuianu a declarat: ”Eu nu am fost apropiat de Liviu Dragnea. Eu nu sunt de acord să se reinventeze politic. Da, a fost președintele PSD, a făcut lucruri bune și a și atras ura unor români. Noi, PSD am trecut într-o nouă etapă, cu oameni noi, oameni pregătiți. 80% sunt oameni noi și sunt mult mai punctuali, pregătiți. Nu cred că ar putea fi vreodată o putere politică”.

”În campanie anunțau lapte și miere, dar nici apa nu mai curge”

Cât despre modul în care arată Constanța, la aproape un an de guvernare PNL, social democratul a declarat: ”Lucrurile merg rău, este un oraș amorțit, blocat, o stațiune Mamaia care a avut cel mai prost sezon din ultimii ani de zile. Investițiile sunt la pământ. Vedeți ce trafic este pe bulevarde, nu știu cum s-a făcut sistematizarea, pentru că toate străzile din cartiere dau în bulevardele principale și stai câte două ore în trafic. A trecut un an de zile și în județ și în oraș nu se întâmplă nimic. Este un dezastru administrativ și s-au supărat că le-am spus „Habar N-am” și „Nu mă Pricep”. Dacă un proiect nu era bun, proiectele pot fi modificate. În campanie se anunțau parcări, locuri de joacă și credeam și eu că pe Tomis va curge lapte și miere dar nici apa nu mai curge.”

Țuțuianu îl regretă pe Făgădău

Decebal Făgădău a fost un primar bun pentru Constanța, spune deputatul. ”Că a fost un tip mai introvertit și nu a comunicat, ok, am înțeles, dar el ca profesionist a făcut proiecte foarte bune. Că implementarea proiectelor durează și altcineva va culege roadele asta este o altă discuție”.

Cine va fi candidatul PSD la Primăria Constanța?!

Întrebat cine ar fi candidatul perfect pentru Primăria Constanța, din partea PSD, parlamentarul a declarat: ”Vom analiza și se vor face sondaje iar cel care va sta cel mai bine în sondaje și va fi cel mai reprezentativ pentru PSD Constanța și pentru constănțeni, acela va fi candidatul. În PSD Constanța sunt oameni foarte pregătiți precum: Lucian Lungoci, Costin Răsăuțeanu, George Vișan sunt doar câțiva care au demonstrat că sunt buni în ceea ce fac.”

Mai multe, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920