REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Hossu: Ne vom întâlni vineri cu premierul pentru a rezolva aspectul transferării contribuțiilor sociale de la angajator la angajat

Hossu: Ne vom întâlni vineri cu premierul pentru a rezolva aspectul transferării contribuțiilor sociale de la angajator la angajat

Replica API 6 octombrie 2017 | 00:00 259

Bogdan Hossu şi Mihai Tudose

Reprezentanții confederațiilor sindicale se vor întâlni, vineri, 6 octombrie, la ora 10:00, cu premierul, pentru a discuta revendicarea legată de anularea măsurii de transfer al contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, a declarat, miercuri, președintele Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la ieșirea de la discuțiile avute la Guvern, scrie Agerpres.

"Legat de cele două revendicări, a rămas stabilit să se ia, prin analiză, netransferarea taxelor sociale de la angajator la angajat, dar să se analizeze implicația acestei măsuri asupra Legii de salarizare bugetară și să se găsească soluții legate de acest lucru. În acest sens, a rămas că vineri dimineață, la ora 10:00, cu toate confederațiile sindicale, să avem o întâlnire cu domnul prim ministru și cu restul colegilor domniei sale pentru a rezolva acest aspect", a spus Hossu.

În ceea ce privește modificarea Legii 62 a dialogului social, președintele Cartel Alfa a precizat că se va realiza un grup de lucru cu reprezentanții ministerelor implicate, în termen de o lună urmând să fie finalizat un proiect de act normativ în acest sens.

"Legat de al doilea element, modificarea Legii 62, a rămas să se realizeze un grup de lucru cu ministerele care au implicație în construcția legislativă și, în termen de o lună, reprezentanții angajatorilor și angajaților, împreună cu echipa respectivă, să finalizeze un proiect de act normativ, care să facă modificarea Legii dialogului social", a explicat liderul Cartel Alfa.

Întrebat cum vor putea fi obligați angajatorii din sectorul privat să mărească salariul brut al salariaților pentru a nu fi afectați după transferul contribuțiilor sociale în sarcina acestora, liderul sindical a răspuns că este posibil să se renunțe la acest lucru, ''dacă vor fi găsite soluții la Legea de salarizare, care să nu mai implice transferul de taxe sociale".

Confederația Cartel Alfa a organizat, miercuri, între orele 11:00 și 15:00, un miting la care au participat câteva mii de sindicaliști. Cartel Alfa a solicitat modificarea Legii 62 a dialogului social și renunțarea la propunerea de transfer al contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că nu a renunțat la transferul plății contribuțiilor de la angajator la angajat și că în această privință se caută o soluție alături de sindicate, astfel încât toată lumea să fie de acord.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218