REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Hot de motorina tocmit sa intepe conducta Oil Terminal, mort "la datorie"

Hot de motorina tocmit sa intepe conducta Oil Terminal, mort "la datorie"

Replica API 6 noiembrie 2010 | 00:00 279

Instalatia improvizata a spart si conducta de canalizare RAJA

Instalatia improvizata a spart si conducta de canalizare RAJA

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţişti s-a constatat faptul că la aproximativ 5 m de gura de canalizare de la intersecţia precizată, în canalul de scurgere, se află cadavrul unui bărbat, îmbrăcat sumar. Cercetarea locului faptei a fost continuată în interiorul canalului de colectare a apelor pluviale, constatându-se faptul că sub conductele de transport produse petroliere ale Oil Terminal se află săpat un tunel, loc unde au fost identificate scurgeri de produs petrolier cu miros de motorină şi mai multe dispozitive, o instalaţie artizanală metalică şi furtune de 2 ţoli. Montarea instalaţiei nu se finalizase, aşa încât prin ea nu s-a reuşit sustragerea de combustibil.

Bărbatul decedat în gura de canalizare se afla în atenţia Poliţiei

Bogdan Cătălin Decebal, de 33 ani - aflat deja în atenţia Poliţiei, dar din motive pe care poliţiştii nu au vrut deocamdată să le dezvăluie -, a decedat, cel mai probabil, din cauza vaporilor toxici. De menţionat că vineri seară, la domiciliul celui decedat rudele nu afişaseră doliul la poartă. Din câte se pare, acesta nu lucra singur, asupra sa găsindu-se o multitudine de scule destul de voluminoase. Instalaţia părea a fi pregătită pentru a fi montată însă nu se reuşise încă sustragerea combustibilului. În încercarea de a face legătura cu produsul petrolier, hoţii au spart şi conducta de canalizare aparţinând RAJA Constanţa, au precizat reprezentanţii regiei.

Localnicii din zona staţiei de epurare s-au îmbulzit să strângă combustibilul scurs

Ulterior, în jurul orei 7:00, personalul din cadrul staţiei de epurare au intrat în alertă la apariţia în canale a produsului petrolier. "S-a trecut imediat la măsura izolării scurgerii de combustibili ca să nu se blocheze staţia aşa cum s-a mai întâmplat şi în cazul de poluare din port. Localnicii din zonă au simţit mirosul de combustibil şi au sărit gardurile cu bidoane şi găleţi să strângă ce se putea strânge. Au fost alertate Poliţia şi Jandarmeria pentru a interveni, cea mai mare temere fiind aceea că ar fi putut să cadă în canalele staţiei şi să se înece", a declarat purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea, pentru "Replica" de Constanţa. La faţa locului au intervenit şi câteva vidanje pentru a înlătura pata de combustibil. Reprezentanţii RAJA spun că ar fi vorba de o cantitate apreciabilă de carburant care s-a infiltrat şi că cei de la Oil Terminal au întrerupt imediat pomparea pe respectiva conductă. "Se lucrează acum la înlăturarea instalaţiei artizanale care, de altfel, era foarte complexă, cuprinzând şi un generator pentru o motopompă", a mai completat Oprea.

Posibilă legătură între instalaţia descoperită pe strada Caraiman şi cea de pe Amurgului

Instalaţia descoperită ieri este a patra de acest gen din acest an, şi nu este exclusă, de această dată, posibilitatea ca ea să aibă legătură cu cea care înţepa conducta Oil Terminal şi ducea până într-o curte din zona Caraiman. Reamintim că joi conducerea Oil Terminal a făcut precizări legate de o instalaţie artizanală ce se întindea pe o distanţă de aprox. 800-1000 m, între depozitul 1 şi 4 al Oil Terminal, iar capătul era în curtea unui particular, terenul în cauză fiind transformat în "depozit" pentru containere, în care au fost descoperiţi recipienţi plini cu motorină - 82 de tone, potrivit companiei păgubite. În ancheta care se derulează sunt implicate şi alte structuri în afară de secţia de poliţie pe raza căriea a fost descoperit furtul. Nu este exclusă legătura între cei care furau şi depozitau combustibilul în containere cu o firmă de transport sau cu agenţi economici cu legături în Portul Constanţa.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102