REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Hotarul unei proprietăți, pe care funcționează un hotel din Mamaia, mutat! Proprietarul caută disperat o soluţie

Hotarul unei proprietăți, pe care funcționează un hotel din Mamaia, mutat! Proprietarul caută disperat o soluţie

Replica API 21 septembrie 2017 | 00:00 436

Stațiunea Mamaia este în plină dezvoltare. Începând de la intrare, până înspre Năvodari, construcții noi apar de la o zi la alta. Oportunitatea turistică, economică a atras afaceriști care să își dezvolte proiecte pentru un câștig bănesc. Dar, sunt situații când apar divergențe între proprietari. Fiecare centimetru de pământ contează, iar atunci când unii se simt lezați încearcă să găsească soluțiile corecte la instituțiile publice. Așa a făcut și Gabriel Tudorașcu, care are o afacere în zona Perla. Acesta reclamă faptul că vecinul său a depășit hotarul care îi desparte cu construcția sa, un hotel.

Mai precis, totul a început când Gabriel Tudorașcu a cumpărat un spațiu comercial de la o altă persoană în zona Perla. El a cerut de la fostul proprietar un act notarial prin care să asume legal faptul că nu a semnat pentru niciun acord dat vreunui vecin de proprietate. Acest lucru l-a făcut pentru a știi exact cu ce urmează să se confrunte și ce obligații are el ca viitor proprietar. Între timp, vecinul său care are firma SC ALPIL STAR SRL deține un hotel. „Construcția edificată de SC ALPIL STAR SRL depășește limitele proprietății, fiind așezată parțial pe proprietatea mea, conform măsurătorilor cadastrale efectuate de firma SC TOTAL CAD CONSTRUCT SRL”, specifică proprietarul. Gabriel Tudorașcu a făcut sesizări la Primărie, la instituțiile abilitate pentru a face verificări și a lua măsurile legale pentru a rezolva situația. Primăria a răspuns prin faptul că se respectă autorizația de construcție pentru clădirea deținută de vecin. Mai mult, Tudorașcu a punctat faptul că, pe lângă faptul că se depășește limita proprietății, mai sunt și alte probleme. „Nu se respectă nici distanța minimă care ar trebui să fie între hotel și proprietățiile învecinate și nici nu se respectă servitutea de vedere. Mai mult, nu mi s-a cerut mie sau fostului proprietar semnătura de acord pentru emiterea documentației pentru autorizația de construcție”, a adăugat Gabriel Tudorașcu. De precizat este faptul că bărbatul a primit un răspuns de la Inspectoratul Județean de Construcții Constanța, care preciează faptul că nu se respectă cele menționate de reclamant. Aceștia au înaintat, în primăvară, către Prefectura Constanța o înștiințare prin care să solicite Primăriei Constanța analiza și retragerea autorizației de construcție pentru firma respectivă. Primăria, prin instituția care se ocupă de Urbanism a punctat clar că sunt respectate autorizațiile emise, iar hotelul nu încalcă niciun aspect din acestea.

Totuși, Gabriel Tudorașcu nu se lasă și a mai înaintat o sesizare către Primăria Constanța în data de 29 august a.c., prin care cere, într-o manieră dură, reverificarea lucrăriilor, cum s-a făcut recepția lucrării și luarea măsurilor competente. Bărbatul a precizat că în legătură cu nerespectarea hotarului, va merge mai departe în instanță. „Nu pot să fac cadastru, căci asta ar însemna să pierd din proprietatea mea, pentru că ar trebui să o cedez vecinului. Nu sunt de acord cu asta. Am încercat să vorbesc cu dânsul, dar nu am reușit”, a mai spus proprietarul. De precizat este faptul că vecinul lui Tudoraşcu a intrat în 2002 în posesia terenului pe care a construit un hotel, finalizat în anul 2012.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DARAMAT si gata daca nu respecta nimic , implozie dat exemplu si sa vedem daca mai fac si altii , dar in tara asta de spagari cine sa faca asa ceva.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218