REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Hotelierii de pe litoral, SUPĂRAŢI pe coronavirus. Bucovală: S-a stabilit deschiderea sezonului estival, nu dăm înapoi

Hotelierii de pe litoral, SUPĂRAŢI pe coronavirus. Bucovală: S-a stabilit deschiderea sezonului estival, nu dăm înapoi

Replica API 12 martie 2020 | 00:00 6303

Dilemă importantă pentru patronii de pe litoral: banii sau sănătatea turiștilor?

Dilemă importantă pentru patronii de pe litoral: banii sau sănătatea turiștilor?

În toată nebunia produsă de virusul COVID-19, hotelurile și restaurantele de pe litoral se pregătesc de vacanța de Paște. Chiar dacă mai multe instituții din Constanța și România au fost închise de teama răspândirii coronavirusului, iată că litoralul se pregătește de Paște, deși atunci va fi vârful epidemiei, după spusele specialiștilor.

Hotelurile, restaurantele și agențiile cer sprijinul Guvernului pentru a trece de această perioadă tulbure. Printre măsurile cerute se numără: scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru următoarele 3 luni, amânarea plății taxelor pentru operatorii din turism pentru o perioadă de șase luni, dar și flexibilizarea legislației muncii pentru a putea trimite angajații în șomaj tehnic, dacă actuala situație se va prelungi sau se va înrăutăți. Contactat telefonic de Replica de Constanța, președintele Organizației Patronale Mamaia- Constanța, Nicolae Bucovală, a spus că se va discuta cu Guvernul României pentru a lua măsuri preventive, deoarece urmează o perioadă destul de tulbure pentru turismul intern. „Unele țări din Uniunea Europeană, Cehia, Franța, Italia au luat măsurile pe care noi le-am cerut. Noi nu le cerem degeaba și nu suntem disperați la ora asta. În momentul în care turismul intern nu va fi afectat, nu vom fi nebuni să cerem astfel de scutiri. Suntem nevoiți să luam măsuri, deoarece este o perioadă incertă și nu știm ce va urma. Eu din câte știu, astăzi (nr. miercuri, 11 martie) se va vorbi în Guvern și se va lua o decizie. Deja câteva agenții de turism și-au închis porțile, deoarece au scăderi ale vânzărilor de peste 80%. Nu cerem nimic gratis de la Guvern, cerem niște măsuri ca atât industria hotelieră, cât și celelalte industrii să nu pice de tot, pentru că în momentul în care pică, știți foarte bine că e foarte greu să se pună pe picioare întreprinderea respectivă”, a declarat Bucovală.

Președintele Organizației Patronale Mamaia – Constanța este revoltat de faptul că nu există statistici clare și actuale. „Nu facem decât să nu impacientăm populația. Nu avem nici un mort din cauza acestui virus. Sunt revoltat din cauza faptului că de o lună de zile ne spun că 12.000 de persoane sunt în carantină și ei tot sunt în evidență, chiar dacă au trecut mai bine de 14 zile. Carantina pentru primii 5.000-6000 de oameni a trecut. Trebuie să se iasă cu o statistică clară”, a mai spus Nicolae Bucovală.

Nicolae Bucovală: În aprilie va fi vârful bolii din punct de vedere al astrologilor sau ce?

Deși, haosul cuprinde încet încet toată țara, iar populația se teme de un episod similar cu cel din Italia, Bucovală așteaptă turiștii pe litoral cu brațele deschise și îi asigură de cele mai bune condiții, asta deși, în luna aprilie, chiar când va fi și Paștele, se anunță vârful epidemiei și implicit cel mai mare număr de îmbolnăviri. „În aprilie va fi vârful bolii din punct de vedere al astrologilor sau ce? Noi suntem pregătiți, Constanța nu este un focar, nu avem vreun caz la ora aceasta. Avem și cazuri în care oamenii s-au vindecat, nu știu, probabil că ne ascund adevărul. Nu cred că se vor închide hotelurile și restaurantele. Uitați-vă în zona roșie a Italiei, unde la restaurante au impus niște condiții ca mesele să fie la o distanță la mai mult de 1 metru una de cealaltă. Nu poți să închizi tot și să disperăm. Noi mergem înainte, renovăm hotelurile, suntem pregătiți. Pe 20 aprilie sau chiar înainte de Paște. stațiunile de pe litoral vor fi foarte bine igienizate. Un lucru este cert. Mergem înainte cu autoritățile locale, s-a stabilit deschiderea sezonului estival și nu avem cum să dăm înapoi”, a mai declarat președintele Organizației Patronale. Bucovală nu este mulțumit nici de închiderea instituțiilor din oraș și vine cu o soluție inovatoare. „Decât să închidem școli, grădinițe, teatre, mai bine punem scanere. Mai degrabă obligi teatrul să își cumpere un scaner”, a mai adăgat el.

În concluzie, dragi turiști, chiar dacă riscați să vă îmbolnăviți, vă puteți petrece Sărbătorile Pascale la mare fără nicio grijă. Hotelurile și restaurantele lucrează pentru bunăstarea voastră, sau mai bine zis, a lor. Deși, Guvernul a dat un nou ordin în cursul zilei de miercuri, 11 martie, în care specifică clar că adunările publice cu mai mult de 100 de persoane aflate într-un spațiu închis, vor fi interzise, iar măsurile se pot înăspri pe viitor, se pare că litoralul românesc va fi ferit în acest an de aceste măsuri și implicit de COVID-19, asta cel puțin după percepția patronilor de hoteluri și restaurante. Nu contează sănătatea turiștilor, ci sănătatea firmelor. „Noi nu facem decât să ne pregătim. Toată lumea de pe litoral lucrează, toată lumea își pregătește hotelurile. Toată industria hotelieră din România și nu numai, poate să moară anul acesta, pentru că ne ducem cu totul la vale”, a mai declarat Nicolae Bucovală.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dute'n plm cu pregatirile tale...fomist jegos!
5
2
Cum sunteti disperati dupa bani si nu-le mai dati drumul pe piata, asa ssa se lipeasca coronavirusul de voi si sa nu-i mai dati drumul. Sa va infecteze pe toti imputiti de machidoni fomisti dupa bani
6
0
Bucovala, la tine se vor caza toti diasporistii din Italia, poata asa vom scapa de natia voastra de hoti, manglitori, ciorditori, profesionisti. Hotelul tau se va chema CORONABUCOV 2020.
11
0
Bucovala, un fomist si un hot ca si machidonii de la raja!!
10
0
O sa vina pulea ,tu asteaptal poate iti da o geanta de bani. Ba nu va saturati de bani nici in al 9 ceas davas ........
13
0
Acuma daca romanul vrea sa calatoreasca indifferent de riscuri,e treaba lui personala,cu conditia sa nu dauneze altor romani. Angajatii hotelurilor la fel,pot lucre lejer in echipamente speciale,daca patronii le dau,si fara ele daca au dorinta asta,insa sa nu intre in contact cu oamenii care tin la sanatatea proprie.Romanul poate merge si in Afganistan sau la naiba in jungle,vorbim de libera circulatie. Cine vrea sa crape,e liber sa o faca insa individual,fara sa produca rau altor semeni.
5
1
Asta DA articol Petruto! Ti au dat comentarii pentru toata cariera
11
0
Nu o sa va ajunga banii de medicamente fomistilor
13
0
Nu il mai satura Dumnezeu
24
0
Bai nea haplea!
27
0
haina de pe tine avarule !
31
0
Intamplator Turismul si Constructiile alaturi de Transporturi sunt domeniile unde se face cea mai mare evaziune fiscala asa ca las-o mai moale mai manipulatule. Incearca sa gandesti singur!
38
3
Stai ca se apuca nea bodean si nea nitu de el usor usor
34
0
Specimenul asta si cu Leul de la protv! Doi cinstiti recupereaza ii au pe toti la mana cu concedii gratuite
37
0
Cocotat in varful turismului. O lichea!
42
0
Lucreaza in dublu contabilitatea!!!
48
1
Un evazionist....factureaza....dupa care storneaza.....
57
0
Bah Bucovala, cat de prost esti!?
50
0
Profit,profit,profit!Deschide-ti ba hotelurile,sa vedem cati inconstienti vin!Arati exact cum ii place popii!
54
0
faliment scrie pe fata hotelierilor,efectul de domino al acestei crize va curata economia de multi asazisi oameni de afaceri.... In 2 saptamani sa vedem cum duduie economia Romaniei,tigrul Europei...
51
0
Pa pula bucovala sezonu. Asta
50
0
Ce faci ma Bucovala,te-ai luat la intrecere in declaratii stupide cu Tanasescu si alti popi de la BOR!!!?,auzi la el,acum cand toata lumea trece prin timpurile astea pe el il intereseaza deschiderea sezonului estival,bai prostule roagate sa nu ai virusul in familie pentru ca virusul asta este asimptomatic 24 de zile nu mai bate campi cu sezonul estival.
50
2
Asta traieste intr un univers paralel, vrea sa oblige toate institutiile statului sa investeasca , sa ii dea lui bani , eventual sa oblige prin decret lumea sa vina la mare la tarifele lui. Stai dracu jos mosule cand lumea este in pandemie si bursele sunt in cadere libera pe el il fute grija de blocul lui de nefamilisti ca nu are turisti. Sua a suspendat 30 de zile zborurile spre europa si el vrea turisti , trezesestete nene lumea nu se invarte in jurul haznalei tale de hotel
53
0
porta consecintele. Aceasta pandemie este rezultatul mizeriei generalizate la nivel de planeta. Hotelurile sunt vechi, mucegaite pe dinauntru, cu tot felul de ciuperci si bacterii prin ele, investitii nu se fac, dar la fiec sfarsit de vara se declara ca a fost cel mai profitabil an. Taxele catre stat au crescut in ultimii ani?Profitul lor,da.
36
0
octombrie 2018, Centrul Johns Hopkins pentru Siguranta Sanatatii impreuna cu Fundatia Bill and Melinda Gates, cu toate ca nu exista nicio amenintare de pericol pandemic, au organizat si gazduit asa numitul "Event 201" un exercitiu de simulare a unei pandemii de grad innalt.COINCIDENTA?NU?
12
4
BUKOVALA Luamiai LA LINS O BUKAMOALE GASITEAR SKAFANDRII
34
0
hotelul din acea imagine are un aspect de anii '60-'70, mai updatati si voi aspectul ca de aia va ocoleste lumea
33
0
IN LOC SA SPUNETI CA VA OFERITI HOTELURILE PENTRU CARANTINARE, VOI O DATI CU LITORALUL...SUNTETI PENIBILI SI ACEIASI LACOMI CU CAPUL IN NORI.
44
0
Asta e prea prost sa inteleaga riscurile asociate.
38
0
intr o tara in care urmeaza cea mai mare criza din istorie asta vorbeste de bani de la stat. De unde ma nene? bani aia mai bine se dau la oameni ca ajutor social nu tie sa ai bani pentru viata buna. Economia se va bloca in curand si va incepe ceva ce 2008 a fost un joc de copilasi. Acum ca lu domnul Bucovala nu o sa ii mearga hotelasul luat moca de la comunisti ce sa zic nasol, oricum toate hotelurile au fost practic furate de la statul roman si acum ar trebui sa va si ajutam sa huzururiti? Din averea ta rupi anul asta ceva si vei supravietui asa cum statul se imprumuta te poti imprumuta si tu
44
1
trebuie inchis tot, ce litoral mai vreti in timpul asta?
30
2
Ghinion ce sa faci! Ai pierdere.. numai pe plus nu se poate
28
0
Ce om ce caracter de avar calic
34
0
foarte multi si-au anulat rezervarile de aia e asa de ofticat makedonul .nu e normal sa bintui cind in lume e pandemie si poti cara si lua virusul de aiure chiar si din hotelurile jegoase makedonesti dar ce sa stie makedonul la el nu mai ajung paratii .astea sunt bletemele bre nea bucovala ca ai distrus cetatea Tomis si ai aruncat vestigii pe cimp imbuibatule sper sa aveti toti din neam un sezon de kkt .
38
1
Mai nea Bucovala, cand favi cascavalul gros, faci parte si cu noi? Atinci de ce suntem noi obligati sa te sustinem? Ca doar noi contribuim la bugetul statului. Ia ma da-va-n sloboz, vara aveti tarife de parca ai da avans pentru o camera si acum nici nu a inceput sezonul si va plangeti. Vinzi si tu o masina si acoperi cheltuielile. Oricum faci bani pe partea ailalta, cu farmaciile, stii ce zic.
43
0
La ce preturi nesimtite si servicii de cacat oferiti maritati s-o luati in bot!
38
0
putea sa o suga cu SUPARARE PE CORONASHIT! bv ratatilor.
19
0
astia sunt evazionisti Romaniei.
37
2
Bine va facut , cu preturile voastre de nesimtiti !
34
2
Se crede cel putin Napoleon. Baga mi as pl n hotelurile voastre. O sa sujeti pl daca lucrurile o iau razna. Cine te crezi ma Bucovala pl mele???hai sictir octogenarule. Deschizi tu sezonul faci tu dregi tu.fmm de bosorog nespalat.
35
4
ai varsta pe care o prefera virusul. Infectia asta a aparut datorita mizeriei. Cele mai imputite natii: china, italia, romania, tarile africane. Oamenii nu respecta reguli de igiena, nu sunt educati, nu s-a facut preventie. Mass media a cultivat tembelismul si analfabetismul, in loc educatia sanitara, educatia alimentara, educatia ordinii si disciplinei.Rezultatul: tampitii care au bani sunt bolnavi dupa bani, nepasandu-le de ceilalti din jur. Pune javra hotelurile la dispozitia spitalelor, a armatei. O sa muriti cu banii si hotelurile voastre de gat. Pandemia e o pedeapsa.
44
2
Asa tara cu asa oameni prosti rar mai vezi,sunt mii de oameni implicati in turism idiotilor,mii de salarii ,mii de familii care nu vor mai avea cu ce sa-si plateasca darile,dar voi ce stiti,voi stiti sa aruncati cu noroi ,va meritati soarta prgeniturile pamantului!
10
27
Ce baiat...lumea nu stie ce sa faca,iar Bucovala Fomistu e ingrijorat cs nu are turisti...du-te'n plm de juma de creier...de grija turismului ne arde acum?....inchide si stai pe bara cat e nevoie
41
2
N.au mai furat machidonii demult,au intrat in sevraj. Ba naspaturisti,litoralul betonat si prafuit arata jalnic.O sa va enervati mai mult! Iar voi weekendisti,stati dreq in bucale,dolj,gorj,cl,il,tl,ju mai ne infestati,s.a deschis sezonul agricol!
42
1
Gabriela Zoia ce zice
14
1
Empatia si preventia sunt atribute care lipsesc total subspeciei machedonesti, avide dupa bani.
31
2
Neamurile proaste nu se dezmint! Nu se mai satura de bani!
40
4
Economia romaneasca are doi piloni importanti de sustinere. Turismul si constructiile. Daca unul din acesti piloni este afectat economia se prabuseste. Turismul constantean antreneaza toata tara pentru ca aici se vand produsele romanilor de peste tot. Un sezon prost in turism aduce guvernul in imposibilitatea de a plati ratele la banci. Adica adio pensii !
13
27
Sa te duci in cap si tu si familia ta de manglitori oportunisti si obraznici
44
4
Hatelurile lui bucovala rechizitionate de armata si facute spitale de campanie si carantina sa se sature makedonul asta imputit si branzar infometat de bani
56
2
Sper ca esti constient purcelule disperat dupa paratzi ca vei lua o muwie la fel de mare cat tine ?!??!
46
2
Vreti cumva sa primiti si scutiri de taxe si impozite de la stat ca drept compensatie sau poate si amanarea rste la credite?Adica sunt blocati oamenii in afara tarii care nu se pot intoarce la familie si voi vreti sa fiti mai cu mot.BUCOVALA NICOVALA.
43
2
Mai tare decat sa-l vad pe libidinosu de bucovala falit si cu streangul de gat
39
0
Mai vine dracu pe litoral. Nu se stie maine ce se intampla si voi asteptati turisti.
43
1
O sa vina turistul doar la garsoniere....
32
0
Bucovala , eu zic sa deschizi hotelul, ca o sa vina soacramea !
37
0
fac pariu cu voi ca seezonul asta va fi varza multi vor da faliment coronavirus isi va face de cap pe litoral , nasol pt cei cu pensiuni hoteluri apartamente ... si mai nasol pt dezvoltatori ca sunt nevoiti sa isi vanda betoanele foarte ieftine sa poata plati la banci datoriile care s-au strans.
41
0
Ce poate face foamea de bani . Legea martiala ar trebui aplicata si armata pe strada ca altfel nu ne potolim . Bucovala care are hoteluri luate pe moca dupa revolutie mai nou si ficasa si a luat hotel . Ce conteaza lor sa le fie bine . Nu contest ca sunt sute de oameni care depind de aceste joburi dar pt ce munciti pt ca sa traiti sa mancati sa fiti sanatosi fericiti dar daca va contaminati la ce mai folosesc banii . Macar o luna doua cred ca ne putem abtine . Iar daca ai o afacere ca si parton ai stiut ca o sa ai si riscuri asta este un risc major mai mare ca asta nici razboiul nu poate fi
49
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218