REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Hotelierii nu înțeleg ce e cu noul control de la ISU!

Hotelierii nu înțeleg ce e cu noul control de la ISU!

Replica API 22 aprilie 2017 | 23:03 411

După conferința susținută joi, 20 aprilie, în sudul litoralului, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, s-a deplasat în municipiul Constanța pentru a discuta despre situația de aici. La dezbatere a fost prezent și primarul Ddecebal Făgădău, dar și agenții economici.

La dezbaterea susținută la hotelul Del Mar din stațiunea Mamaia, Nicolae Bucovală, care este preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, a pus problema unei ordonanţe a MAI, prin care agenţii economici sunt obligaţi să aibă servicii private în situaţii de urgenţă. Este vorba de ordonanţă 96/2016, care se referă la faptul că orice unitate hotelieră cu o capacitate mai mare de 200 de locuri sau care are săli ce se aglomerează sunt obligate ca acel plan de evacuare în caz de incendiu să mai treacă printr-un filtru la ISU, prin care echipa să fie specializată. Agenţii economici nu sunt de acord pentru că deja au pregătit oameni, iar ei nu ştiu ce să facă cu aceştia.

„Ordinul la cre faceți referire are numărul 96/2016 și face referire la criteriile pentru agenții economici care trebuie să dispună de servicii private în situații de urgență. În cadrul operatorilor economici care au peste 200 de locuri ar trebui să se constituie un serviciu privat de categoria tip C1. Asta înseamnă că trebuie constituit numai cu echipe specializate, adică pe reglementările actuale există o formă de organizare a activității apărării împotriva incendiilor, care conține un număr de persoane cu diferite funcții – intervenții, evacuare, folosirea de mijloace de stingere. Aceste persoane vor fi școlarizate de către operatorul economic și vor face parte din serviciul privat în situații de urgență. Trebuie avizul de către ISU și pregătirea personalului care va face parte din serviciu. Referitor la faptul că unii agenți economici ar trebui să aibă dotare cu autospecială, vă comunicăm că nu este necesară autospeciala pentru că acesta se aplică serviciilor de categoria tip C2. Cei care au servicii de tip C1 că nu au voie să contracteze firme exterioare. Pentru operatorii economici din turism acest ordin este în vigoare. Se va aplica principiul gradualității, se va aplic în primă fază avertisment, după aceea să fie aplicate sancțiunile prevăzute în legislația în vigoare”, au declarat reprezentanții ISU Dobrogea.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sufera de retard si de hotie...de aia nu pricep. e firesc.
1
0
e balena albastra
1
0
Bai ,vaca aia e constienta cum arata ? S-a mai asezat si in primul rand...
2
0
Ei nu inteleg nimic. Nu au scoala si sunt si tampiti. Ei stiu doar spaga si bani castigati usor dand muie la turisti si la toti ce le scapa pe maneca. daca din greseala vine mama lor in vacanta si eI ii da muie pentru bani, apoi se plimba cu bemveul in Constanta...De asta trebuie sa le dam muie la aia cu masini scumpe
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218