REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Hotelul Balcan, SCOS la vânzare pe internet cu un MILION de EURO!

Hotelul Balcan, SCOS la vânzare pe internet cu un MILION de EURO!

Replica API 26 februarie 2020 | 00:00 295

Punctul terminus al Constanţei, strada Ştefan cel Mare, este străjuit de o seamă de clădiri istorice aflate în paragină. Cu toate că ar fi trebuit să fie prioritatea numărul unu a autorităţilor, iată că, din loc de promenadă pentru constănţeni, ea a ajuns să fie ocolită de toată lumea. Una dintre clădirile reprezentative pentru această zonă este hotelul Balcan, care impresionează atât prin arhitectură, cât şi prin faptul că are deschidere la două străzi, Griviţei şi Ştefan cel Mare.

Construit la începutul secolul XX, mai exact în anul 1920, clădirea i-ar fi aparţinut unui magnat misterios, care i-a comandat unui arhitect să-i construiască o casă de vacanţă. Ulterior, a transformat-o în restaurant, cu terasă în curtea interioară.

Curând, hanul Balcan avea să devină o cârciumă de lux din buricul oraşului, unde nu îşi permiteau să mănânce decât avuţii vremii. După anul 1990, clădirea ar fi fost folosită ca pizzerie, însă starea de degradare a rămas aceeaşi. Hanul este proprietate privată acum, chiar dacă este inclus pe lista monumentelor istorice.

Potrivit plăcuţei este o “construcţie comercială cu curte interioară, faţade cu ornamente clasiciste.”. Sătul probabil de reclamaţiile primite, dar şi de faptul că nu poate să modifice actuala structură constructivă, proprietarul s-a gândit că ar fi mai bine scape de clădire. Metoda aleasă de el a fost… vânzarea, cu ajutorul unei agenţii imobiliare.

Astfel, la descrierea de pe pagina imobiliare.ro hotelul este descris astfel “un imobil construit la inceputul secolului XX, cunoscut ca si "Hanul Balcan", fiind unul dintre cele mai prestigioase si renumite localuri ale acelor vremuri”.

Această titulatură se pare că valorează destul de mult, clădirea putând fi achiziţionată la modesta sumă de 980.000 de euro. Această sumă este negociabilă, în funcţie de planurile celui care doreşte să achiziţioneze hotelul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e a lui Felix Stroe de la RAJA, infractorul ...
1
0
Exista site-uri precum Imobiliare.ro,OLX ,Publi 24 ...Rubrica de anunturi nu o mai gasim ,credeti?
1
1
A furat constanta psd si mazare
1
0
se vinde la pachet cu ciorile aciuate acolo ?
4
0
Face scoala 38 cu 1 milion de euro!Ce baiat! de baiat in baiat
2
0
Foarte bine, sa intre in circuitul civil.
1
0
Daca hienele care sau tot aflat la conducerea primariei depuneau un minim de efort avea , aveau sa faca atractiva strada . Prin tot felu de stimulente . Numai ca jigodiile nu au fost interesate . Numai de jigodii au avut parte constanteni
11
0
Nu risca nimeni o asa suma de bani intr-o locatie mizerabila si fara nici un vad, acea zona, desi centrala a devenit, o bataie de joc din partea alesilor nostri!
17
0
cladirea trebuie curatata zona de tzigani.
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367